Knock Out- Az élet egy ring

Hello Világ!

2016. április 4-én jelent meg a kolozsvári Nóka út, alias Knock Out hetedik albuma, “Az élet egy ring” címmel, a NAIL Records / Hammer Music gondozásában.

A Lénárd “Yogi” József gitáros, énekes által vezetett erdélyi rockbanda, az 1993-as indulás óta négy rocklemezt és két akusztikus CD-t adott ki. Most, a vadonatúj dalokból álló anyaggal visszatértek az együttes korábbi lemezeit jellemző keményebb hangzásvilághoz, de nem mondtak le a muzsikájuk különleges erdélyi zamatáért felelős motívumokról sem.

A koronghoz tartozó első videó a címadó tételhez készült, melyen alapjául egy régiChaplin film szolgált.

Yogi a következőképpen ismertette a részleteket és ajánlotta a “Az élet egy ring” című CD-t:

“A zenekar neve eredetileg,
Knock Out, de volt olyan, hogy az erdélyi-magyaros angol kiejtésnek köszönhetően “Nóka Út”-ként hivatkoztak a zenekarra. Az akusztikus lemezeken erőre kapó népi vonal miatt kapóra is jött az erdélyies kiejtés, majd értelmet is adtunk neki. A “Nóka út” egy keskeny, göröngyös út, amin a zenekar végigküzdötte magát, a pályafutása során.

Mint az egyik friss dalunk is hirdeti:
“Te ne mondd nekem, hogy elavult vagyok!”2016-ban a Knock Out zenekar bebizonyítja, hogy igaz a mondat, miszerint “Visszatér a Rock”. A két akusztikus lemez népiesebb, könnyedebb hangzásvilága után, most visszatérünk klasszikus hard rock vonalhoz, ezt jelzik a rebellis szövegek is.

Az idei koncertbemutató évünket, szülővárosunkban, Kolozsváron kezdjük,
2016 április 27-én a The Shelter-ben, Egy kis erdélyi turné után, majd az év derekán, augusztusban, a Kolozsvári Magyar Napokon a főtéri nagyszínpadon mutatjuk be “Az élet egy ring”-et. Igyekszünk minél több helyre eljutni, és minden meghívásnak eleget tenni. Egyszóval “K.O.ncertezni…””

A Knock Out zenekar Erdély egyik legismertebb és legkedveltebb magyar rockegyüttese. Az ízig-vérig erdélyi banda 1993-ban alakult Kolozsváron, alapítója a kincses város Compact együtteséből kivált Lénárd “Yogi” József gitáros, énekes.

knock_out_koncert

A klasszikus hard rockot és bluest az erdélyi magyar népzenével kiválóan ötvöző hangzásvilág, a sajátosan erdélyi gondolatvilágból ihletett, könnyed, de ugyanakkor ütős szövegek tették Erdély egyik legsajátosabb rock-együttesévé a Knock Outot, amelynek népszerűsége megalakulása óta, azaz több mint két évtizede töretlen. Megalakulásakor a csapat azt tűzte ki céljául, hogy az erdélyi magyar rock-világot jelenítse meg, éppen ezért dalaik úgy fogalmazzák meg az erdélyi, ezen belül a kolozsvári érzésvilágot, hogy abban minden magyar zenekedvelő megtalálja a hozzá szóló üzenetet. Következésképpen a Knock Out nem csak a lokálpatriótáknak, hanem a határ bármelyik oldalán bárhol élő rock-rajongókhoz is szól.

A Knock Out jelenlegi felállásában Lénárd “Yogi” József énekes, gitáros, Nagy Laci Levente basszusgitáros, Gábora-Máte Éva – énekes, hegedűs, gitáros és Túri Gábordobos játszanak.

Untitled-11-300x238

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X