Kirobbanó nemzetközi siker Steve Hackett és a Djabe

Kirobbanó nemzetközi siker Steve Hackett és a Djabe közös koncertfelvétele

Júniusban négy országot érintő turnéra indulnak a Mezzoforte dobosával

 

Rekordidő, négy nap alatt fogyott el a Genesis legendás gitárosa, Steve Hackett és a hazai jazz/world fúziós zenei kiválóságának számító Djabe zenekar koncertalbuma, melyet az angol a Cherry RedEsoteric Antenna” nevű labelje adott ki, illetve terjeszt világszerte.

A „Summer Storms and Rocking Rivers” című CD+DVD kiadvány már a megjelenés hetében hiánycikknek számított. Az első körben 3000 darab készült a Djabe Steve-vel közös koncertalbumából, mely négy nap alatt elfogyott, így már csak ennek a darabszámnak megfelelően is platinalemez lenne itthon. Ráadásul a kétlemezes koncert-kiadvány a második helyen végzett a brit kiadó, a Cherry Red január-márciusi eladási toplistáján. Azóta is komoly nemzetközi érdeklődés mutatkozik a második széria iránt, valószínűleg már a dupla platina határt is átlépte.

2017. júniusában ismét turnéra indul a Djabe, Steve Hackett, és a Mezzoforte dobosa, Gulli Briem társaságában. A Summer Tour 2017 műsorában vegyesen hallhatók majd Genesis és Steve Hackett klasszikusok, illetve a Djabe zenekar Steve Hackett és Gulli Briem közös darabjai.

A négy országot érintő intenzív koncertkörút június 2-án debreceni Lovardában indul, majd Budapest, a felvidéki Losonc és Szeged után Csehország (Brno) és Ausztria (Bécs) következik, végül 8-án a miskolci Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban fejeződik be.

Djabe with Steve Hackett (Genesis) & Gulli Briem (Mezzoforte) – Summer Tour 2017

2017. június 2. Debrecen, Lovarda

2017. június 3. Budapest Jazz Club

2017. június 4. Losonc, Synagóga

2017. június 5. Szeged, IH Rendezvényközpont

2017. június 6. Brno, Sono

2017. június 7. Wien, Reigen

2017. június 8. Miskolc, Ady Endre Művelődési Ház

Jelentkezz szerkesztőnek weboldalunkhoz!
Részletek, és jelentkezés az info@haverockkozosseg.hu
e-mailen.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X