Ki csinál rendet a RockMemorieS zenekarral?

Már több mint egy hónapja hogy megjelent a Rockmemories zenekar klipje a Ki csinál rendet? Folyamatosan növekszik a nézők száma, és egyre többen kedvelik őket. Ennek apropójából kerestük meg a csapatot interjúval mi hogyan készült, és merre tovább!

A Rockmemories folyamatosan tör előre, egyre nagyobb lehetőségek tárulnak eléjük. Nemrég megjelent lemezük a #KICSINÁLITTRENDET címmel, melyről két dal videoklipje egymást követően két héten belül jelent meg több mint egy hónappal ezelőtt. Ennek apropójából kerestük meg a zenekart kérdéseinkkel, hogy is készültek a videók, miről is szólnak, és hogyan tovább az útjukon!


Megjelent a #kicsinálittrendet albumotok! Hogy fogadta a közönség, mik a visszajelzések?

2017. Karácsonyán jelent meg első hat dalt tartalmazó albumunk. Nagy öröm ez a zenekarnak, hisz megalakulásunk óta erre vártunk. Ahogy visszahallottuk a közönségnek, ismerősöknek is nagyon tetszik az egész album, de persze mindenki talált róla egy-egy olyan dalt, ami közelebb áll hozzá. Több visszajelzést kaptunk, mint pl. „ …szarrá hallgattuk a lemezt” , „…ez nagyon odab@sz”. Ezek a reakciók jó érzéssel töltöttek el bennünk, hisz mi beleadtunk minden tőlünk telhetőt, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni belőle.

Viszonylag még kezdő/amatőr zenekarnak számítatok. Mennyire fogy a lemez így, hogy nem feltétlen ismernek országszerte?

Mivel az elmúlt egy-két hónapban kevesebb koncertet adtunk, azok is inkább akusztikus fellépések voltak, így koncerteken kevesebbet tudtunk átadni. De a zenekar Facebook oldalán többen kértek tőlünk. Majd küldtük a lemezeket postán keresztül, adtuk át személyesen vagy ismerősök segítségével jutattuk el azoknak akik RMS album tulajdonosok szerettek volna lenni. Hamarosan indulnak a fesztiválok, koncertek így számítunk arra, hogy koncertjeinken és végén lesz jobban igény rá és így még több emberhez eljuthat első albumunk.

Egy hónapja jelent meg a Ki csinál itt rendet dalotok, videoklippel. Nagyon király kis anyag, gratulálunk hozzá. Számotokra milyen fogalmat hordoz magával a dal?

A klip és a dal az alkohol és kábítószer fogyasztásának derűs és árny oldalait mutatja be.
A fiatalabb korosztálynak szeretnénk a figyelmét felhívni egy felelőtlen éjszaka következményei, amit akár akaratuk ellenére is átélhetnek. Lehet ez furcsán hangzik egy metál zenekartól, de tényleg így gondoljuk.

A videoklip egyértelmű, nem is nagyon veséznénk ezt ki. Kinek az ötlete volt, a sztori?

A dal szövegét énekesünk Barna írta. Ehhez a történethez írtuk a forgatókönyvet. Volt egy elképzelés amibe mindannyiunk egy-egy ötlete benn van. Ezt az egészet pedig összerakta és nagy segítségünkre volt Péntek Dávid akinek sikerült mind ezt megvalósítania és elkészítette velünk a klipet.

Egy klip készítése soha nem könnyű. Meddig forgattatok, milyen helyszínen? Voltak akadályok, a forgatás alatt?

A forgatás egy teljes napot vett igénybe, zajlott kora délutántól másnap reggelig. De előtte már átbeszéltük a forgatókönyvet és a történet menetét. A felvétel több helyszínen készült. A klip eleje Sopronban játszódott, majd megérkeztünk és folytatódott az esemény egy helyi borozóba. A tulajdonos nagyon készséges és segítőkész volt. Több mint tíz órán át miénk volt a hely ahol forgattunk. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a tulajdonosnak Horváth Istvánnak és családjának. És persze köszönet a klipben résztvevő szereplőknek. Kisebb akadályok természetesen voltak, de rugalmasan megoldottunk mindent egy-egy jelenetet jó párszor felvettünk. De megérte, nagyon jól érezte magát mindenki.

Pár nappal később kidobtátok a következő klipetek ami az előbb említettel ellentétben egy kimondott zenekari klip, ami nem szól másról csak arról hogy zenéltek. Miért pont ezt a dalt választottátok a következő kliphez?

Azért az „Amíg bírom” című dalunkhoz készült a következő klip, mert ahol a dalokat felvettük a Nortyx hangstúdióba Érden, a hangtechnikusnak ez volt az egyik kedvenc dala tőlünk, azok közül amiket második alkalommal rögzítettünk. Ez a klip az Ő elképzelése alapján készült és teljes egészében Ő készítette el. Szerintünk jó lett.

Miről szól számotokra a dal? Hogy íródott, mi az amit bennetek fogalmaz meg?

Amiről szól a dal, vagyis a mi érzésünk, ami alapján íródott az az , hogy fogadjuk el azt amink van, ne legyünk mindig elégedetlenek. Jó minden így, hisz lehetne rosszabb is néhány dolog az életben. Sok mindent láttunk már rosszat is és jót is. Fogadjuk el mind azt amit az élet nekünk szabott és újabb és újabb célt magunk elé kitűzve menjünk mindig előre.

Melyik klipet volt nehezebb leforgatni  a legújabbak közül?

Mindegyik klip más. A „Ki csinál itt rendet” egy történetet mutat be, több cselekmény játszódik benn több helyszínen. Nyílván ez nehezebb volt, bonyolultabb, hosszadalmas és hát kissé fárasztó is. De nagyon élveztük minden percét.
A másik klip az „Amíg bírom” Budapesten készült februárban. Irtó hideg volt, de kabátban mégsem forgathattunk, de nem érzékeltük a mínuszokat vagy csak nem érdekelt bennünk pedig ez is több órán át tartott.  Egy koncert jelenetet adtunk elő, amit kitudja hányszor játszottunk el, de nagyon élveztük ez is.

Van esetleg bármilyen sztori, esemény amivel gazdagodtatok a forgatások során?

Ez volt az első klip forgatásunk. Az „Amíg bírom” klip forgatásánál egy kisebb közönség gyűlt össze, így még élethűbben tudtuk előadni a koncert jelenetet. A „Ki csinál itt rendet” klipnél nagyon jó hangulatban zajlott a forgatás. Ez keményebb volt mivel tartani kellet magunkat a forgatókönyvhöz. A kellékek valódiak voltak, hogy még eredetibb legyen a történet. Talán ez volt az egyedüli nehézség  a klipforgatás során. 

Mik a tervek továbbra? Lesz újabb klip?

Igen lesz még klip. A következő kicsit lassúbb, érzelmesebb dalunkhoz készül. Az elképzelés már megvan, hogy mit és hogyan szeretnénk csak még nem tudjuk mikor lesz időnk megvalósítani. Jönnek a fesztiválok, koncertek most ezekre készülünk. Szeretnénk még új dalokat is írni, hogy télen újra stúdióba vonulhassunk.

Merre láthatunk még titeket?

Több koncertünk még szervezés alatt van, de jól alakul az idei év is. Tavasszal lesz néhány klub koncertünk Sopronban és Győrben. Májusban a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon játszunk majd, a Borsody Nagyszínpadon. Júniusban Egyházasfalun a Lord és a Road zenekaroknak melegítjük be a színpadot. Júliusban pedig ismét ott leszünk az AlteRába fesztiválon Körmenden. Augusztusban Alsóörsön a Zorall Sörolimpián adunk koncertet, amit tavaly nyáron az itt megrendezett Pulzus Tehetségkutatón nyertünk. Szeptemberben pedig Sopronban a Hangárban a Soproni Metal Invázión zenélhetünk. A főbb helyszínek ezek, de minden koncertünk időpontja, helyszíne felkerül majd a Facebook oldalunkra. Egyébként ott elérhető minden hír rólunk mikor, merre és mit tevékenykedünk.

Nagyon köszönjük a válaszokat, és további sikereket kívánunk nektek!

Mi nagyon imádjuk a csapatot, folyamatosan dübörögnek a nóták amiket ők alkottak. Nekünk bejött, és nektek? 

Szeretnél oldalunknál szerkesztő lenni?
Jelentkezz egy rövid leírással magadról a haverockkozosseg@gmail.com
e-mail címen! Legyél te is egy fantasztikusan jó csapat tagja!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X