Két dal, és egy interjú! – EnnyiJutott

Két dallal jelentkezett az EnnyiJutott zenekar. Gondoltuk ha már dalok, meg kis zenekar bemutatjuk nektek őket. Megkerestük Schmuck Domonkost a zenekar énekesét, hogy lásson el minket pár hasznos infóval a csapatról, és a dalokról. Ezt örömmel vette, és egy interjú formájában meg is beszéltük a legfontosabb tudnivalókat róluk, és a dalokról. Persze nem titkoljuk, meg is osszuk most veletek itt:

Első körben ha jól láttam 2019 az alakulásotok éve. Mi volt az ötlet/gondolat, ami arra inspirált titeket hogy belevágjatok egy zenekarba, vagy akár pont ebbe a zenekarba?

2019-ben állt össze a végleges formáció, de már Kiss Dani, és én 2017-ben iskolai keretek között írtunk dalokat évnyitóra ünnepségekre, aztán ebből szép fokozatosan a sikerélmények hatására alakult ki hogy ebből a szálgitáros éneklős dologból szeretnénk többet is.
A visszajelzések jók voltak gondoltuk miért ne?

Névjegyeteknél láttam hogy a ˇ”Néhány srác zenéje” van megadva. Ezen belül milyen stílusba sorolnád magatokat?

Erre nem tudnék jó választ adni. Van benn egy kis rock, egy kis metal, egy kis punk! Egy kis ez, és egy kis az. Igazából nem döntöttük el hogy akkor konkrétan milyen zenét csináljunk. Mindenki hozta a maga stílusát amit szeret, és azt gyúrtuk össze.

Biztosan kérdezték már páran, de engem is érdekel! Honnan jött ez a név, van története?

Danival külön összeültünk egy sörözésre náluk, hogy kitaláljunk valami jó nevet ami vállalható. Mindketten elökörködtük az egészet. Sírva nevettünk egymás szalonképtelen, és szalonképes ötletein. Aztán a teraszon dohányoztunk, elnyomtam a cigit felálltam visszanéztem, és csak annyit mondtam: Ennyi Jutott. Tetszett neki is nekem is, és a később érkező tagoknak is teljesen bejött a név.

Ahogy nézem, bár javíts ki ha tévedek. Az utóbbi hónapokban lettetek aktívabbak. Próbák, dalok, felvételek. Miért volt ekkora csend egy évig?

Igyekeztünk összerakni a dalokat jóra. Nem akartuk összecsapni. Tavaly volt egy hangos koncertünk Lövőn, egy akusztikus Csornán, meg kisebb megjelenések, de a felvétel valahogy nem akart összejönni. Aztán most Homoródi Ádám segítségével megtaláltuk Major Szabit, akivel nagyon jól és könnyen tudtunk dolgozni, akiknek innen is köszönném a segítséget és a munkát

Ezzel a melóval aztán megjelent az oldalatokon a Gyógyszer című dal! Sokszor van úgy, hogy a közönségnek teljesen mást jelent az adott nóta mint a zenekarnak! Nektek miről szól ez a Gyógyszer?

Úgy érzem ez az egyik kedvence mindegyikünknek. Az első dalaink egyike. Ahogy létre jött a dal, és ahogy egyre jobban összeszoktunk és fejlődtünk a dallal is ez történt. Belekerültek zenei finomságok a szóló próbáról próbára jobb, és jobb lett. Magában értelmezésben szerintem mindegyikünk fejében megjelenik egy ember akit kedvel, és fontos neki. Nem feltétlenül szerelem miatt. Barátságból, vagy hasonló dolgok miatt. Egyszóval a kiegészülés.

Ha már így a megjelent dalról beszélünk, menjünk bele picit a részletekbe is. Ahogy tudom te azért írsz idézeteket, verseket, szöveget. A dalszövegek is a te alkotásod, vagy a többiek is tesznek bele?

A szövegek túlnyomó részét én írom, alakítom, de eddig egy dal van aminek nem én írtam a szövegét csak beletettem egy ötletet.

Akkor hogy kell elképzelni egy alkotást? Írod a szöveget, és csinálnak rá alapot, vagy zenei alapra raksz illetve raktok egy jó szöveget?

Mikor hogy. Van amikor a szöveg alapján íródik a zene, van amikor zene alapján a szöveg. Ebből a szempontból jól jön a sok éves barátság, mert nagyon egymásra tudunk hangolódni ilyen téren. Valaki hoz egy ötletet, megcsináljuk kitaláljuk, aztán vagy marad vagy megy.

Hogyan íródott a most megjelent Otthon vágy, Mi ihlette? (Persze ha szabad tudni.)

Egy nehéz időszakomban jött a szöveg. Egyszerűen kipattant. Nyilván mindenki érezte már hogy semmi nem jó, nem találja a helyét a világban, egyedül maradt keresi az útját, az otthonát. Az eddigi életem nem feltétlenül volt könnyű, és az előbb felsorolt érzések is elég intenzíven bennem voltak. Talán az eddigi utam összegzése.

Most jönne a kérdés, lesznek-e nyáron bulik, de erre már válaszolt a vírus. Viszont az kérdés hogy mik a terveitek a közeljövőben?

Ahogy a Gyógyszer után nem kellett sokat várni az Otthon Vágyra úgy nincs kizárva hogy hamarosan még jöhet dal. A stúdiózás lezárultával elkezdtünk új dalokat írni, most azokon dolgozunk de nemsokára szeretnénk ismét felvenni némi anyagot. Aztán meglátjuk mit hoz a klub szezon, és a vírus mit enged, hogy enged. De szeretnénk lépegetni a ranglétrán. Aztán meglátjuk, hogy az emberek hogyan reagálnak a dolgainkra. Úgyis az dönt el mindent.

Utolsó kérdésem, amit általában mindig felteszünk! Mit üzensz az olvasóinknak? ?

Hallgassatok jó zenéket igyatok jó italokat és éljétek úgy, ahogy nektek tetszik. Na meg a tipikus: keressetek minket Facebook-on, Instagram-on, Youtube-on és ha tetszik terjesszétek a zenénk

Nagyon köszönjük a válaszokat, és sok sikert kívánunk nektek!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X