Kedvenceink kedvencei – Czirók András (Red Rockets)

Újabb sorozatot indítottunk a Haverock közösség felületén. Mostantól hétről hétre olvashattok egy rövid összeállítást nálunk, amit kisebb/nagyobb zenekarokkal, zenészekkel csinálunk. A zenekar tagjai/zenészek toplistát állítanak fel kedvenc zenekarukból, filmjeikből stb. Így ti is jobban megismerhetitek őket, mit is szeretnek, vagy csinálnak a hétköznapokban. Legutóbb Csiszár Ádám mutatkozott be, most pedig fogadjátok Czirók András kedvenceit:

Helló Világ!
Először is köszönöm a bemutatkozási lehetőséget a Haverock-nak, Rajmon Ádinak. Hááát hogy is kezdődött.. Először középsuliban ragadtam akusztikus gitárt, melyet első sorban lányok szívének meghódítására szerettem volna felhasználni. Ez több kevesebb sikerrel meg is valósult. Aztán rájöttem, hogy ez nem is olyan hülyeség, érdemes lenne kicsit utánanézni, hogyan is kell használni -má’ nem a lányokat-. A gitársuli könyvet lapozgatva és videómegosztókat böngészve kezdtem el értelmesebb szintre emelni ezt a hangszeres tudásomat. Mivel abban az időben többnyire csak punk zenét hallgattam, úgy éreztem itt az ideje keményebb vizekre evezni, így hát vettem egy M.P.M. típusú Les Paul formájú villanygitárt (Később Vintage V100 majd LTD Ec200qm) . Visszagondolva rettenetesen szólt, de ahhoz elég volt, hogy egy nagyon mámoros szilveszter éjjelen -kb.15 éve- Varga Zsolt cimborámmal megtaláljuk egymást és hosszasan beszélgetve a zenélésről meghívjon Hegyfalura a próbaterembe, hogy Mozsár
Bálinttal karöltve 3-an hangoskodjunk egyet. Ez volt a Galeri zenekar.

Ennek a bandának a múltjában több tagcsere volt már, míg végül Zsoló és Mozsi maradt. Aztán jöttem én, jött a Csoki és újra dübörgött a Rock’N’Roll Hegyfalu szívében. Aztán előkerült még egy zenekar, az APEX. Zsoló édesapja, aki szintén dobol, Hargitai Andris édesapja, aki pedig gitározik mint a fia és a tagok, akikre már csak megemlékezni tudunk egy-egy emlékkoncert alkalmával. Mert bizony huszonévesen ők voltak akik hangossá tették Hegyfalut. Megkértek, hogy segítsek nekik énekes és gitáros fronton. Aztán Galeris támogatással feltámadt az APEX. Később jött Hargi is, akivel aztán sokszor a teremben maradtunk, hogy akusztikus gitárjainkat leporolva lágyabb vizekre is evezzünk. Így hát megalakult az Ndrew’s Acoustic. (Az APEX zenekarhoz Kondor Gabi is csatlakozott basszusgitár fronton, az ő édesapja is tagja volt a zenekarnak annakidején) Teltek az évek és egyszer csak kaptam egy megkeresést Hegedűs Tamás közvetítésével a Red Rockets zenekartól, hogy a srácok bizony énekest keresnek. Éltem vele, megpróbáltam, meghallgattak, próba próbát követett és bejött.. Teltek az évek, aztán Rómeó Vérzik, Kalapács turné, kisebb fesztiválok, új barátságok, rengeteg elismerés és csodálatos emlékek határon innen és túl. Regényt írhatnék, de azt hiszem, hogy ez most nem az a cikk lesz. Szóval most így van egy metál Galeri, egy klasszikus rock APEX, egy lágy Ndrew’s Acoustic és egy dirty Red Rockets.

 

Rendkívül hálás vagyok mindenkinek aki támogat ezen az úton és segít engem. A Galerinek azért, mert elkezdhettem velük ezt az egészet és rengeteget tanultam tőlük. Az APEXnek azért, mert bíztak bennem, hogy együtt sikerül újra feléleszteni a bandát, az Ndrew’s Acousticnak azért, mert a lágy, dallamos oldalam is megkapja amire vágyik, a Red Rocketsnek azért, mert engem választottak és rengeteg új élménnyel gazdagodtam. És az utolsó szó jogán, köszönöm nektek, hogy hallgattok minket, eljöttök a koncertekre, mert nélkületek az egész nem érne semmit.
Remélem hamarosan újra találkozunk! 😀
Jaaaaa amúgy 30 éves vagyok, van egy gyönyörű feleségem és egy csodálatos kislányom, Szofia. 😀

Top 10 banda -a teljesség igénye nélkül-:
Kevésbé magyarok: Sokkal inkább magyarok:
– Stone Sour – Rómeó Vérzik
– Dynazty – Nomad
– Santa Cruz – Sing Sing
– Bring Me The Horizon – Kaukázus

– Black Stone Cherry – Omega
– Asking Alexandria – Karthago
– Twenty One Pilots – Kalapács
– Blink-182 – Omen
-3 Doors Down – Alvin és a Mókusok
-Foo Fighters – Phoenix Rt

 

Top 5 város:
Koncertek szempontjából:
– Szombathely
– Budapest
– Debrecen
– Gyöngyös
– Dunaszerdahely
Ha sok más szempontot is nézünk, akkor bezsúfolnám még ide Szegedet és Pécset.

Top 10 film:
Nem vagyok nagy filmes, mindig valami mással foglalkozok, de azért talán eszembe jut pár:
– Forrest Gump (10-szer tuti megnéztem már, egyszerűen fantasztikus film. Rendkívül tanulságos és szerintem mindenkinek meg kellene párszor néznie. Aki nem érti, hogy miért mondom, annak még kétszer)
– Jack Jack – Az igazi rocksztár az első próbán meghal
– Életrevalók
– Elrabolva
– …és megint dühbe jövünk, Kincs ami nincs, Bűnvadászok és minden ami Bud Spencer és Terence Hill
– A szökevény
– Pillangó-hatás
– Esőember
– Ryan közlegény megmentése
– Szemfényvesztők

 

Top 3 sorozat:
Abszolút nem nézek sorozatokat, de ha bekapcsolom a TV-t és épp a következők egyike megy, akkor azért nem kapcsolom ki egyszerre.
– Family Guy
– Így jártam anyátokkal
– A nevem Earl (Na ezt mondjuk régen láttam, de nagyon csíptem)

 

Top 3 könyv:
Nem vagyok nagy könyvmoly, de amikor mégis belekezdek, akkor nehezen teszem le. Kedvencek:
– Dan Brown – A megtévesztés foka
– Kiss Márton – Vér a vasra
– Charles Duhigg – A szokás hatalma

Top 3 ital:
– Sör (Ez elég komoly gyűjtőnév, a kedvencem az Edelweiss, de rengeteg kézműves sör van amiket nagyon csípek a standard lágerek mellett)
– A laza fröccsözős napokat sem vetem el, kellemesen száraz fehér, vagy félszáraz rozé borral.
– Rövidek közül a Jéger, Whiskey (Ezek közül is van néhány favorit) és persze a jó házi pálinkát sem vetem meg.

 

Top 3 hangszer:
– Nyilván a gitár nálam az élenjáró, függetlenül attól, hogy elektromos, vagy akusztikus és egyébként a bééézgitárt is csípem. (Fafának ne mondjátok el!)
– Nagyon szeretem a népi hangszereket -huszonegynéhány év néptánc és nótázás után nem csoda- mint például a hegedű és a brácsa. Játszani nem tudok rajtuk, de egy nótázás alkalmával nem maradhatnak el
– A dobolás mindig mozgatta a fantáziámat és elképzelem, hogy leütök egy tök jó kört, aztán nem is úgy mozognak a kezeim a lábaimmal együtt, ahogy én azt elképzeltem. De egyszer biztos megtanulok egy kicsit.

Nagyon köszi a válaszokat. További sikereket kívánunk, és reméljük hamarosan találkozunk.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X