Itt van a Lifehack!!! Interjú a zenekarral.

Biztosan tudjátok hogy az eddig Karai Anna néven futó zenekar át Lifehackesedett. 😀 Ennek oka, kiderül most, hiszen feltettünk pár kérdést a csapatnak. Természetesen minden témában megkérdeztük őket, szóval rajongóknak kötelező olvasmány! Íme, a Lifehack interjú: 

14525208_1106759022705349_5252459321061696336_o

Sziasztok! Nem olyan rég értesülhettünk arról, hogy a Karai Anna csapatnál változás történik. Új név a Lifehack. Miért került sor a zenekar módosítására?

Ádi: A Karai Anna (és zenekara) formáció 2012 végén, a The Voice tehetségkutató ideje alatt alakult az én indíttatásomra. Fantáziát láttam abban, hogy például ilyen stílusban, ilyen műsorból nem került ki, legalábbis biztos, hogy nem maradt talpon szóló produkció. Nem tudtuk, hogy mi fog ebből kisülni, csak annyi volt biztos, hogy magamban és Annában is éreztem a maximális tenni akarást, ami egyébként a mai napig így van. Négy év alatt történtek dolgok. Többféle, számunkra hiteles stílusban jöttünk ki dalokkal, tettünk merész kísérleteket, hogy mi az, amit szívesen hallana tőlünk a közönség, koncerteztünk, próbáltunk tevékenykedni a magyar zenei színtéren. Az eddig szerzett tapasztalatok alapján idén újrabeszéltük az egészet és úgy döntöttünk, hogy zenekarnévvel kell tovább működnünk.

Talán mindenkit foglalkoztat a kérdés, miben más a Lifehack, mint a Karai Anna csapat?

Zoli: A két formáció tagjait tekintve ugyan az maradt, a különbségek leginkább a hozzáállásunkban mutatkoznak meg. Soma (a gitárosunk) belépésével elindult egy folyamat, ami során a hangzásunk, és stílusunk finomodott, majd a lemez felvételére elérte jelenlegi formáját. Ez a forma szerintem nagyon egységes és felismerhető, és a Lifehack nevet adtuk neki.

14034949_1072362446145007_7261955810082622353_n

A csapat nem csak új névvel jelent meg, de hoztatok egy dalt is, amihez azonnal klipet is készítettetek. Viszlát című dallal jelentetek meg, ami sokak kedvence lett. Köztudott, hogy minden ember mást érez, vagy gondol egy dal hallgatásánál. Mi az alap történet vagy ötlet, amiből a dal született?

Anna: Úgy gondolom, akkor igazán jó egy dal, ha hallgatva és nem figyelve a szövegre, ugyanazt a mondanivalót, érzést váltja ki az emberből. Azt hiszem, ez a Viszlát c. dalnál is jól sikerült. Azért is gondolom, mert eleve úgy született a lemez összes dala, hogy az instrumentális verziókat mondanivaló szerint sorba tettem, és utána születtek meg a szövegek, pont a mondanivalójukat megfogalmazva. Olyan érzelmi folyamatot tükröz a lemez, amit nem lehet konkrét kapcsolatra vetíteni, ezért mindenki rávetítheti az éppen aktuális problémájára, legyen az párkapcsolati, munkahelyi, baráti. A Viszlát a lemeznek az a fázisa, amikor ráeszmélsz, hogy ez így nem mehet tovább, muszáj megválni a probléma forrásától és elküldeni jó messzire. Nincs más megoldás.

Dalhoz klipet is hoztatok. Milyen élményekkel gazdagodtatok a forgatás alatt?

Ádám: Egy teljesen átlagos forgatás volt, családias hangulatban. Mivel egy egyszerű bemutatkozó “imidzs klipről” beszélünk túl sok meglepetés nem ért minket. De mindenképp pozitívan éltük a dolgot.

Alapból nem egy bonyolult klip, inkább a zenekar bemutatásán a hangsúly. Miért nem egy történeten alapuló klipet hoztatok?

Ádi: Azt ugye tudni kell, hogy egy teljesen friss formáció vagyunk, aki nagyrészt még önerőből, önmenedzselve dolgozik. Próbáljuk a lehető legjobbat kihozni mindenből. Anna, Soma, Zoli, én is elégedettek vagyunk a lemezzel, úgy érezzük, hogy ez egy hiteles, maximálisan kidolgozott anyag lett. Tényleg úgy érezzük, hogy mind a négyünk életében ez az eddigi legjobb zenei dolog, amit létrehoztunk. A “Viszlát”-ra szerettünk volna egy bemutatkozó jellegű videót, egy ” imidzs bemutatást”. Hogy mindenki megismerhesse például Zolinak az egyedien gyönyörű grimaszait, és csípőmozgásait. 🙂

A klip rendezője, operatőre, felvételvezetője és vágója, Kovács János barátunk volt. Egy ilyen videó elkészítéséhez is sokkal nagyobb stábra van szükség. Úgyhogy ezer köszönet és tisztelet Janinknak ,hogy ezt így bevállalta!! Tehát azért nincs sztorizás, mert inkább csináltunk egy jobb bemutatkozó imidzs klipet, mint egy rosszabb, vontatott és erőltetett sztoris dolgot.

Ha már új dal az azt jelenti valaminek a  kezdete. Nálatok is így van, hiszen ez egy lemez előzetes nóta. Mit lehet tudni a lemezről, így előre?

Ádám: Nem a viszlát az első dal amivel kijöttünk, ezelőtt a Petőfi rádión debütált az Idegen című dalunk ami YouTubeon megtekinthető Official Audió formában. A lemez megjelenése előtt még egy dallal fogunk kijönni. A kiadással kapcsolatban még folynak a tárgyalások, addig folyamatosan adagoljuk az újdonságokat. A lemezt a Black Hole Sound stúdióban rögzítettük Szegeden Vári Gábor közreműködésével. Gabival már régóta együtt dolgozunk, tökéletes köztünk az összhang. Teljesen egyértelmű volt számára, hogy hogy is kell szóljon ez az anyag. A kiadványon hét dal fog szerepelni összesen,a megjelenést év végére terveztük, de esélyes hogy átcsúszik jövő év elejére. Semmiképp nem kell csüggedni, mint mondtam, folyamatosan jönnek az újdonságok.

14589663_1112752748772643_7464068408909954289_o

Mennyire lesz a lemez Lifehack, és mennyire Karai Anna? Nyilván új név, de teljesen új stílus, dalok stb. jelentek meg, vagy azért visszavezethető lesz az első album a régebbi formációra?

Ádám: Mint Zoli említette a formáció tagjai ugyanazok, tehát semmi különbség nem lesz felállásilag. Annyi hogy Soma tavaly év végén szállt be hozzánk ami, elindította a zenekarrá alakulás folyamatát. Nagyon sokat tett hozzá zeneileg a dolgokhoz. Szerintem Vele ért révbe a zenekar. Annánál nagyrészt én írtam a dalokat, most Soma írta a lemez nagy részét. Két dal van amit én szereztem, ezek közül az egyik a előbb említett videoklipes Viszlát.  A lemez 100%ban Lifehackes lesz, semmiképp nem Karai Annás.  

Hogyan tovább? Mik a tervek a jövőt illetően?

Anna: Nagy terveink vannak, ahogy eddig is. Én, személy szerint, merek nagyokat álmodni és minden nap teszek is azért, hogy elérjem a kitűzött céljaim. Ahogy bármilyen más szakmában, például ügyvédként is nehéz a legjobbak közé kerülni, így a zenében is sokat kell fejlődni szakmailag, kapcsolatokat kell építeni és marketingelni. Ezeket mind saját magunk próbáljuk megvalósítani, egyelőre.. Folyamatosan keressük a JÓ fellépési lehetőségeket, kiadókkal és rádiókkal tartjuk a kapcsolatot, és még megannyi unalmas dolog 🙂 Sok rajongó szokott nekem személyes üzenetet írni, és ők az egyik legfontosabb feladatunk.

Mit üzentek a régi, és az új rajongóknak?

Anna: Azt üzenném a régi rajongóknak, hogy semmi pánik a screamekkel kapcsolatban 😉 az újaknak pedig, hogy nagyon köszönöm, hogy hallgatják, és szeretik a Lifehacket, mutassák meg boldog-boldogtalannak! És nem kell már sokat várni a turnéig!

Nagyon köszi a válaszokat! Nincs is más hátra, mint figyelni a Lifehack oldalát, követni, kedvelni, hallgatni a dalokat, örülni az új formációnak, és persze amint elindul a turné csápolni az első sorban.

Mindehez sok sikert kívánunk a zenekarnak, reméljük “találkozunk még” Valamilyen formában. 🙂

Untitled-11-300x238

Elindult a ll. Haverockerek verseny!
Amatőr zenekarok jelentkezését várjuk az info@haverockkozosseg.hu
e-mailre. További infók ugyanezen az e-mailen, vagy a itt:

www.haverockkozosseg.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X