Itt a Red Rockets interjú! “A zene, amit hallgatsz nagy hatással van rád!”

Sziasztok olvasók! Sikerült elcsípnünk egy nagyon jó feltörekvő zenekart, akik nem mások mint a Red Rockets. Nagyon jó tartalmas interjút kaptunk. amit nagyon köszönünk nekik!
Előre szólunk, az interjú azért ilyen, mert a zenekar tagjai nem egyszerre válaszoltak a kérdésekre, hanem külön-külön!
Jó informálódást 🙂
Zenekarról röviden:

A Red Rockets zenekar 2012. novemberében alakult. Dirty Rock ‘n Roll stílusban mozognak, hozzáteszem nagyon jól! 2014-ben kettő elismerést is kaptak az egyik az Átjáró tehetségkutató ahol negyedik helyet értek el, aztán a Pulzus tehetségkutató ahol külön díjat zsebeltek be. A zenekar egyébként Szombathelyi származású, ezért nagyon büszkék vagyunk rájuk. 🙂
Elérhetőek a Facebookon ITT

1.   Milyen a zenekari élet? sok lemondással jár az élet többi területén?

Ciri:  Nyilván van amiről le kell mondani, de mind ismerjük a valamit valamiért szöveget. Ha van egy dolog amit nagyon imádsz csinálni, és teljesen komolyan gondolod, akkor megéri. Miért is csinálnál mást, ha ez az életed 😉

Fafa:  ÁÁÁÁ…Dehogy!…Nem ám! J

Dávid: Hát nyilván könnyebb lenne, ha főállású zenészek lennénk. 😀 Mindenki dolgozik, van aki még tanul is mellette, nem mindig könnyű összeegyeztetni a próbákat, de ezt választottuk. Úgy látom, mindenki próbálja úgy alakítani az életét, hogy a zenekar érdekeit tartsa szem előtt.

Kurinnyó: Sajnos nekem egyre nehezebb összeegyeztetni a munkával és az egyetemmel, de hát már idén 10 éve, hogy nyomatom a zenélést, ennyi idő után próbáld megmondani pl.: a kokainistának, hogy álljon le 😀

Szöcsi: A zenekari élet nagyon fasza! Mègjobb lenne, ha a nap 24 óràjàban ezzel tudnànk foglalkozni. Jelen helyzetben kisebb lemondàsokkal jàr, de remèlem hamarosan jobb lesz.

2.   Jó zenekarnak tartjátok már magatokat? vagy van még mit fejlődni?

Ciri: Az elismerések alapján úgy gondolom, hogy mindenképp jó úton haladunk afelé, hogy ezt elmondhassuk magunkról. De valamilyen szinten mindannyian maximalisták vagyunk és törekszünk a tökéletesre. Mindig lehet egy kicsivel jobb.

Fafa: Nézd, mindig van hová fejlődni. A legfontosabb a fejlődés. Személy szerint azt vallom, (de a többiek sincsenek vele szerintem másképp), hogy magunknak sohasem tudunk tökéletesen megfelelni. Viszont ez így van jól.

Dávid: Rettentő kritikusak vagyunk magunkkal szemben, mindenki tisztában van az erényeivel, és azzal is, miben kell még fejlődnünk. András csatlakozásával frontember poszton, mindenképp nagyot léptünk előre.

Kurinnyó: Szerintem, amelyik zenekar azt mondja, nincs hova fejlődnie, az ássa el magát. Én inkább azt mondanám, mindent megteszünk azért, hogy legjobb tudásunk szerint szórakoztassuk a közönséget

Szöcsi: Véleményem szerint nem vagyunk elveszett lelkek a zenèlès terèn. Mindenkinek volt tapasztalata amikor nekiàlltunk. Nagyon jó úton haladunk, ahhoz, hogy jó zenekar legyünk. Mindenkinek van hova fejlődni, ès összessègèben úgy veszem èszre, hogy mindenki törekszik arra, hogy minèl jobb legyen.

3.   Honnan jött ez a stílus ötlet?

Fafa: Szóval… Ha alaposan végiggondolom, talán akkor vetődött fel, amikor Dávid távozása készülődött és végbe ment az egykori Holló Rock Band kötelékéből, de a közös munkát már ott élveztük. Meg mindannyian kedveltük azokat a zenekarokat, akik nagy hatással vannak ránk a mai napig. Bár a többiek Dirty-nek mondják, de én azt mondanám, hogy inkább Rockets – stílust játszunk.

Dávid: Fafával és Szöcsivel már a Hollo Rock Bandben is együtt zenéltem, és mi hárman, különösen élveztük, amikor kicsit dögösebb, dirtysebb feldolgozás dalokat játszottunk, így egyértelmű volt, hogy mi hárman, ebben a stílusban alapítunk bandát, talán mert már akkor is, laza bulizós, léha életet éltünk. 😀

Kurinnyó: Nekem Sex Action-ön és más külföldi hard rock bandákon nevelkedve egyértelmű volt.

Szöcsi: Ahogy sokan mondják: ” A zene, amit hallgatsz nagy hatàssal van ràd!”  Nàlunk is így van ès volt. Egy előző formàcióban màr zenèltünk együtt Fafàval ès Dàviddal.
Törtènt egy kiszavazó show, ahol Dàvidunk kevès közönsègszavazatot kapott, így neki kellett elhagynia a “villàt”. Mèg az nap este tartottunk egy Halloween bulit, majd a buli vège felè, enyhèn illuminàlt àllapotban, a kanapèn tàmaszkodva nèztünk egy R n R Swnindle dvd-t ès eldöntöttük, mi is ezt fogjuk csinàlni.
Ez egyben a megalakulàs törtènete is.

4.   Volt jó pár koncertetek már! Milyen jó vagy rossz emlékek maradtak meg ezekről a bulikról?

Ciri: Nagyon sok jó bulin vagyunk túl, sok jó emlékkel és ismerős arccal. Talán nekem a soproni tehetségkutató utáni elismerések estek a legjobban teljesen idegen emberektől. Itt van egy közülük:„Mindegy hogy alakul a végeredmény, számomra Ti vagytok az elsők” Ez nagyon megmaradt bennem, pláne, hogy idegen embertől kaptuk.

Fafa: Általában jó emlékeim vannak az utóbbi koncertekről. Én legalább is úgy fogom fel a koncerteket, hogy minden koncert egy próba, minden próba egy koncert. 😀

Dávid: Ez az év nagyon jól indult nekünk, úgy érzem nagyon egyenletesen jó teljesítményt nyújtottunk a színpadokon. Imádtam minden percét. A korábbi időszakokból különösen a nyári, Balaton környéki bulik maradtak emlékezetesek. Személy szerint nagyon szeretem a több napos tivornyákat, amikor teljesen kiszakadunk a hétköznapokból.

Kurinnyó: Jó emlék, hogy elkezdődött a koncert, rossz emlék, hogy véget ért 😀

Szöcsi: Nekem  csak jó emlékeim vannak! Amikor kint vagyok a színpadon, jàtszom az embereknek, teljesen “àtvàltozom” nagyon jó èrzès. Ès amikor meghallod, hogy a  zenekar sajàt szàmàt ènekli a közönsèg az felbecsülhetetlen!!! Minden màsra ott a Master Card 🙂
Örülök, hogy ezt megtapasztalhattam, köszönöm mindenkinek, aki ott volt ès ott lesz!.

5.   Vadvágánytól már kaptunk rólatok minősítést? Nektek mi a véleményetek róluk?

Ciri: Mivel én később csatlakoztam a zenekarhoz, nyilván később is ismertem meg őket. Egyszerre haverként tekintettek rám, és azóta sokat buliztunk együtt koncerteken, és a próbaterembe. Mint egy nagy család. RedVágány!! J

Fafa: A vadvagányok!!! 😀 😀 .D (Cenzúrázva) jó zenészek! Jó barátaink! A próbatermi bulik alkalmából elég gyakran felcsendül az „Ez az a hely” című nótasláger. 😀 Elég sokat is találkozunk velük. Avagy „Vágány akarok lenni! Vágány akarok lenni! Vágány akarok lenni! De Red Rockets vagyok. 😀 😀 😀
Dávid: Ők a testvér zenekarunk. Nagyon király arcok, jókat szoktunk velük jammelni, inni, bulizni, inni, bulizni… Komolyra fordítva a szót, kölcsönösen, önzetlenül segítjük egymást, ahol tudjuk, kikérjük egymás véleményét a dalokkal és egyéb zenekari dolgokkal kapcsolatban. Szeretjük egymás zenéjét, szinte egymás rajongói vagyunk. J A jó viszony hozománya, hogy közös bulikat adunk, és általában készülünk valami közös produkcióval is .

Szöcsi: Egy k*rva jó banda, k*rva jó fej emberekkel! 🙂
Imàdjuk őket!

6.   milyen volt a sörolimpiai fellépés? milyen egy zenekar élete a sörolimpián?

Ciri: Sajnos én még nem voltam, de borzasztóan várom már a következőt. Egy fesztivál mindig brutális, pláne egy ilyen jó társasággal 😀

Fafa: Huh… A fellépést nagyon élveztük. Gondolom nem csak a magam nevében beszélek! Csak az volt a baj, hogy 3 szám és végezni kellett. (Sajnos a tehetségkutatók már csak ilyenek…) A rajongótábornak meg köszönjük, hogy beviharzottak egy ad hoc jelleggel előállított molinóval! A banda életéről meg annyit, hogy árulkodjanak az oldalunkon posztolt fényképek! (Ez volt a reklám helye!)

Dávid: Nem voltunk akkoriban könnyű helyzetben. Fix énekes nélkül csináltuk végig a nyári bulikat, így a Pulzus tehetségkutatót is. Nem tudtuk, Szeptembertől hogyan tovább énekes poszton, ehhez képest remek helyezés volt a Különdíj elnyerése, 20 zenekar közül.

Kurinnyó: Engem nagyon nem mozgatott meg, hogy versenyhelyzetben kellett fellépni, fontosabb számomra, hogy a közönségnek tetszik-e, amit csinálunk, abban pedig nem szoktunk csalódni. Milyen az élete? Mint minden fesztiválozónak 😀

Szöcsi: Sajnos akkor mèg ènekes gondokkal küzdöttünk, ugye egy helyettes volt, aki….szèpen fogalmazva “antialkoholista volt ès mindig templomba jàrt kóruspróbàkra,, mert pap akart lenni.”
Viccet fèlretève, nem volt rossza fellèpès,, de lehettünk  volna jobbak is.
Az èlet nagyon jó  az olimpiàn! Főleg az utolsó  tetszett nagyon jó kis csalàdias volt a hangulat…Vadvàgàny, Red Rockets, baràtok, baràtnők.
Ezúton szeretnèm megköszönni az egyedi, kèzzel kèszített molinót, amit koncert közbe behoztak a csajok!

7.   Van egy már meglévő klipetek? Milyen volt megcsinálni?élmények?

Fafa: Nagyon macerás. Azt valahogy nem felejtem el, hogy az első helyszínre nyolcvanmillió hosszabbítóval vittük ki a reflektoroknak szánt áramot. Szerintem aki látta, hogy mit szenvedünk a lengőcsati hegyekkel, az hülyének nézett minket! 😀 😀 😀

Dávid: Addig a napig nem értettem, miért mondja a legtöbb zenekar, hogy a stúdiózás és a klipforgatás milyen fárasztó. Hát aznap rájöttem. Ráadásul a nyár legmelegebb két napját fogtuk ki, 35 fokban tűző napon forgattunk. Utólag visszagondolva persze kellemes emlék, és nagyon tanulságos volt.

Kurinnyó: Van klip, ha minden jól megy, idén még egyet is hozzá tudunk csapni!

Szöcsi: Hàt…vicces. Nagyon jól èreztük magunkat! Kívàncsian vàrom a következőt!

8.   Volt egy tag csere nálatok, új énekesetek van! Bevált? mik a visszajelzések?
Ciri: Én, mint az új énekes, nem nyilatkoznék a zenekar nevében, de a visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy jó helyem van ebben a bandában, és jól is érzem magam!
(Ha megcáfoltok végetek! 😀 )

Fafa: Igen. Igen. Elismerőek.

Dávid: Mindenképp! András személyében megtaláltuk a hiányzó láncszemet a zenekarban. Rögtön pozitív visszajelzéseket kaptunk a rajongóktól.

Kurinnyó: Úgy gondolom bevált. Cirivel teljesebb lett a banda, úgy érzem bele illik a képbe, a közönség is jól fogadta, hamar a csapat részévé vált, jól tudunk együtt dolgozni vele.

Szöcsi: Eszméletlen srác! Egyből beillett a kèpbe!
Sosem felejtem el…Kubában dolgoztunk, egy cukornàdültetvènyen és épp összesúgtunk a munkafelügyelő hàta mögött, hogy megbeszéljük az esti illegális kommunista gyűlés helyét és időpontját…ejj de rég volt…
Viccet fèlretève, olyan, mint George Michael:
jó a hangja, drogos ès meleg 🙂

9.   Felléptetek a Kalapács zenekarral a végállomásban! milyen volt velük együtt “bulizni”?

Ciri: Király!

Kurinnyó: Mint bármelyik más zenekarral. Sokkal jobb hangulattal telik a buli, ha valamelyik hozzánk hasonló amatőr bandával együtt lépünk fel, esetleg akiket ismerünk is. Ez személyes vélemény persze, de úgy gondolom, hogy két amatőr banda a szervezésben, stb. jobban „megérti egymást”

Szöcsi: Nagyon jó volt maga a buli. Jól èreztük magunkat!

10.   Mi a saját kedvenceitek a zenéitek közül? Várható mostanában új dal? album? bármi?

Ciri: Mindegyik dalt szeretem, nehéz különbséget tenni, mert mind-mind másért jó. Az „Emlékek tengerében”-t azért, mert alapból bírom az akusztikus dalokat, de a pergősebbeket is mint „Ne add fel!”, „Rakéták” stb, mert azokra meg nagyon meg lehet őrülni! J  Új dal témák vannak bőven, de most egész mással foglalkozunk. Erről majd később!

Fafa: No, az első kérdésre az a válsz lenne a legtalálóbb, hogy a maga módján mindegyik, de a személyes kedvenc számomra a „Ne várj rám!” és nem a bőgőszóló miatt… Új dal mindenképp várható! Album, mint nagylemez? Majd egyszer eljutunk odáig… 😀 A végén meg bármi előfordulhat! Szóval számítani lehet tőlünk mindenre, csak a bulvársajtó hasábjaira és a Lakodalmas Lagzi Lajos stílusra nem. 😛
Dávid: Minden dal a mi „kölykünk”. Minden dal születésére tisztán emlékszem, és ha játsszuk őket, mindig eszembe jutnak azok az idők amikor íródtak. Ami talán legközelebb áll hozzám, az az „Így menjek tovább” című dal, mert mindig is szerettem az olyan nótákat, amikor egy ember, vagy egy zenekar lelke legőszintébb bugyraiba enged betekintést, és ez a dal nagyon ilyen lett.
Új dal…olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a zenekarból mindenki nagyon termékeny szöveg és zeneszerző. Az én íróasztalom fiókjában jelenleg 2 új dal lapul. 😉
Albumról annyit elárulhatok, hogy kb egy hónap múlva megjelenik a zenekar első, profi studióban felvett demója, amihez legalább 2 videoklipet is szeretnénk forgatni.

Kurinnyó: Dalokat folyamatosan írunk, album is esedékes lesz nemsokára, reméljük. Ha kedvenc számot kellene mondani, akkor az „Így menjek tovább” és a „Működjön!”. Az „Így menjek tovább” üzenetében, a „Működjön!” pedig lendületében jelképezi számomra azt, amiről egy ilyen zenekarnak szólnia kell.

Szöcsi: Nekem szemèly szerint mindegyik dal tartalmaz valami különlegeset. Folyamatosan dolgozunk új dalokon, vannak ötletek. Albumon is dolgozunk, de ez mèg a jövő titka.

11.   Mit üzentek a régi és az új rajongóknak?

Ciri: Elsősorban azt, hogy köszönöm, és örülök, hogy ilyen nagyszerű emberek/közönség vagytok. És remélem hogy az elkövetkezendő bulikon is az első sorban éneklitek velünk közösen a nótáinkat.

Fafa: Talán azt, hogy: „Tedd fel a kezed! Gyere közelebb! Játszunk neked! Itt van a helyed!”

Dávid: A régieknek köszönjük a segítséget és a támogatást. Az újaknak pedig azt, hogy ismerjenek meg minket és legyenek a „Red Rockets család” tagja. J

Kurinnyó: A régieknek, hogy tartsanak ki, mert ebből látjuk, hogy érdemes csinálni! Jó érzés látni, mennyi ismerős arc eljön akár messzebb is egy-egy koncertünk kedvéért! Az újaknak pedig azt, hogy remélhetőleg ők is a régiek közé fognak tartozni 😀

Szöcsi: A régieknek nagyon köszönjük ezt a sok tàmogatàst ès szeretetet, reméljük kitartanak mellettünk ezen rögös úton.
Az újaknak annyit, hogy   “Ez a jó buli csak rád vár”
Hopp ez nem a mi számunk….akkor  “Ez az a hely, ahol….”  nemnem ez sem…..MEGVAN! “Jöjj hát velem új utakon!”

Köszönjük a Red Rockets zenekarnak!
Haverock közösség

Képeket készítette a koncerten Horváth Boglárka!

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X