Itt a kés hegye, és egy interjú a Depresszióval

Közel két hete jelent meg a Depresszió zenekar A kés hegye című dala, amivel egy kicsit belekóstolhatunk abba, hogy mit várhatunk az ősszel megjelenő nagylemezüktől. Egy rövid interjúban kérdeztük az énekest, Halász Ferencet az új dalról és még sok másról is:

-Hogyan foglalnátok össze az elmúlt 1-2 éveteket ?
Ha röviden, és tömören akarok fogalmazni, akkor azt mondhatom, hogy sűrű, és sikeres volt az elmúlt időszakunk. 2015 őszén lezajlott a jubileumi turnénk, aminek legtöbb állomása teltházas volt, és, ami ennél is fontosabb, remek hangulatú. Tavaly megjelent a jubileumi koncertünk felvétele DVD-n, és az első hazai Metal Blu-ray is elkészült a koncert felvételéből. Idén januárban külön váltak útjaink a sampleresünkkel Sodával, ami ugyan egy nehéz döntés volt számunkra, de úgy érezzük, hogy a korábban is működő négyes felállásban tudjuk megvalósítani a legjobban a terveinket. Örömteli híreket is kaptunk az év elején. A folyamat zajlik… című lemezünk után, a Vízválasztó, és az Ébredés útján is aranylemez lett. Most pedig megjelent az őszi lemez előzeteseként A kés hegye című új dalunk videoklippel együtt.

-Honnan jött az ötlet a dal témájához?
Igyekszem nyitott szemmel járni a világban, és ezeknek a tapasztalatoknak a lecsapódásait írom meg a szövegeimben.
-Milyen volt a klip forgatása? Adódtak nehézségek ?
A zenélős rész könnyű volt, hiszen már számtalanszor csináltunk hasonlót, és zárt térben történt a forgatás. Ellenben a történeti szálban színészkednünk kellett, amiben nem igazán vagyunk otthon, ráadásul szabadban forgattunk a tél leghidegebb éjszakáján, tehát alaposan átfagytunk, de megérte, mert a Pixel Film munkájának köszönhetően jól sikerült szerintünk a klip.
-Mennyi idő telt el az első ötlet megfoganása, és a kész szám publikálása között?
Az alapötlet még tavaly tavasszal jött egy próbatermi jammelés közben, és ez forrta ki magát hosszú idő alatt. Számtalan változat készült a dalból, és végül ezt éreztük a legjobbnak.
-Milyen eddig a dal, és klip fogadtatása ?
Nagyon pozitív. A közönségünk szerencsére eléggé lojális, de most még a szokottnál is több elismerést kaptunk.
-Mit várhatunk az ősszel megjelenő nagylemezetektől?
Azért is választottuk elsőként A kés hegyét, mert jól mutatja, hogy zeneileg milyen irányba tartunk az új lemezzel. Egy jó keresztmetszete az azon megjelenő hangulatoknak.
-Mik a zenekar tervei a jövőre nézve, mit vártok 2017-től ?
Nagyon aktív lesz ez az évünk. Már zajlik a Kés hegye turné, ami március 3-án indult Gödöllőn. Ezt követően Sopronban, Gyöngyösön, Jánosházán, Nyíregyházán, Kazincbarcikán, Szentesen, Székesfehérváron, Dunaszerdahelyen, Kaposváron, és Keszthelyen lehet minket elcsípni. Az országjárás legnagyobb koncertjére május 13-án kerül sor a budapesti Trackben. Nyáron a fesztiváloké lesz a főszerep. Ősszel pedig érkezik az új lemez, amit alaposan meg is turnéztatunk majd.
Nagyon köszönjük a válaszokat, további sikereket kívánunk!

Jelentkezz videókritikusnak weboldalunkhoz!
Részletek, és jelentkezés az info@haverockkozosseg.hu
e-mailen.

(A jelentkezésben szerepeljen egy általad készített videó kritika kedvenc albumodról!)

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X