Interjú a Zord zenekarral!!!!

Újabb zenekart sikerült elkapnunk! Most a Zord zenekarról olvashattok egy kis interjút!
Az interjúhoz segítségünkre volt a zenekar egyik tagja Deni!

Kattints a képre a teljes mérethez!

Wiki:

2000. Októberében alakult meg a zenekar Miskolcon. Az öt tagú zenekar Trash Metal műfajt képviseli. Zenei szövegeik angol nyelven íródnak ezzel elérve azt hogy a külföldi embereknek is elfogadhatóak legyenek. Dalaik nagyon húzós és erős  számok.

Munkásságuk:

“2002-ben a “The Ghost” című dalukkal felkerültek a ‘Rock határock nélkül’ c. split koncert CD-re, melynek anyaga a közös Remorse – Friday (SK) – Zord – Flashback turné szlovákiai és magyarországi koncertállomásain készült felvételeket tartalmazza. 2004-ben a rendszeres klubkoncerteket, valamint a nyári fesztivál-fellépéseket követően, promóciós célzattal elkészítették “Little Disasters” c. hatszámos demóanyagukat. 2005 márciusában a Katapult Fest válogatás CD-re rögzítették “Pariah” című, erre az anyagra írt, friss dalukat. Emellett természetesen további új dalok születtek, melyekkel összeállt a csapat bemutatkozó albumának anyaga. Összesen tizenegy dal került rögzítésre, majd 2006. március 20-án ismét stúdióba (Denevér stúdió – Szolnok) vonult a zenekar, és felvette a szolnoki “Szolnok Soldiers” amerikai futball csapat felkérésére írt The Glory Rush (Soldiers of Football) című “futball himnusz”-t, ami a zenekar honlapjáról letölthető. 2006 nyarán többek között felléptek a Hegyalja Fesztiválon, a Szigeten, az immár szintén hagyománnyá érett arlói Tóparty Rockparty-n, és így eredményes fesztiválszezont tudhattak maguk mögött. Az ősz és a tél klubkoncertek, illetve a lemezanyag keverési munkáinak jegyében telt.

2007 első felében lényegében csak „hazai pályán” koncerteztek, majd következtek a nyári fesztivál bulik, ám a fő hangsúly a “Disasters Grind” című első Zord CD borítójának végső simításaira helyezték a srácok, illetve megkezdődtek a ”The Ghost” című dal videóklipjének előkészületei. Szeptember végén kezdődött, Nyíregyházától Paksig terjedő tizenegy állomásos túra, melynek utolsó állomása a 2007. december 27-i miskolci záró buli volt. Az album 2007 novemberében jelent meg a Nail Records gondozásában. Az eddig napvilágot látott recenziók (pl. Rockinform 2007. decemberi szám,www.rockgyemantok.hu , www.kronosmortus.hu stb.) alapvetően kedvező fogadtatásban részesítették az anyagot, és a közönség részéről is pozitív visszajelzések érkeztek, érkeznek. Érdemes elolvasni az USA-beli Heathen Harvest (www.heathenharvest.com) elismerő kritikáját is (2008. április)! A lemezbemutató koncertre 2007. november 22-én, a Rockwell klubban (Miskolci Egyetem) került sor. Ezen az estén a felvidékről, Ipolyságról érkezett Drastic Means volt a vendégzenekar, akik remek hangulatot teremtettek, majd az ő fellépésüket követően került sor a „The Ghost” című Zord dal videóklipjének az „ősbemutatójára”. Többéves munka eredményeként született meg az album, amelyet méltóképpen ünnepeltek meg a srácok. Számos olyan muzsikus is színpadra állt, aki egykoron játszott a Zordban, és tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy megszülessen ez a lemez. (Koncertbeszámoló: Rockinform 2008. február)

A zenekar dalai, illetve a “Disasters Grind” album minden számának kb. egyperces részletei letölthetőek awww.zord.hu oldalról, illetve öt teljes dal mellett koncertvideók (Iced és Little Disasters – 2007. július 27-i JMB Fest koncert) hallhatók-láthatók awww.myspace.com/zordmetal web-site-on. Emellett az angol nyelvű szövegek, illetve ezek magyar fordításai is megtalálhatóak a zenekar honlapján. A „The Ghost” című dal videóklipje a hivatalos zenekari honlap mellett awww.youtube.com/zord és awww.myspace.com/zordmetal oldalakon is megtalálható.

2008 februárjában újra hazai klubportyára indult a Zord (Esztergom, Salgótarján, Szeged, Miskolc stb.), valamint megfordultak a Felvidéken (DrasticFest), majd a késő tavasztól megindult fesztiválszezon nyitányaként Erdélyben, a Sepsiszentgyörgy melletti Setétpatakon, a Drak River Rock Fest-en léptek fel május 23-án. ezt követően a JMB Rock Feszt nulladik napján (Nagyszínpad), a miskolctapolcai Rotor Táborban, a szabadszállási Sz.A.R. Fesztiválon játszott a csapat. A nyár második felében többek között felléptek a Saigon Nemzetközi Rocktáborban, a salgótarjáni ÉTER Fesztiválon és Budapesten a Művészbázis nevű klubban. A 2008-as fesztiválszezont az arlói Tóparti Rockparty-n zárta a Zord… November 4-én megjelent a kaliforniai 272 Records gondozásában a „Kill City Twelve” című válogatás album, amelyen a Zord a „The Ghost” című dalával képviseli a magyar színeket. A lemez többek között kapható a www.amazon.com portálon…

2010. május 14-e és 22-e között sikeres háromállomásos erdélyi “miniturnét” bonyolított le a zenekar. A nyári fesztiválszezonban a hazai koncertek mellett, többek között fellépett a csapat a Délvidéken, a Zentai Nyári Ifjúsági Játékokon. Tavaly júliusban került sor Miskolctapolcán az első Zord Táborra, illetve bekerült a csapat a budapesti SzeptEmber Feszt 2011 fellépői közé, ahol is az Akela és a Tűzmadár zenekarokkal koncertezett egy színpadon. (Másmap ugyanezen a színpadon Billy Cobham lépett fel…)
2012-ben a banda a hazai klub bulik mellett tavasszal részt vett egy erdélyi miniturnén, ahol az Európa-turnéját bonyolító brazil ItSelf zenekarral közösen léptek fel, illetve 2013-ban több budapesti és vidéki klubfellépés mellett júliusban, Miskolc mellett megrendezésre került a harmadik Zord Tábor, és a nyári fesztiválkoncertek során ismét sikerrel koncertezett a Felvidéken a banda.

A Zord zenekar második, „Thorns & Wounds” című stúdióalbuma 2013. december 2-án jelent meg a Nail Records gondozásában.
„Kb. így kell thrasht játszani 2013-’14-ben! Rátalált a zenekar a saját hangjára, zenéjére, ami ebben a műfajban pláne nagy szó, hiszen évtizedek óta – finoman fogalmazva is – telített a mezőny. A már említett intro utáni Child of the Bright Tribe jól jellemzi az egész albumot, annak hagyományosabb vonalát.” – Thorns & Wounds lemezkritika (2014)
(http://krap.blog.hu/2014/01/21/zord_thorns_wounds)”

Forrás: Facebook

Interjú:
Kattints a képre a teljes mérethez!

Láttam felléptek a Rockmaratonon! Várjátok már?

Deni: Nagyon! Régóta nyomulunk, hogy itt is játszhassunk a Pécsi Rockmaratonon, ami idén Rockmaraton Fesztivnál néven, új helyszínen – Dunaújváros, Szalki-sziget – kerül megrendezésre. Idén végre ez az álmunk is valóra válik, és július 17-én, 19:30-tól zúzunk a HammerWorld Színpadon, amire nagyon készülünk! Komoly lehetőségnek tartjuk, hogy az ország egyik legjobb metal fesztiválján is megmutathatjuk magunkat…

Jango Rádióban hallgatható már a Zord! Hogy jött ez létre?

Deni: A hazai promóció mellett a „Thorns & Wound” albumnak elég komoly nemzetközi hírverést is igyekeztünk csinálni, így rengeteg külföldi rádiónak és újságnak, magazinnak is elküldtük a CD-t. Elég sok pozitív visszajelzés érkezet, így a Jango mellett az új lemez dalai többek között a Metal Nation Radio (USA), Metal Arena Radio (Franciaország), Metal-Only Radio, Stahl Radio (Németország), Headbangers FM (Hollandia), Painkiller Metal Show (Belgium) műsoraiban is hallhatóak.

És hogy a hazai adókról se feledkezzünk meg, interjút készített a zenekarral és rendszeresen játssza a Zord dalait többek között a Rockbox, a Rockvilág, a Tilos, a Szinva, a Code FM, a Motoroshang és a T-Rádió is…

 Várható idén új album vagy új dal?

Igen, ezerrel írjuk az új nótákat, reményeink szerint tíz-tizenegy vadiúj tétel lesz a harmadik lemezen. Ezúttal is a szolnoki Denevér Stúdióban akarjuk felvenni az albumot, mivel nagyon elégedettek vagyunk Töfiék munkájával. Iszonyú profik és nagyon jól lehet velük együtt dolgozni! A tervek szerint az év végén jelenik meg a CD, ezúttal is a Nail Records gondozásában.

 III. Bakelit Feeling Rock Fesztival! Mire számítson a közönség?

Deni: Április 10-én ismét a fővárosban, ezen a fesztiválon koncertezünk, és ígérjük, hogy azok, akik a thrash zenére gerjednek, nem fognak csalódni, ha eljönnek, meghallgatják, és ne adj (Fém)Isten, még végig is zúzzák velünk a bulit. A saját dalok mellett ezúttal is elhangzik majd egy In Flames tétel, nevezetesen a „Pinball Map”. Egyébként erre a koncertre belépőt is lehet nyerni, amiről részleteket a zenekar hivatalos honlapján, illetve a Facebook oldalán találhatnak az érdeklődők…

Mit üzentek a rajongóknak?

Deni: Thrash ’till Death!!!

 

Köszönjük az interjút!
Haverock közösség

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X