Interjú a Gazemberek zenekarral, akik már Haverockerek!!!

Mint tudjátok folyamatosan zajlik a Haverockerek tehetségkutatónk. Hogy segítsünk a döntésben, melyik csapatra szavazzatok, meginterjúztuk őket! Itt a Gazemberek:

 

Válaszokat köszönjük Pecsők Lacinak (Ének):

Sziasztok! Nemrég jelent videoklipetek. Mit lehet erről tudni, hogyan készült?

Közel egy albumnyi saját számunk van, de egyelőre nincs rá lehetőségünk, hogy egy teljes albumot készítsünk. Viszont szerettük volna már megmutatni magunkat a nagyobb közönségnek, a koncerttermeken kívül is. Hiszen lehetünk mi akármilyen jók vagy rosszak egy klubkoncerten, ott csak nagyon kevés emberhez tudunk eljutni. Ezért első lépésben úgy gondoltuk egy dalt rögzítetünk stúdióban, és készítünk hozzá egy klipet, amit aztán megpróbáljuk eljuttatni minél több helyre. Az első kérdés az volt, hogy melyik szám legyen a kiválasztott. Általában a zenekaroknak mindig a legújabb szerzeményük az aktuális kedvencük. Talán ez is belejátszott abba, hogy pont a Vörös démonra esett a választásunk, hiszen ez volt az aktuális legújabb szerzeményünk. De nyilván nem csak emiatt választottuk ezt a dalt 🙂 Nyár végén bevonultunk az Echo Hangstúdióba, és felvettük a dalt. Majd Kiss Gábor kikeverte a kész változatot.

12522968_787449214720618_1477331593004616372_n

A klipet mi magunk készítettük sajátkezűleg. Mivel nincs benne történet szál, ezért jött ez az osztott képernyős megoldás. Bár nem saját találmány, mások is csináltak már ilyet, de úgy gondoltuk mégiscsak a szokásostól kicsit eltérő ez a megoldás. Gábor egy ismerősétől szerzett GoPro kamerát, ezzel vettünk fel egyenként mindenkit a próbatermünkben. Sajnos nem sok időnk volt rá, így viszonylag gyorsan kellett elkészíteni a felvételeket. Ez talán látszik a végeredményen. A GoPro előnyeit sem nagyon tudtuk kihasználni. A vágást Laci csinálta, szintén házilag.

Szerencsére úgy tűnik volt értelme elkészíteni a klipet. Sok pozitív visszajelzést kapunk,. idegenektől is. És ahhoz képest, hogy kezdő zenekar vagyunk rövid idő alatt viszonylag magas megtekintést tudtunk elérni.  Ebben szerepe van annak is, hogy pl. Haverock közösség is beszámolt a klip megjelenéséről, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

12710792_794399267358946_3888516136705209079_o

Mit tudhatunk bővebben rólatok? 

A dobosunk Gábor és basszusgitárosunk Laci korábban már játszottak együtt, ők tették le a zenekar alapjait, a szólógitárosunkkal Tomival hármasban. Én később, egy hirdetésre jelentkeztem énekesnek. Majd csatalakozott hozzánk Kozsa Tomi ritmusgitárosként. A Gazemberek nevet már így ötösben találtuk ki. Ebben a felállásban születtek az első dalok, és így adtuk az elő koncertünket 2014. augusztusában a budapesti Cinema Rock Caféban. Kozsa Tomi már nem tagja a zenekarnak, azóta négyesben zenélünk. Jelenleg épp nagy gitáros keresésben vagyunk. Már az is felmerült bennünk, hogy inkább egy új basszusgitárost kellene találnunk, és Laci átváltana ritmusgitárra. Minden megoldásra nyitottak vagyunk.

A stílusunkat tekintve leginkább dirty rock zenekarnak mondjuk magunkat. Eddig főleg budapesti kis rock klubokban léptünk fel. Most az a célunk, hogy minél több rajongót szerezzünk. Tervezzük a saját számok megjelentetését. Vagy egy album, vagy több EP formájában. Mindenképpen szeretnénk még újabb klipet/klipeket is készíteni, mert ez a legjobb módja annak, hogy megmutassuk magunkat a rocker társadalomnak.

Miért jelentkeztetek versenyünkbe?

Elsősorban az volt  a célunk amikor jelentkeztünk a versenyre, hogy ezen keresztül is minél több emberhez el tudjunk jutni. Mert mint ahogy már említettem, egy klubkoncerten elég korlátozott számú közönség szerez csak tudomást rólunk. Így viszont olyanok is meghallgatnak minket, akik amúgy egy koncertünkre nem jönnének el, mert nem ismernek minket. Otthon a fotelben sokkal kényelmesebb meghallgatni egy 3-4 perces számot, mint rászánni egy egész estét, hogy elmenj olyan együttesek koncertjére akiket nem is ismersz. Ha pedig van olyan akinek teszik az a pár perc amit tőlünk hall, már meg is történt az első lépés afelé, hogy egy új rajongónk legyen 🙂 De természetesen a nyeremények is nagyon vonzóak számunkra, hiszen akár a fellépési lehetőség az Alterábán, akár a klip vagy a stúdiófelvétel nagy segítséget jelent a célunk elérésében, hogy minél több olyan emberhez el tudjunk jutni, akik korábban nem hallottak még rólunk, de bennük van a potenciális Gazemberek rajongó 🙂

14107687_900249910107214_4452834295881440310_o
 Mit üzentek a közönségnek, miért szavazzanak rátok?

Azt hiszem akinek tetszik a Vörös démon, azt nem nagyon kell győzködni róla, hogy ránk szavazzon. De amúgy, mint már említettem, ezen kívül még rengeteg, közel egy albumnyi saját számunk van. Ha tetszik a Vörös démon, azért szavazz ránk, hogy a többit is meg tudjuk neked mutatni. Ha nem tetszik akkor is ezért, hátha a többi számunk tetszeni fog 🙂

Ezen kívül azt szeretnénk kérni, hogy akinek tetszik a zenénk, az lájkolja a Facebook oldalunkat, hogy elsőkézből értesüljön a zenekarral kapcsolatos hírekről eseményekről.

Itt pedig szavazhattok a csapatra ha nektek is tetszik! Figyelem csak az eredeti Like számít!!!!

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X