Ilyen volt az Ossian születésnap

Ilyen volt az Ossian születésnap – még 30 évet kérünk!
Acélszívűek születésnapja a Trackben

Szép, kerek szám a harminc – egy zenekar életében pedig még szebb, főleg, ha már években mérjük. Az Ossian életében elérkezett ez a bűvös harminc, amelyet nem éppen kicsi rajongótáborával is megünnepelt a Barba Negra Trackben. Rengetegen gyűltünk össze megünnepelni a jubileumot, Acélszívünk együtt dobogott, és megmutattuk, milyen hangos az Ossian közönsége.

Már jóval a kapunyitás előtt sokan vártak a bejutásra – kicsik és nagyok egyaránt. Előre tudni lehetett, hogy ez bizony egy újabb többgenerációs ünnep lesz. Sokan jöttek úgy, mint egy közös családi programra, és egyértelművé vált, hogy azok a gyerkőcök, akiknek most még a térdükig ér az Ossianos póló, pár év múlva az első sorokban fognak csápolni, és talán még jobban is fogják tudni a szövegeket, mint szüleik, akiktől „megörökölték” ezt a nagy rajongást.

kalapacs

Ezen az ünnepi estén a Dalriada fűtötte fel a közönséget. A zenekar egy kis táncra, ugrálásra buzdította a közönséget, így aki az ünneplés mellett tombolni szeretett volna, erre is megvolt a lehetősége. A koncert végéhez közeledve pedig a legnagyobb közönség kedvenc, a Hajdútánc is elhangzott.

Majd következett a várva várt pillanat, amikor az Ossian lépett a színpadra. Az első hangok hallatán kezek emelkedtek a magasba, és nem kis hangerővel fejeztük ki, hogy mennyire vártuk már ezt az estét. Egy nagyon erős műsort kapott a közönség, olyan dal is elhangzott, ami élőben ritkán hallható. Aki nem vett részt ezen az estén, láthatja, miből maradt ki:

osian_05

A rock katonái / Szenvedély / Végállomás motel / Acélszív / A Sátán képében / Élő sakkfigurák / Ahányszor látlak / Soha nem lehet / Tűzkeresztség II. (Rock ’n’ Roll, csak Rock ’n’ Roll) / Ezredszer –/ Brahms – V. Magyar tánc / Dobszóló / Fényárban és félhomályban (Maximális Rock) / A barát / Metal nemzedék / Magányos angyal / Éjféli lány / A magam útját járom / Rocker vagyok / Nincs menekvés / Mire megvirrad

Az estét különlegesebbé tette két vendég is, Kalapács József és Szíjártó Zsolt. Kalapács Józsi A barát és a Metal nemzedék alatt erősítette az éneket, Szíjártó Zsolt pedig gitárjátékával színesítette a műsort az Ezredszer és a V. Magyar tánc című dalokban. Fontos elemévé vált az Ossian koncerteknek Kálozi Gergely dobszólója, így most sem maradhatott el. Fiatal kora ellenére nagyon jól megállja a helyét a zenekarban, bízunk benne, hogy a következő harmincat vele számolhatjuk!

ossian_02

Bár ez az este már csak a harminc éves jubileum miatt is különleges volt, nem maradhattott el az ünneplés meglepetés nélkül. A bejáratnál minden érkező kapott egy nyomtatott Ossian zászlót, nekünk csak annyi volt a dolgunk, hogy ezeket a zászlókat a megfelelő időben (Rocker vagyok) felemeljük, ezzel kifejezve szeretetünket és tiszteletünket. A képeket visszanézve jó volt látni, hogy ezt mennyien megtettük – remélem, hogy sikerült elérni a kellő hatást!

Abban sokan egyet értünk, hogy egy ilyen ünnep akár sokkal tovább is tarthatna, mégis nagyszerű volt ez a koncert! Bár szokás mondani, hogy nem a számok számítanak, azt azért megtudhattuk, hogy most dupla annyian jöttek el a jubileumi koncertre, mint amennyien a 25 éves jubileumon részt vettek. Nem hiába voltunk ennyien, az Ossian közönsége évről évre növekszik, köszönhetően az acélszívű szülők gondos zenei „oktatásának”, amellyel az új generációt kiképzik a jó muzsikára és a következő 30 évre.

Untitled-11-300x238

Szeretnél egy igazi ROCK közösség tagja lenni?
Jelentkezz!!!
Szeretettel várunk mindenkit weboldalunk segítésére, fejlesztésére.
Feladatok: Interjúk, koncertbeszámolók, minden napi hírek közlése.
Ha kipróbálnád magad milyen egy weboldalnál az élet jelentkezz az info@haverockkozosseg.hu e-mailen, vagy itt privátban.
Megosztásokat külön köszi! 🙂
www.haverockkozosseg.hu

 

 


Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X