ICENAP – Overlied (új dal és videoklip)

2022. 04. 07-én jelent meg exkluzív premier keretein belül a NuSkull.hu-n új kislemez, a hozzá készített videóklippel, mely az Overlied címet viseli.  

Zenekarról röviden:
“Az elmúlt időszakban megjelentettünk több kislemezt (Innerstate, Dispirit, The Singed, Rinse) és olyan zenekarok társaságában volt szerencsénk koncertezni, mint a Watch My Dying, a Shell Beach, az Inhale Me, a Vodka For Kids vagy a Téveszme, plusz a legutóbbi lezárások alatt szerencsésen több élő stúdiókoncertünk is rögzítésre került, megjelenéseinket a hazai zenei sajtón kívül külföldi portálokon is megjelentettük, valamint a Petőfi TV-ben is többször bemutatásra kerültek megmozdulásaink.

Ami a zenei irányt illeti, az organikusabb, inkább a kilencvenes évek és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferáljuk a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációink között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones-lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a Blood Youth, de akár olyan hatások is mint Denzel Curry.

Az Overlied című dal témája a “mókuskerék-effektusról” szól, a hétköznapok egyhangúságáról és a kényszeres beilleszkedésre való törekvésről. Ehhez készítettünk legutóbbi februári Dürer Kertes fellépésünk alkalmával egy klasszikus koncert-klipet, mely betekintést enged a zenekar egy “átlagos” napjába, és amivel szeretnénk megmutatni, hogy az Icenap koncertekkel a célunk, hogy akik megjelennek azoknak eszükbe se jusson, mit fognak csinálni reggel, vagy jövő héten, nyugodtan rosszalkodjanak velünk, mintha nem lenne holnap. A klipet Horváth Richárd rendezte, akárcsak a legutóbbi kislemez Rinse esetében, kiegészülve Berzsényi Gergely és Bartha Kinga operatőri segítségével.

Az Icenap következő koncertje 2022. 04. 29.-én lesz az Analog Music Hallban, májusban pedig végre Miskolcra is ellátogatunk 2022. 05. 27.-én a Helynekembe, az Incercy társaságában. Az őszi szezonra is tartogatunk meglepetéseket egy kisebb koncertkörút képében, melyről hamarosan további információkkal is tudunk szolgálni.”

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X