Hungarica: Klippremier

Hello Világ!

Hungarica: Klippremier a Lengyel-Magyar Barátság Napján – áprilisban ismét lengyel turné

2015. július 6-án jelent meg a soproni Hungarica zenekar kilencedik CD-je, a magyar rocktörténet első lengyel nyelvű albuma Przybadz Wolnosci! , a Hadak Útja Kiadó /Hammer Music gondozásában. A lemezen két lengyel rocklegenda is vendégszerepel,Andrzej Nowak (TSA, Złe Psy) és Grzegorz Kupczyk (ex-Turbo, Ceti).

HunlogokeniFEKETE

A “Przybadz Wolnosci!” / “Jöjj el Szabadság!” című lemez Magyarországon és Lengyelországon a legnagyobb lengyel üzlethálózatokban is kapható (Empik, Media Markt, Saturn). Lengyelországon hasonló sikert magyar zenekar, a ‘70-es évek magyar sztárzenekarai (Omega, LGT, Skorpió) óta nem ért el. A CD sikerének köszönhetően, limitált egyedi sorszámozással, vinyl (bakelit) LP változat is készült piros, fehér és zöld színekben.

Mentes Norbert
gitáros, zeneszerző:„.Nagy öröm számunkra, hogy az első széria teljesen elfogyott mert a lengyel nyelvű albumunk nagy siker Lengyelországban. A CD most újra lett gyártva, 2016. április elején kerül újra az üzletekbe.”

A két ország 2007-ben nyilvánította hivatalosan március 23-át a Lengyel-Magyar Barátság Napjává. Az évforduló tiszteletére, erre a napra időzítette a Hungarica zenekar az új klipjének a premierét melynek címe „Jöjj el Szabadság!” / „Przybadz Wolnosci!”.

A felvétel idén februárban a Hungarica zenekar 10 éves jubileumi koncertjén készült a budapesti a Barba Negra Music Clubban. Az eseményre meghívást kapott a lengyel rock legenda Grzegorz Kupczyk (ex-Turbo, Ceti), akivel közösen adták elő a dalt.

A Hungarica 2010 óta koncertezik rendszeresen Lengyelországban, az elmúlt években egyre többet. 2015 nyarán jelent meg első lengyel nyelvű nagylemezük, a korábbi slágerek lengyelül újrarögzített változatait tartalmazó best of jellegű “Przybadz Wolnosci!”, amely Magyarországon és Lengyelországban is kapható.

A lengyel nyelvű album megjelenését lemezbemutató koncertek követték. A nyáron fesztiválokon léptek fel, az ősz folyamán pedig az első önálló lengyel Hungarica turnén Varsó, Środa Śląska, Boroszló, Świdnik és Krakkó városaiban koncerteztek nagy sikerrel.

HUNGARICA_LENGYEL_PROMO_01_1400X1400

2016 tavaszán visszatérnek és ismét Lengyelországban turnéznak: április 8-án Katowicében az Old Timers Garage-ban , 9-én Krakkóban a Rotunda színpadán, amjd 10-én Wroclawban a Klub Liverpool-ban lépnek fel. Az év második felére pedig egy kétnyelvű, magyarul és lengyelül felénekelt CD megjelenését tervezi a Hungarica zenekar.

A Hungarica zenekart 2006-ban alapította Mentes Norbert gitáros, aki az 1981-ben alakult népszerű magyar rock banda, a napjainkban is aktív Moby Dick alapító tagja. A Hungarica székhelye a Hűség Városa, Sopron.

Untitled-11-300x238

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X