Hungarica: Haza és Hűség – Kétnyelvű dupla album és nagyszabású videoklip

Új, dupla – a lengyel-magyar barátság jegyében született – kétnyelvű albummal, valamint ennek címadó számához készített nagyszabású videoklippel jelentkezett a Hungarica!

hungarica_hazaeshuseg_cd_logo_01_1400x1400

A szeptember első hétvégéjén megrendezett Rock On! Fest-es fellépéséhez időzítve jelent meg aHungarica, „Haza és hűség” című új, dupla albuma a Hadak Útja Kiadó / Hammer Music gondozásában. Az idén 10. születésnapját ünneplő csapat a lengyel-magyar kulturális évad tiszteletére készítette el különleges, kétnyelvű albumát, amelynek magyar nyelvű korongján tíz új, valamint plusz bónuszként két korábbról már ismert szám hallható, a lengyel nyelvű verzióra pedig tíz Hungarica szerzemény, valamint a lengyel nemzeti dal, a Rota feldolgozása került.

A lemez felvezetéseként a még tavaly év végén publikált, négy vendégénekes – Pohl Mihály(Lord), Tóth Attila (Pokolgép), Kovács Koppány (Rómeó Vérzik), Sziva Balázs (Romantikus Erőszak) –  szereplésével rögzített „London hiába vár” szolgált.

London hiába vár:

A 2006-ban alakult, soproni székhelyű zenekar – Mentes Norbert alapítótag (gitáros), Fábián Zoltán (énekes), Preidl Barnabás (basszusgitáros), Kiss Dániel (dobos) – új albumára a Pusztai Zoltán szövegeivel előadott saját szerzemények mellett – a július legvégén szöveges videóként is megjelent – Petőfi Sándor „Az erdélyi hadsereg” című versének feldolgozása, valamint egy erdélyi népdal, az „Akkor szép az erdő” is felkerült.

Az erdélyi hadsereg:

Az új dalokban Hoffer Péter – dob, Jancsó Miklós – basszusgitár, Vári-Kovács Péter – zongora, ésKeserű Konrád – klasszikus gitár játéka is hallható, valamint a magyar közreműködők mellett a népszerű lengyel énekesnő, Edyta Szkołut is szerepel.

A háromfelé nyitható, digipak tokos kiadványhoz egy 12 oldalas booklet tartozik, amelyben mind magyar, mind lengyel nyelven megtalálhatók a dalszövegek. Érdekesség még, hogy a lengyel korong nem tükörképe a magyar CD-nek, hiszen nem az összes, hanem csak nyolc dal került fel rá az eredeti (magyar) lemezanyagról, ezek mellett a „Vérrel szentelt föld”, és az ”Átverés” lengyel átirata – utóbbi, Edyta Szkolut énekesnő előadásában –, valamint a lengyel nemzeti dal, a „Rota” található rajta.

A lemez legtöbb dalának hangfelvételeit az MD Stúdióban, Schmiedl Tamás vezetésével rögzítette a csapat, az énekfelvételek Sáfár ’Öcsi’ Józsefnél készültek, a keverést, masteringet Rozgonyi Péter végezte.

Hétfő este debütált a lemez címadó dalához készített nagyszabású videoklip, a lengyel, misztikus szárnyas huszár és a magyar lovas huszár főszereplésével. Ennek rendezője Császár Tamás, aki korábban a – több mint egymilliós nézettségű – „Ide  születtem” kultikus filmet is forgatta a zenekarral.

Mentes Norbert:

„2016 a lengyel-magyar barátság éve. Az új album dalai főként a magyar, lengyel közös történelmi múlt és a jelen eseményeit dolgozzák fel. Ismerve napjaink történéseit, kiemelt jelentőségű Lengyelország és Magyarország küzdelme a nemzetállamok és a keresztény Európa megmaradásért, ezért számunkra még nagyobb súllyal bír a lemez üzenete. Bízunk benne, hogy sikerült egy olyan dupla kiadványt készíteni, ami a rockzenén keresztül még szorosabbá köti a két nemzetet.A lemezbemutató koncerteket a Hungarica Lengyelországba kezdi október elsején. A Balti-tenger partjára, Gdyniába kaptunk meghívást, egy különleges filmfesztiválra. A rendezvény, ahol koncertek is lesznek, azoknak a hős katonáknak állít emléket, akik a II. világháború után nem törődtek bele a szovjet kommunista megszállásba és még évekig partizánként küzdöttek a kommunizmus ellen. Az utolsó katonát 1963-ban végezték ki. A filmfesztiválon természetesen az új videoklipünket is be fogjuk mutatni.A közös lengyel történelmi évad folytatásának, egyik kiemelt eseménye lesz október 23-án Győrben, a Bridge klubban. Mint a történelem folyamán már sokszor, 1956-ban is elszakíthatatlanul összefonódott a két nemzet sorsa, amikor is a lengyelországi Poznan városában elindult események katalizátorként hatottak a magyar szabadságharcra. A történelmi évad jegyében egy ingyenes, nagyszabású rockzenei megemlékezést tartunk Nyugat-Magyarországon, Győr és Poznan partnervárosok védnöksége alatt, Poznan város támogatásával. Az 1956-os szabadságharc 60. évfordulóján a HUNGARICA és a lengyel CETI zenekarok közreműködésével emlékezünk a hősökre Győrben, október 23-án.”

hun honlap

www.facebook.com/events/1697531343905201

A Hungarica új, dupla albuma országszerte kapható a nagyobb újságárusító helyeken, a Media Markt hálózatában és továbbra is rendelhető a zenekar weboldalán is:

www.hungaricamusic.hu/rendeles-zamowienie

Valamint, a „Haza és hűség” dupla CD a Metalshop kínálatában is megtalálható:

www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=18291

A Hungarica november 5-én, szombaton a Barba Negra-ban tartja hivatalos lemezbemutatóját azIsmerős Arcok társaságában.

A Hungarica honlapja:
www.hungaricamusic.hu

A Hungarica Facebook-oldala:
www.facebook.com/hungarica

Untitled-11-300x238

Elindult a ll. Haverockerek verseny!
Amatőr zenekarok jelentkezését várjuk az info@haverockkozosseg.hu
e-mailre. További infók ugyanezen az e-mailen, vagy a itt:

www.haverockkozosseg.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X