Hungarica: Hallgasd végig a megjelent Blitzkrieg lemezt!

Megjelent a HUNGARICA legfrissebb korongja, a Blitzkrieg, ami már a zenekar nyolcadik albuma,  és 13 tétel hallható rajta, ebből 4 dal lengyel nyelven is. A stúdió felvételek egy legendás helyszínen készültek, amit még a 70-es évek végén a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat Törökbálinton egy kastélyból alakított át és világszínvonalú technikával szerelte fel. A stúdiófelvételek alatt folyamatosan forgott a kamera, így minden dalt rögzítettek képileg is. Korábban már négy dal, a címadó “Blitzkrieg”, a “Lance do boju” címen, lengyel verzióban is megjelent “Büszkén szól”, az “Az út maga a cél” és a “Szabadság” kapott stúdiós videót, illetve több felvételt is közzétettek a Mentes 50 koncertről, melyek mind megtekinthető a zenekar Youtube csatornáján az alábbi lejátszási listákon:

Blitzkrieg lejátszási lista:
bit.ly/hungarica_blitzkrieg_playlist

Mentes 50 koncert lejátszási lista:
bit.ly/mentes50_playlist

Mentes Norbert gitáros:
A figyelemfelkeltő borító és a címadó dal is arra utal, hogy mind a magyar, mind a lengyel nemzet a történelme során sokszor volt (és van) két tűz között. A címadó dal is erről szól!  A >blitzkrieg< kifejezés azután terjedt el, hogy az angol Time magazin a németek által vezetett villámháborút a II. világháborúban így nevezte el. A „blitzkrieg” elnevezés a „rock and roll” szótárában is közismert, ilyen címmel jelent már meg Metallica feldolgozás, illetve Ramones dal is.

Blitzkrieg lemez 3 formátumban jelent meg: CD, CD + DVD és vinyl verzióban is kapható már. A bónusz DVD a zenekar nagyszabású tavalyi budapesti koncertjét tartalmazza, amelyen az alapító gitáros, Mentes Norbert 50. születésnapját ünnepelték meg.

Hungarica: Blitzkrieg online felületeken:
songwhip.com/album/hungarica/blitzkrieg

Hungarica: Blitzkrieg rendelés:
www.hungaricamusic.hu/ 

A következő napokban Lengyelországban turnézik a HUNGARICA. Október 12-én pedig Budapesten a Barba Negra Music Clubban már hallhatjuk élőben is az új dalokat a lemezbemutató koncerten. A különleges esemény főzenekara a MOBY DICK, melynek szintén a gitáros Mentes Norbert az egyik alapítója, a basszusgitáros Gőbl Gábornak pedig ekkor ünneplik az 50. születésnapját, illetve fellép még a Moby Dick énekes-gitáros Schmiedl Tamás formációja, a BLOODY ROOTS is.

Moby Dick // Hungarica // Bloody Roots ➽ Gőbl 50
www.facebook.com/events/495391491002916/

Az album érdekessége, hogy a felvételek a stúdióban egy 40 éves 24 sávos AMPEX szalagos magnóra készültek, ám nem csak a rögzítés analóg, hanem az összes utómunka, keverés és mastering is. A zenekar ezzel a lehető legjobb minőséget tűzte ki célul, illetve az analog vinyl lemez gyűjtőknek ezzel szeretnének plusz örömet szerezni. A Hungarica törzsrajongók pedig bármelyik előrendelt formátum mellé meg fogják kapni a master szalag egy darabját emlékül, ajándékként.

“A 700 méternyi hosszú szalagot felszeleteltük, lehet, hogy valakihez egy gitárszóló vagy az énekből egy sor kerül a 24 sávból amit a szalagra rögzítettünk! Nem kell megijedni, a felvételt archiváltuk, hogy a jövőben ha muszáj hozzá tudjunk nyúlni, ezért nyugodt szívvel őrizzétek meg aki, megtisztel bennünket, hogy előrendeli ezt a különleges kiadványt annál jó helye lesz.“ – tette hozzá a zenekar.

A  lemezborítót Havancsák Gyula készítette, aki nemzetközi szinten elismert  zenekarokkal (Accept, Stratovarius, Annihilator, Kreator, Blind Guardian, Destruction, Wintersun, Grave Digger, stb.) dolgozott együtt.

Hungarica: Blitzkrieg
(2019 – Hadak Útja Kiadó)

01. Toborzó – Kossuth nóta
02. Blitzkrieg
03. Szabadság
04. Büszkén szól
05. Az út maga a cél
06. Nem kapsz kulcsot
07. Csak te vagy velem
08. Hordom a keresztedet
09. Blitzkrieg (lengyel verzió)
10. Wolnosc
11. Lance do boju
12. Sama droga jest celem
13. Trianon (Ossian cover) (bónusz dal)

Hungarica online:
www.facebook.com/hungarica/ 
www.hungaricamusic.hu/

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X