“History Rocks” néven világméretű, múzeumokat érintő kampányt indít útjára a Sabaton – Jön a „The War To End All Wars – The Movie”

“History Rocks” néven múzeumokat érintő kampányt indít útjára a Sabaton – Jön a „The War To End All Wars – The Movie”

A svéd heavy metal brigád, bár idén koncert szünetet tart nálunk, jó okkal teszi mindezt, hiszen valami nagyon fontos és különleges dolgon ügyködik: a Sabaton világméretű múzeumi kampányt indít útjára “History Rocks” néven. A projekt középpontjában a banda új animációs filmje, a „The War To End All Wars – The Movie” áll, amelyet 2023. november 11-én, a fegyverszünet napja körül vetítenek a résztvevő múzeumok a világ minden táján.

A kampány egyfajta jótékonysági kezdeményezés, a zenekar szeretné felhívni a figyelmet a történelem fontosságára, céljául tűzte ki, hogy minél több embert ösztönözzön arra, hogy látogassa meg helyi múzeumait.

A projektben szeretettel várják a részt venni kívánó múzeumokat, a kicsitől a nagyig. Az egyetlen feltétel a vetítés lebonyolításához megfelelő felszereléssel és audiovizuális berendezéssel kell rendelkezzenek.

A Sabaton menedzsere és basszusgitárosa, Pär Sundström a következőket mondta el a kezdeményezésről:

„Izgatottak vagyunk, hogy elindíthatjuk ezt a projektet! Hiszünk abban, hogy a „The War To End All Wars – The Movie” című filmet a világ múzeumaiban vetítve arra ösztönözhetjük az embereket, hogy értékeljék történelmünk megőrzésének és megismerésének fontosságát. És mi lehet ennek jobb módja, mint egy szórakoztató, adrenalinnal teli animációs filmmel átitatni a történelemoktatást?”

Pär hozzátette:

„Ez egy fantasztikus módja annak, hogy egy vadonatúj közönséget rávegyen arra, hogy látogassa meg helyi múzeumait. Zenekarként nagyon fontosak számunkra a múzeumok, különösen a katonai és történelem központú múzeumok – sokat tanultunk tőlük. Szeretnénk, ha a világ kíváncsi lenne, és örülnénk, ha az emberek valóban szeretnének tanulni a múltról. Az egyetlen módja annak, hogy emberségünk fejlődjön, ha megismerjük a múltunkat, és értékeljük azokat az áldozatokat, amelyeket azért hoztak, hogy úgy éljünk, ahogyan élünk.”

Már a kampány kezdete előtt néhány múzeum megerősítette részvételét a „The War To End All Wars – The Movie” világpremierjén. Ezek pedig a következők:

The Tank Museum, Dorset, United Kingdom
Arsenalen – The Swedish Tank Museum, Strängnäs, Sweden
Aeroseum, Gothenburg, Sweden
Michigan’s Military Heritage Museum, Jackson, Michigan, United States

A Yarnhub Animation Studios együttműködésével született meg a „The War To End All Wars – The Movie”, mely a Sabaton 2022. március 4-én megjelent 10. nagylemezének, a „The War To End All Wars” dalaira épül. A jelenetek az első világháború egyes momentumait mutatják be, így a nézők a kapcsolódó dalokat, azok szövegét és mondanivalóját is jobban megérhetik. Ez egy zenei és történelmi utazás egyben.

A “The War To End All Wars – The Movie” angol nyelven jelenik majd meg, de számos nyelven felirattal is elérhető lesz.

A tervek szerint a  „History Rocks” a  2023. november 11-e körüli két héten belül játszódik majd, ami megfelelő időpont a projekthez, mivel az első világháború végére emlékezik. A „The War To End All Wars – The Movie” című film vetítése ” tökéletes alkalom lesz arra, hogy az emberek többet megtudjanak a történelem e kulcsfontosságú részéről, és elgondolkodjanak a háborúban harcolók által hozott áldozatokról.

A Sabaton arra kéri rajongóit, hogy osszák meg ezt a projektet a helyi múzeumaikkal, hogy bevonják őket és csatlakozzanak ehhez a példátlan kezdeményezéshez. A „History Rocks”-al a zenekar azt reméli, hogy a történelem iránti szenvedélyét kiterjeszti a globális közönségre.

“The War To End All Wars – The Movie” trailer:
https://youtu.be/G2m4rP4w-qg

További információk a “History Rocks” projektről:
https://movie.sabaton.net

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 + húsz =

X