Historica: Olyan fa vagyok – új klip és single, decemberben album

Hello Világ!

 

2015. december 7-én jelenik meg a Historica együttes negyedik CD-je, “Olyan fa vagyok”címmel a NAIL Records /  Hammer Music gondozásában. A csapat harmadik rock albumán, az elődeihez képest kissé „puhább” hangvételű lemezen, a megszokott konkrét történelmi témák és életérzések mellett néhány személyesebb hangvételű dal is helyet kapott.

A november 26-án, délben debütált első videóklip és a lemezelőzetes single egyaránt a címadó dalból készült, melynek szövegét Thököly Vajk, fiatal erdélyi költő írta.

Olyan fa vagyok single Google Play

Ézsiás Péter énekes, zenekarvezető röviden így foglalta össze az “Olyan fa vagyok” CD   tartalmát:

“A Historica zenekar jellemzően a magyar történelem fontos eseményeit, illetve az ezzel kapcsolatos érzelmeket dolgozza fel a rockzene nyelvén. Így van ez most is, annak ellenére, hogy ezúttal a megszokottnál kevesebb dal szól konkrét történelmi eseményről.

Az “Olyan fa vagyok” album több szövege szól általánosságban a nemzethez való tartozásról (Olyan fa vagyok, Magyarok, Parancs, Út a harcon át) és a személyes érzéseinknek is több teret engedtünk (Ilyen vagyok, Őszinte blues, A csend benn vár).”

Historica_kep_1500x1500

Az új kiadványt elsőként a megjelenés előtt három nappal, a lemezbemutató nagykoncerten lehet majd megvásárolni, mely 2015. december 4-én a budapesti Crazy Mama Music Pub-ban kerül megrendezésre, a hortobágyi Chrome RT és a karcagi SenoR társaságában.

Az új album kiadásával párhuzamosan, decemberben elindul az összes korábbi Historica dal digitális terjesztése. Tehát az új korong mellett hamarosan az összes digitális áruházban elérhetővé válnak a korábban csak magánkiadásban kiadott Historica CD-k szerzeményei.

A Historica zenekar 14 éves múltra tekinthet vissza, egészen pontosan 2001 novemberében kezdett el formálódni. Az idők folyamán többen is megfordultak a zenekarban. A jelenlegi felállást Ézsiás Péter (Dandy Kwartett, Tandem, K.É.Z., Right!, Útonállók, Black Box) ének, zenekarvezető, Gönci “Apuka” György (Roxérum, Missió, HitRock, Hungarian Pink Floyd Show, Rolls Frakció, ZZ Tap, stb.) gitáros, Németh “Csoki” László (Black Box, Vágatlan Verzió, Útonállók) gitáros, Csikós Csaba (Zöld Csillag, Mellékvonal, Team Rock Band, Black Box, Black Dog, Jó a Rossz és a Csúf, Dzsunzi Music BT) dobos és Berkes “Charlie” Károly(Interfolk, Seneca, Z’zi Labor, Roxérum, Deák Bill Blues Band, Tunyogi Rock Band, HitRock, stb.) basszusgitáros alkotják.

Historica_kislemezborito_2400x2400

Számtalanszor turnéztak már Erdélyben és más határon túli, magyarok lakta területeken, így a Felvidéken és Kárpátalján is. Valamint játszottak már Spanyolországban és három alkalommal turnéztak az Egyesült Államokban is. California, Nevada és Arizona államokban eddig összesen tizenkét koncertet adtak.

A rock koncertek mellett a színház világába is sikerült belekóstolniuk. “A kő marad…” című zenés irodalmi műsorunkat eddig négy alkalommal adták elő telt ház előtt a budapesti Új Színházban, de a los angelesi Egyesült Magyar Házban és Erdélyben is bemutaták már.

Mindemellett jótékonyságra is futja a zenekar idejéből: koncertjeikkel támogatták a holtmarosiTulipán Gyermekotthont, valamint a Czegei Wass Albert Alapítványt, de a halmozottan sérült lakókat összegyűjtő Reménysugár Habilitációs Intézet falai közé is sikerült néhány órára becsempészniük a felhőtlen kikapcsolódást.

A Historica a nemrégiben megszűnt Best of Rock FM rádió legnépszerűbb zenekara volt. A hallgatók naponta többször kérték a dalaikat, a rádió klubnapjain pedig minden alkalommal zsúfolásig megtöltötték a koncert-termeket.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X