Historica – Első lemezének újra kiadás

Hello Világ!

Historica – Első lemezének újra kiadásával és – többek között – egy hajós koncerttel búcsúzik el ideiglenesen a közönségétől a csapat

2016. augusztus 13-án, szombaton jelenik meg a Historica zenekar „Kis magyar historica” című albuma a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. A lemezanyag 2011-ben magánkiadásban már megjelent, ez szerepel teljes egészében ezen a – digipak csomagolást kapott – kiadványon.

„Ez a lemez ’A’ Historica lemez! A rajta szereplő számok 80 százaléka a mai napig is az állandó koncertprogramunk részét képezi. Ez az eddigi legsikeresebb albumunk, erről ismerszik meg a zenekar, ezért is döntöttünk az újrakiadás mellett.”

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Historica a saját dalait játssza, amelyek nagy többsége a magyar történelem eseményeit dolgozza fel. Eddigi pályafutásuk alatt három rocklemezt – „Kis magyar historica” (2011), „Több ezer év” (2013), „Olyan fa vagyok” (2015) –, valamint egy teljes egészében akusztikus anyagot – „Erdélyi vallomás” (2013) – jelentettek meg. A zenekar rendszeresen turnézik Erdélyben, de több alkalommal játszott már más határon túli, magyarok lakta területen – Felvidéken és Kárpátalján – is. Három alkalommal turnézott az Egyesült Államokban, valamint egy felkérést követően Spanyolországban is fellépett.

unspecified3

A most újra kiadásra kerülő első album dalai az elmúlt években szinte népdalként terjedtek, a CD-n szereplő két legnépszerűbb szerzeményük a „Megsárgult kép” és a „Kis magyar historica”hivatalos feltöltései együttesen többmilliós nézettséget produkáltak a videómegosztókon.

“Megsárgult kép” hivatalos video:

“Kis magyar historica” hivatalos video:

A zenekar jelenlegi felállása: Ézsiás Péter énekes (Historica akusztikus, R!ght, Black Box, Útonállók, H-599, K.É.Z., Tandem, Dandy Kvartett), Németh László „Csoki” gitáros(Útonállók, Vágatlan Verzió, Black Box, Bladders, L.K. Beat, Álommanók), Huszák Zsoltbasszusgitáros (Blues Rádió Budapest, H-599, Szélrózsa Band, Keresztmetszet, Korál-sziget, K.É.Z., Tandem, Dandy Kvartett), és Csikós Csaba dobos (Dzsunzi Music Baráti Társaság, Black Box, Detroit, A Jó, a Rossz és a Csúf).

Az újramegjelenés alkalmából 2016. augusztus 13-án, szombaton a zenekar egy hivatalos lemezbemutatót is tart, ennek helyszíne a Hélia kikötőből induló Vienna hajó. Mivel a koncert programja a „Kis magyar historica” anyagára épül, vendégként fellép a csapat akkori basszusgitárosa, Erdős Janó is. A Historica ezzel, valamint egy pár nappal később megrendezésre kerülő esztergomi koncerttel ez évre el is köszön a közönségétől, mert Ézsiás Péter énekes hosszabb külföldi kiküldetésre utazik. Legközelebb csak 2017 júniusától látható, hallható újra a színpadokon az együttes, de természetesen addig is készülnek az új album dalai.

Az esemény oldala:
www.facebook.com/events/1817928978428276/

A Historica weboldala:
www.historica.hu

A Historica Facebook-oldala:
www.facebook.com/HistoricaZenekar

Az album minden digitális felületen is elérhető:

spotify: open.spotify.com/album/1xSBsL95F22IPAO7DmEBPU

deezer: www.deezer.com/album/12208428

google play:
play.google.com/store/music/artist/Historica?id=A6ftizkquylecwi6cwv5wezxfbe

itunes: itunes.apple.com/hu/album/kis-magyar-historica/id1076389544?l=hu

—————————

Licitálj zenekaros csomagokra! Aki megnyeri a licitet a pénze Daganatos gyermekekért alapítványhoz kerül.

https://www.haverockkozosseg.hu/zenekari-aukcio/

Untitled-11-300x238

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X