Helo Zep – “nincs olyan gebasz az életünkben, amit egy jól sikerült koncert ne feledtetne “

Helo Zep zenekar nyomja nekünk a Gödöllői Rock n Roll-t. Olvassátok, hallgassátok.

Válaszokat köszönjük Pleizer Zsoltnak – (énekes, basszusgitáros.)

 

Mit lehet tudni a zenekarról, röviden?

Mi vagyunk a gödöllői rusnyákok! 2010-ben alakultunk, 2014-ig öten voltunk, azóta trióban toljuk a rock’n’rollt. 🙂 Mivel mindhárman kicsit más zenei stílust szeretünk – Nagy Miklós, a dobos a metál vonalról érkezett, a gitáros, Szűcs Dávid a dallamosabb, könnyed Calipunk zenéket szereti, jómagam pedig az oldschool punk vonalat preferálom – így ezek keveréke határozza meg a zenei világunkat.

Mi a tervetek az idei évre nézve?

Idén egyetlen nagy tervünk van, az első lemezünk megjelenése és az e körüli munkálatok. Tervezünk két videoklipet, az egyik ősz elején jön ki, a második pedig majd a lemezzel együtt. Aztán befutunk. Egyelőre idáig terveztünk. 🙂

Merre láthatunk titeket mostanában?

Idén már csak pár koncertet adunk az előbb említett lemez munkálatai miatt, de ami biztos az 09.04. Miskolc – Corner Stage, 10.10. Ekecs (SK) – Rocktóber, valamint 11.27. Esztergom – Sportalsó. Ezek a biztos dátumok, de a lemezmegjelenés kapcsán tervezünk még további két különleges koncertet, aminek a részleteit megtalálhatjátok majd a facebook oldalunkon és a honlapon.

Milyen visszajelzéseket kap a zenekar a közönségtől?

Ezidáig mindig pozitív volt a visszajelzés a közönség felől. Mivel egy feltörekvő zenekar vagyunk, a rajongói táborunk most épül, így néha ismeretlenek vagyunk az aktuális közönség számára, ám nem ritka a visszataps a koncertjeink végén. Ez több ízben előfordult már a Tankcsapda és a Kowalsky meg a Vega zenekarok előtti fellépéseink során is. Az ő közönségük nagyon nyitott, innen is köszönjük nekik a sok szeretetet és figyelmet amivel fogadtak minket.

Ti mit gondoltok, mi egy sikeres zenekar titka?

Elsősorban a közönség. Nélkülük azt hiszem semmilyen zenekar nem tud létezni. Persze nagyon fontos a háttérmunka, rengeteg dolog van egy aktív zenekar körül. Jó dalokat írni majdnem hogy az egyik „legkönnyebb” része, a neheze ott kezdődik, hogy mindig ugyanolyan lendülettel akard csinálni és soha ne add fel.

Kik a ti példaképeitek? 

A zenei hősökről csak a magam nevében tudnék beszélni, szóval ebbe nem is mennék bele. Viszont ha a „zenekarcsinálásra” gondolok, akkor hazai viszonylatban egyértelmű, hogy a Tankcsapda van a csúcson, valamint a Kowalsky meg a Vega. Volt szerencsénk dolgozni velük, belepillantani abba a profizmusba, amivel működtetik a zenekart.

Szerintetek mennyi lemondással jár egy zenekar fenntartása?

Rengeteggel. Nagyon sok fontos dologból kimaradsz amiatt, hogy hétvégén fellépés van, vagy próba, vagy stúdió munka, vagy bármi, de ez egy szerelem és akiknek fontos vagy, azok megértik, hogy ezt nem lehet félgőzzel csinálni.

Mit üzentek a rajongóknak, olvasóknak? 🙂

A rajongóknak azt, hogy köszönjük az eddigi támogatásotokat, mert nincs olyan gebasz az életünkben, amit egy jól sikerült koncert ne feledtetne el velünk, és ez csak a Ti érdemetek! Az olvasóknak pedig azt, hogy keressenek ránk, hallgassanak meg minket, váljanak rajongókká és olvassák el, amit a rajongóinknak üzentünk. 🙂

Nagyon köszönjük a válaszokat! További sikereket nektek!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X