Haverockerek verseny – Interjú az Experimenttel!

A Haverockerek verseny interjúalanyai közül végül, de nem utolsó sorban következzen az Experiment. Tavaly decemberben különdíjat nyertek a We Will Rock You tehetségkutatón. A videót, amellyel neveztek, ide kattintva éritek el, és tudtok szavazni rájuk!

Honnan ered az Experiment név?

A szó jelentése: kísérlet. Azért választottuk ezt a nevet, mert a próbatermünk épp egy labor alatt található.

Mutassátok be magatok néhány mondatban, mit érdemes tudni rólatok?

Tagok: Stromájer András – ének, billentyűk. Stromájer Gábor Pál – gitár, vokál, László Attila – dobok, Balogh Róbert – basszusgitár, vokál. 2016 decemberében alakult a zenekar a PIX alapító tagjaiból. Hozzájuk csatlakozott a ritmusszekció Attila és Róbert. Szűkebb környezetünkben egyre ismertebbek lettünk, energikus és dallamos zenénknek köszönhetően. Számtalan klubfellépésünk mellett volt szerencsénk játszani a Boglári Szüreti Fesztiválon 3 alkalommal is. Kisebb rajongótábort szereztünk a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának hallgatói köréből is, közös fellépésünk is volt velük. Felléptünk a szarvasi Szilvanapokon, Rippl Rónai Fesztiválon, Kaposváron kétszer, a Széles Út Egyesület és a Motorock Egyesület motoros fesztiváljain, pécsi vasutasnapon. We Will Rock You 3. tehetségkutatón különdíjat szereztünk 2017 decemberében.

Inkább a feldolgozások, vagy a saját dalszövegek állnak hozzátok közelebb?

Jelenleg feldolgozásokat interpretálunk, saját dalszövegek csak nehezen születnek meg.

A lassabb, vagy a pörgősebb számok állnak hozzátok közelebb?

Túlnyomó részben a pörgősebb dalokat szeretjük.

Van olyan előadó/zenekar, akit példaképeteknek tekintetek?

Hát ha nem is példaképek, de mindenképpen nagy hatással vannak ránk a Muse dalok, mostanában pedig a Dream Theater és a Flying Colors  a fő motivációnk.

Milyen gyakran próbáltok? Hogyan zajlik egy-egy próba?

Sajnos elég kevés próbát tudunk összehozni. Hetente legalább egy azért belefér, az is csak hétköznap szokott összejönni.

Miben rejlik a zenekarotok egyedisége?

Mindenki egy kicsit „őrült” a zenekarban, de ez szerencsére csak a próbán és a kulisszák mögött tapasztalható, nagyon jó kis csapat vagyunk. Egyébként az énekesünk rendkívül jó hangjára vagyunk a legbüszkébbek.

Miért éppen a Perfect Strangers című számmal neveztetek?

Ez a felvétel egy balatoni fellépésünkön készült 2017 nyarán Balatonbogláron. Az ok egyszerű, ezzel neveztünk a We Will Rock You 3. tehetségkutatóba tavaly ősszel és szakmai zsűri által lettünk beválogatva a döntőbe, ahol különdíjat sikerült szereznünk első fellépőként.

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Szeretnénk tovább menni a kiválasztott úton töretlen lendülettel, és elkezdeni a saját nóták véglegesítését, hogy a nyári fellépéseken esetleg már meg tudjuk mutatni a közönségnek.

Miért érdemes rátok szavazni a Haverockerek versenyen?      

Mert nem fogunk csalódást okozni. Egy jó csapat vagyunk akik jó zenét játszanak, és nagyon élvezik, amikor ez elnyeri a közönség tetszését.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X