Haverockerek verseny – Interjú a Rockousticum zenekarral!

A Haverockerek verseny következő interjúalanyai a Rockousticum zenekar tagjai voltak. Alapvetően rockzenét játszanak akusztikus formában. Szeretik úgy megszólaltatni dalaikat, ahogy még senki más, néhány számot még ukulelén is játszanak. A banda videóját, amivel a tehetségkutatón indultak, ide kattintva éritek el!

Honnan ered a Rockousticum név?

 A Rockousticum név utalás a zenekar munkásságára, 2-3 szó összekapcsolása, mivel alapjában véve rockzenéket játszunk akusztikus formában.

Mutassátok be magatok néhány mondatban, mit érdemes tudni rólatok?

 Egy esztergomi (ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor dorogi) zenekar vagyunk, szeretünk zenélni és másoknak örömet szerezni azzal, hogy olyan dalokat játszunk, amiket jól ismernek, mégis kicsit más köntösben hallhatják, mint amit megszokhattak. Gyurikát leginkább a helyi berkekben közismert Le Panic zenekarból ismerhetik az emberek, vele már korábban együtt zenéltem (mármint Atti) az Anagramma zenekarban is. Fecó pedig a Nolens Volens zenekarból jött.

Inkább feldolgozásokban gondolkodtok, vagy saját számokat is játszatok?

Mint előbb említettem, leginkább olyan dalokat játszunk, amiket az emberek ismernek, de természetesen néha-néha előveszünk egy-két saját dalt is a múltunkból. Teljesen saját nótákat erre a formációra még nem írtunk… de ki tudja mit hoz a jövő? 🙂

A lassabb, vagy a pörgősebb számok állnak hozzátok közelebb?

 A zenekaron belül eléggé megoszlik a kérdés ilyen téren. Van, aki jobban szereti a pörgősebb témákat, van aki líraibb alkat, de mindig megtaláljuk az arany közép utat.

Van olyan előadó/zenekar, akit példaképeteknek tekintetek?

-Természetesen vannak kedvenceink, a teljesség igénye nélkül pl.: Running Wild, Nightwish, P. Mobil, Ossian, Kiss, stb…

Milyen gyakran próbáltok? Hogyan zajlik egy-egy próba?

Kicsit korlátozottak a lehetőségeink, mivel egy helyi művelődési házban próbálunk ahol kötött időpontunk van. Általában hétvégén, 3-4 órát, de van, hogy néha összeülünk hétköznap is valahol zenélni egyet.

Miben rejlik a zenekarotok egyedisége?

 Minden zenekarnak van egyedisége, hisz nincs két egyforma ember. Nálunk hozzájön még az is, hogy a dalokat, amiket játszunk, igyekszünk a lehető legegyszerűbb formában, mégis a dal stílusjegyeit megtartva előadni, illetve úgy megszólaltatni azokat, ahogy talán még senki más, például ukulelén (is) játszunk egy-két dalt.

Miért éppen az A Tale That Wasn’t Right című számmal neveztetek?

Szeretjük ezt a Helloween dalt, na meg, mert ezt húztuk a kalapból. 🙂

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Szeretnénk a zenekarunkat nagyon széles körben megismertetni az emberekkel, sok-sok helyre eljutni az országban és országhatáron kívül is akár és a dalokat még egyedibb köntösbe öltöztetni a jövőben.

Hirdess nálunk cikkeink között, alatt, vagy bárhol felületünkön!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X