Haverockerek verseny – Interjú a 3AD-vel!

A Haverockerek tehetségkutató keretein belül minden résztvevő zenekarral interjút készítettünk, hogy minél jobban megismerhessétek őket. Elsőként íme a kolozsvári 3AD zenekar, mely fiatalokból áll, szeretik a Metallicát, és énekesnőjük már egy magyarországi tehetségkutatón is szép eredményt ért el. A banda videóját, melyre szavazhattok, ide kattintva érhetitek el.

Honnan ered a 3AD név?

A név a bandatagok keresztnevének az első betűjéből ered. Ákos, Ádám, Álmos és Debi, tehát három A és egy D.

Mutassátok be magatok néhány mondatban, mit érdemes tudni rólatok?

Általánosságban erdélyi 9-10.-es diákok vagyunk Kolozsvárról. A templomnál, vallásórán ismerkedtünk össze. Még a banda megalakulása előtt is játszottunk a gyerekhéten ugyanezzel a formációval, keresztény ifjúsági dalokat gyerekeknek. Debi, az énekesünk, bejutott a legjobb hatba a Kismenők magyarországi tehetségkutatón, és ezután kérdezte meg tőlünk: mi lenne, ha összeállnánk négyen, mint zenekar? Így még azon a nyáron lehetett egy fellépésünk a Kolozsvári Magyar Napokon.

Inkább a feldolgozások, vagy a saját dalszövegek állnak hozzátok közelebb?

Saját számunk van több is, ezeket általában a gitáros írja. Nekifogtunk már összerakni, de nagyon lassan megy a munka. A feldolgozásokat is nagyon szeretjük, főleg azokat, amelyeket mi írunk át rockosabbra.

Mik a kedvenc témáitok?

Őszintén bármi. Az egyetlen kikötésünk, hogy ne legyen az a műanyag, nyálas dolog, ami a mai popzenében már sablonná vált.

A lassabb, vagy a pörgősebb számok állnak hozzátok közelebb?

A pörgősebb, gyorsabb számok közelebb állnak a szívünkhöz, de úgy alakítottuk ki a repertoárunkat, hogy legyen ilyen is, olyan is.

Van olyan előadó/zenekar, akit példaképeteknek tekintetek?

Igen. Legnagyobb hatással a Metallica volt ránk.

Milyen gyakran próbáltok? Hogyan zajlik egy-egy próba?

Elsősorban vakációkor, néha hétvégenként. Mivel iskolások vagyunk, és két különböző iskolába járunk, eléggé nehéz összeegyeztetni a próbákat. Ezeket bérelhető próbateremben tartjuk. Ott van felszerelés, a hangszereket mi visszük. Egy próba két óráig szokott tartani, egy szünettel. A próba első felében átveszünk pár számot, amit már tudunk, a második felében pedig nekifogunk ,,összedolgozni” egy új számot.

Miben rejlik a zenekarotok egyedisége?

Szerintünk abban, hogy Kolozsváron nincs még egy olyan magyar zenekar, aki ilyen fiatalon kezdte volna a zenélést.

Miért éppen az Enter Sandman című számmal neveztetek?

Azért, mert ez az egyik legkomplexebb szám, amit megtanultunk, és azért, mert a Metallica gyakorolta ránk a legnagyobb hatást.

Mik a terveitek a jövőre nézve?

A nyáron szeretnénk minél többször fellépni, és szeretnénk, ha elkészülnének végre a saját számaink is.

Miért érdemes rátok szavazni a Haverockerek versenyen?     

Ugyanazért, amiért a többi résztvevőre. Ha tetszik amit hallasz, akkor szavazz!

Hirdess nálunk cikkeink között, alatt, vagy bárhol felületünkön!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X