Gyöngyvér – Lélekvándorás – új CD

Hello Világ!

2015. okóberber 12-én jelent meg a NAIL Records / Hammer Music gondozásában azGyöngyvér együttes negyedik, „Lélekvándorlás” című albuma. A CD-t elsőként aHammerWorld magazin mellékleteként lehet megvásárolni.

A felvételek a budapesti Kultúrpart stúdióban zajlottak. Valamennyi utómunkát -így a keverést és a masteringet is- a Gyöngyvér vezetője, Mazán Attila készítette. A hosszabb leállás után új felállásban készült lemez vendége Novák Péter (Kimnowak). A korongon az “István, a király”rockopera most futó koncertszínház változatának rendezője adja elő Radnóti Miklós“Erőltetett menet” című versének részleteit.

Mazán Attila gitáros, zenekarvezető így kommentálta a Gyöngyvér együttes “Lélekvándorlás” albumát, illetve annak címadó szerzeményét::

GYONGYVER_LELEKVANDORLAS_CD_PROMO_01_1400X1400

“Átléptük a korábbi kereteket és mertünk újítani a zenekar stílusán. Modernebb, maibb, koncertképesebb lett a zene és ezúttal a háttérbe szorult a lassúság, a mélabú. Ez a lemez az első lépés a megújulásunk felé vezető úton.”

“Nem arról szól, hogy a halál után visszatérünk, és ha igen, akkor hogyan, milyen formában. A mondanivalója az élő emberekről szól, arról, hogy be kell járnunk a lehető legnagyobb utat ahhoz, hogy a végén elégedettek lehessünk. A lélekvándorlás egy életen át tartó folyamat, nem szabad magunkat még a társadalmi különbségek ellenére sem a háttérbe szorítani, ki kell lépni az árnyékból, értékké kell válni.”
Az CD-hez tartozó első első szöveges videó a “Sohasem” című dalhoz készült, melyet hamarosan követ majd a címadó, illetve a negyedik Gyöngyvér album összes többi felvétele a Hammer Music hivatalos csatornáján.

Az új lemezhez kapcsolódó első kiemelt fellépés 2015. október 24-én lesz, a Gothicafesztiválok szellemét megidézve, a budapesti Barba Negra Music Club-ban, a Moonspell, aDagoba, a Nevergreen, a Jaded Star és a De Facto társaságában.

Felállás:

Orbán-Ducos Tamás – ének
Mazán Attila – gitár
Bessenyei Balázs – gitár
Molnár Gábor – basszusgitár
Nagymihály Lajos – dob

Vendég:

Novák Péter – próza

Tracklista:

Ébredés

Borult egek

Szavak hídjai

A búcsú a minden

Az ördög játszóterén

Lélekvándorlás

Sohasem

Félelem

Erőltetett menet

Szabad szív

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X