G. Block 23 – Vigyen tovább! Album beszámoló, kritika.

Hello Világ!

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy írhatunk, egy kis kritikát a G.Block 23 zenekar albumáról! 
Mielőtt véleményünk leírjuk, pár válasz a zenekartól kérdésünkre, és egy kis rövid videó!

G.Block232016.01.14műtermifotók089 brightnessjav old photo 13

Mit tudhatunk röviden rólatok?

„A G.Block 23 zenekart (Makai Zoltán-ének, Preil Tibor-gitár/vokál, Zelizi László-gitár, Torma Mihály-basszusgitár, Békési László-dob) 2012. májusában alakítottuk Tatabányán, az ”ős”-Ideas zenekar alapítótagjaiból. Stílusunkat tekintve hozzuk valamelyest a ”régi énünket” a gitárjátékok, ritmusok terén, amit kicsit rockosabb köntösbe csomagolunk, de keményebb megszólalással. Mi azt mondjuk magunkról, hogy jófajta garázsrockos fémet játszunk a saját felfogásunkban.”

Kicsit, ha az albumról beszélnénk! Nektek mi a saját véleményetek az alkotásotokról?

„Nyugodtan mondhatjuk, hogy elégedettek vagyunk a ”Vigyen tovább” dalaival és a megszólalásukkal is. Viszonylag lassan készült el az albumon taláható 9 szám végleges verziója, mert felvettük, visszahallgattuk, újravettük őket. Rengeteget demóztunk velük, mire a lemezre kerültek. Aztán a soproni MD Stúdióban Schmiedl ’Smici’ Tamás kihozta belőlük a maximumot, és egy mai, modern hangzásképpel látta el az egész anyagot. Bár az ember, ha visszanéz, mindig talál pár apróságot, amit másképp csinált volna, de ezzel minden zenekar így van.”

Mennyire van érdeklődés az album után? Sikerült elérni vele azt, amit szerettetek volna?

„Jelenleg az album promotálása folyik. Még elég friss az anyag, egyértelmű, hogy nagyon kell hajtani, ha valamit el szeretnénk érni vele. Azzal tisztában vagyunk, hogy az idei nyári fesztiválokról sajnos lemaradunk, de a jövőben szeretnénk úgy ott lenni pár rendezvényen – főleg az őszi klubbulikon – hogy az emberek már nagyjából tisztában vannak vele, kik is vagyunk, és talán pár dalunkat is ismerik. Szerencsére jó úton haladunk és nagyon jó visszajelzések jönnek.”

1496913_1102471746508475_5306550005849107027_n

Ha nektek kellene pár szóban jellemezni az albumot, melyik szavakkal illetnétek?

„Block ’N’ Roll. Ezt a stílusjegyet akasztottunk magunkra és a lemezre. Másfelől ez egy direkt, fogós dalokkal telepakolt, üresjárat nélküli anyag, melynek a célja könnyedebb szórakoztatás, a zene élvezete.”

Mit üzentek az olvasóknak?

„Járjatok el koncertekre és segítsétek a zenekarokat! Egy bandának a legfontosabb, ha visszajelzést kap arról, amit csinál, ettől lesz jó egy buli, a zenekar is ettől pörög fel!
Ezt tudjátok ti adni, ami mindennél többet jelent egy zenész számára!”

És akkor az albumról:

Az album kinézete nekünk nagyon tetszik. Igaz videónk fekete fehérben készült nem sokkal különbözik az album hiszen fekete, és sárga színvilágot kapott! Nekünk nagyon bejön, egyszerű, és nagyszerű, ahogy mondani szokás.

Első dal Miénk a szó címet kapta!

Igazi Rock ‘n Roll hangzással indul aztán belevág a pörgés közepébe. Nagyon király gitár hangzások vannak a dalban nekünk elnyerte a tetszésünk. 😛

“Tiéd a szó, miénk a pillanat
Másé a vágy, mely örökre vágy marad
Tiéd a tér, tiéd a nagyvilág
Másé a szív, mely nem tűr több vitát”

Minden rólad szól:

Ezzel a címmel indul a második dal. Azt gondolom ez a dal lehet egy kicsit a szerelmes párok dala, legalábbis a szöveg alapján a szerelmesek nótája lesz. A dal egyébként egy húzósabb témát kapott, keményebb hangzással. Na meg mondanivalója is van. 🙂

“Tudod jól, neked ez így van jól
Itt minden rólad szól”

Ami benned él dal kapta a harmadik helyet az albumon.

Visszatérve a Rock ‘n Roll hangzásba egy kis odamondós szövegkörnyezetet kapunk. Szöveg nekünk nagyon bejön, a zenei hangzás meg folyton bent szól a fejünkben, akik meghallgattuk. Ez a dal lehet az egyik kedvenc az embereknek az albumról.

” Mert fejedben a hang csendben szól hozzád
Ígéri, hogy tiéd ez a világ”

12778991_1102471586508491_9200383527475317456_o

Ott leszek, és ti?

Ott leszek című  dal a következő a kilenc számból álló listán. A dal egy kis sima gitárral indul, ezután csatlakozik be a többi hangszer. Az elején egy lazábbnak tűnő dal, aztán átmegy egy kicsit pörgősebb, de húzós darabba. Mondhatni igazi G. Block 23 darab, ha az eddigi nótákhoz hasonlítjuk. Ez ismét lehet a szerelmesek dala. Hogy miért?

“Ott leszek veled, ha ébredsz,
ott leszek, ha kell
ott leszek, hogy óvjak
mindent, mit látnod kell
ott leszek, mikor a börtön
lánca végleg szétszakad
Ott leszek, hogy elmondjam majd,
mi minden megmaradt neked”

Ha újra kezdenéd

Egy lassúbb dalnak mondható, teljesen hozzá való szöveggel. Természetesen kell egy ilyen is egy albumon, amikor az ember kicsit kikapcsolhat a kedvenc zenéje mellett ami lassú, és elgondolkodtató. Azt hiszem ezzel a dallal ezt elérte a zenekar.

“Valakiért, aki melletted ébred, és este hazatalál
Aki mindig melletted áll
Valakiért tudom, mindent és mindig újra kezdenél”

Nap nap után

Ismét visszatérve a pörgésbe. Így is nevezhetnénk ezt a dalt, már ha az album dal sorrendjeit nézzük. A lassú, elgondolkodtató dal után ismét egy pörgős, gyorsabb dal következik. A szöveg megint egy megmondós téma, és persze teljesen igaz, ha olvasol a sorok között, megérted miről is szól.

“Minden, amit hittél – Még hív
Minden, ami jár – Még szól
Minden, ami elmúlt – Még vár
Emlék ma már”

12932719_1124042727684710_8124310932265865464_n

Vigyen tovább az album címadó dala

Nem véletlen ez a dal kapta a fő szerepet az albumon, hiszen a nótához tartozik egy klip is. Erről nem is nagyon véleményezünk, inkább hallgassátok meg magatok:

Mutass utat

Az album utolsó előtti dala. Már a kezdés is egy keményebb hangzás, aztán a dalban tovább haladva egyre jobban löki a képünkbe a rockot. A csapat megmutatta ezzel a dallal hogy a stílusukon belül tudnak keményebb odavágósabb dalt is hozni nekünk. Dal magáért beszél, ha meghallgatjátok.

” Mutass utat, mondd, hogy merre mész!
Fogadj el társadul, ha újabb útra lépsz!”

Idegen érzés

És persze mi lenne más? Egy újabb keményebb hangzás a végére, amely tökéletes zárása az albumnak. Tele mély hangzással, tele érzelemmel, és indulattal, Olyan amit egy igazi Rock dal magában foglalhat. Nézzétek csak:

” Hívd az álmok minden olcsó alakját
Kérd, az életed most megváltoztassák
Nézd, féld, az emlék tisztán él
Nézd, féld, rád mi vár még”

Összesítve egy rendkívül jó album. Nagyon imádjuk, köszönjük a csapatnak a bizalmat, és hogy meghallgathattuk a dalokat. Nagyon király album tényleg, érdemes megvenni, és szeretni.

Felvételek rögzítése: G. Block 23-ban. 🙂 
Editálás, master, keverés: soproni MD stúdió
Schmeidl Tamás (Smici) irányításával.

És persze a köszönet a végén, amit fel sem sorolunk mert sokan vannak, viszont kiemeljük hogy a csapat elsősorban a családjának köszöni az albumot. 🙂

További sikereket kívánunk, és még sok ilyen fantasztikus albumot kérünk! 🙂

Gratulálunk a lemezhez!

Untitled-11-300x238

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X