From The Sky – új, angol nyelvű dallal érkeztek

A From The Sky zenekar május 26.-án megjelentette a legújabb, harmadik kislemezdalt és videoklipet, Invictus (We Are From The Sky) címmel. Ez a dal az ősszel várható nagylemezen található meg majd. Alább meg tudjátok nézni:

Ez egy kicsit harciasabb dal, amiről a zenekar énekese, Tari Szabolcs – aki a banda multihangszeres zeneszerzője – a következőket osztotta meg:
A túlélés reményében az ember próbálja megerősíteni a lelkét, és hitegetni magát azzal, hogy az eddig történtektől csak erősebbé vált. Mindehhez olyan érzelmeket párosít, amelyeknek nincsen valóságalapja. A baljós zenei háttér kiváló játszóteret biztosít ezen érzelmek párharcának, amelyek leginkább a Nexus és a Libera Me című dalaink kombinációjaként írható le.”
A tavaly megjelent Rex c. albumhoz hasonlóan, Szabolcs írta a dalszövegeket és szerezte a zenét, a borítót pedig Kóródi Tamás (@deadlife_art) tervezte. A hangfelvételek a szolnoki Denevér Stúdióban készültek Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla felügyeletével, a videót pedig a Toma Pictures készítette.

A következő nagylemez ősszel jelenik meg, és az Antarktika címet fogja majd viselni. Ez a zenekar második korongja lesz, és a tavaly megjelent Rex c. album folytatása.
Erről az lemezről már hallhattunk számokat, például az akusztikus hangulatú Luna-t, vagy a két hónappal ez után – két változatban is – megjelent Lethe c. dalt. Hallgassátok meg:

“Az érzések, amelyeket közvetít leginkább a múlt szellemeinek megidézését juttathatja eszünkbe. Ellentétben a Lacrimosa és Libra című dalainkkal itt most nem a zongora, hanem a klasszikus gitár adja a lírai aláfestést. A megírását leginkább Wanda Martin és az ő “Az ártatlanság és tapasztalás dalai” című kiállítása, fotósorozata inspirálta.” – mondta Szabi a dalról.

Szabi így nyilatkozott a számról:
„Eredetileg egy, a ’REX’ című lemezünkről ismert Librához hasonló zongorás dalt szerettem volna készíteni, és így is álltam neki a ’Lethe’ rögzítésének. A felvétel során viszont elkezdett bennem motoszkálni az Amon Amarth, az In Flames, az Evergrey világát idéző gitározás és groove téma, így hagytam, hogy az is kibontakozhasson, a nap végére pedig mindkét változatot sikerült rögzítenem. A lemezre végül a durvább változat kerül majd, de ezt később bővebben is ki fogom fejteni.”
„A hosszú küzdelmek után egyszer eljön az a nap, amikor minden szó elapad, és feladod a harcot. Nincs visszaút, és jobb lenne többé nem is emlékezni mindarra, ami történt. A gyógyulási folyamat végén viszont visszatér az élni akarás, ami megpróbál kikényszeríteni az árnyékvilágból, és lezárná a múltat egyszer és mindenkorra. A Lethe (a feledés folyója) érzelmileg ezzel a töltettel vérteződött fel, ami dallamossága ellenére egy kissé rideg, fagyos köntösbe csavarva adja át e gondolatokat. Groove-jain keresztül pedig igyekeztünk megidézni a göteborgi death metal legszebb pillanatait, kiszínezve azt a ránk jellemző szimfonikus alapokkal, ahol ezúttal kizárólag dallamos énekharmóniákkal operáltunk.” – tette hozzá.

Ha szeretnétek őket élőben is megnézni, itt a Facebook esemény: június 25.-én, Szigetváron, a Prog Camp keretein belül fognak fognak játszani – de a ,,nagy” koncert előtt még egy akusztikus előadást is lenyomnak.
https://www.facebook.com/events/2175222389310270

További linkek:
Facebook: FROM THE SKY
Instagram: @szabi_fromthesky
YouTube: H-Music Hungary
Weboldal: From The Sky

És a mi elérhetőségeink:
Instagram: @haverockkozosseg
Facebook: Haverock Közösség

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X