Fekete Sereg: Hollók Földjén – a hatodik album

Hello Világ!

 

Fekete Sereg: Hollók Földjén – a hatodik album a Hunyadi Mátyás halálát követő időszakot eleveníti fel, április 15-én budapesti lemezbemutató

FEKETESEREG_HOLLOKFOLDJEN_CD_PROMO_01_1400X1400

2016. február 1-én jelent meg a NAIL Records / Hammer Music gondozásában a Fekete Sereg hatodik, „Hollók Földjén” című albuma, mely a Hunyadi Mátyás halálát követő, nehéz és komor időszakot eleveníti fel. A CD-t elsőként a februári HammerWorld magazin mellékleteként lehet megvásárolni, márciustól pedig önálló kiadványként is elérhetővé vált.

A “Hollók Földjén” az eredeti Fekete Sereg koncepcióhoz híven az emberi sorsokat, és érzelmeket mutat be a történelem tükrén keresztül. Az album felvállaltan a középkor fájóbb és nehezebb korszakait idézi meg, amelyek Mátyás király halála után, a mohácsi csatavesztésig vezették az országot.

A lemezhez tartozó első szöveges videó a címadó dalhoz készült, majd ezt követően az egész album feldolgozásra került.

Séta Attila gitáros így foglalta össze a tudnivalókat:

“A zenekar komoly változásokon ment keresztül 2011 április végén. Tagcserékre került sor. Az alapító tagok közül hárman vagyunk az együttesben. A dobok mögött ismét Bodnár Rudolfül, valamint maradt a megbonthatatlan gitáros páros: Vörös Gábor és Séta Attila.

Horváth Gábor személyében egy kitűnő orgánumú új énekesre tettünk szert, kinek a hangja szervesen illeszkedik a zenekar koncepciójához. Basszusgitáron pedig ifjú barátunk, Szegvári Bálint csatlakozott a ritmusszekcióhoz. Ezzel a felállással készült el az elmúlt években a hatodik album, a “Hollók Földjén” zenei anyaga. Az új CD anyagához Németh Jenőbarátunk stúdiómunkája, szakmai tapasztalata, hathatós segítsége járult hozzá.

FEKETESEREG_HOLLOKFOLDJEN_CD_PROMO_03_1400X1400

Az új lemez számai az elmúlt pár évben születtek. A hagyományt megőrizve több történelmi téma, és korszak jelenik meg az albumon, az emberi érzések, vallási kérdések és a miszikum boncolgatása mellett.

A
“Táltosok Népe” és a “Vérrel, tűzzel” a magyarok ősi hitvilágába repít bennünket. Míg a“Királyok halnak”, a “Hollók Földjén” és a “Harcra!” felvállaltan a középkor fájóbb és nehezebb korszakait idézi meg. A misztikum húrjain a “Holdvarázs” dallama szólal meg, az érzelmeket tükröző “Árnyalak leszel”, a “Nincs több idő” és az “Új élet vár” mellett. A“Semmi nem fáj” egy kiemelt dal számunkra, tisztelgés a Manowar volt dobosa, Scott Columbus emléke előtt.”

A “Hollók Földjén” lemezbemutató koncert 2016. április 15-én, pénteken kerül megtartásra a budapesti Crazy Mama Music Pub-ban az “Időutazás” című Stressnagykoncert vendégeként, ahol Lőrincz Tibor énekes 40 éves színpadi jubileumán túl a legendás “Kísértetkastély” album 25 éves évfordulójáról is megemlékeznek majd.

Esemény ITT!

FEKETESEREG_HOLLOKFOLDJEN_CD_FRONT_01_1400X1400

Ezt követően 2016. április 30-án Kaposváron, július 08-án pedig Dunaújvárosban, aRockmaraton fesztiválon is hallható lesz az új album anyaga. Az idei turné többi koncertjének helyszínei és dátumai folyamatosan kerülnek fel a zenekar facebook oldalára.

Untitled-11-300x238

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X