Falcon Project, Győr, Dongó

Szombaton este Győrben a Dongóban három zenekar is gondoskodott a jó hangulatról. Elsőként az Évcy & Old Scool Daddy’s érkezett a színpadra megalapozva a buli kedvet. Őket követte a győri Falcon Project zenekar. Öröm volt a srácokat újra látni, hallani a hosszú kihagyás után.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, zenélés hangszeren és álló

A fiúk a közkedvelt rock klasszikusok ( Lord, Edda, P. Mobil ) mellett most is játszottak saját dalokat is, amit a közönség ugyanolyan lelkesedéssel fogadott, mint a már jól ismert örök kedvenceket.

Az élet úgy hozta, hogy basszusgitár poszton ismét tagcsere történt, új társuk Antal Ottó pengette a basszus húrokat, nem is akárhogyan és olyan jól összeszokott a banda a próbák alatt, hogy nekünk rajongóknak úgy tűnt, mintha örök időktől fogva együtt zenélnének.

Jól éreztük magunkat, mint mindig, de ez nem újdonság, amikor a fiúk zenélnek garantált a jó buli, ezen az eltelt koncert hiányos időszak mit sem változtatott.

Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a zenekar vezetőjével Richievel sikerült egy villám interjút is készíteni, ami a beszámoló alatt olvasható, beszélgettünk múltról, jelenről, jövőről röviden, érintőlegesen.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, zenélés hangszeren, álló, gitár és belső tér

A Falcon Projectet a Várakozni Tilos követte és bennük sem csalódtunk, koncertjük méltó befejezése volt ennek a Dongós nyár estének.

Most pedig az ígért villám interjú:

Farkas István Richie a zenekar vezetője, gitárosa válaszolt nekünk néhány aktuális kérdésünkre.

  • Hogy éli meg a zenekar ezt a járvány miatt kimaradt időszakot?

Bevallom a járvány kezdetén én magam sem gondoltam volna, hogy ennyire elhúzódó válság jön. Szigorúan a zenekarra vonatkozóan a legelső következmény 2020. március 13-án esedékes, a Zártosztállyal közös bulink elmaradása volt, mivel pont azon a napon léptek életbe az első korlátozások. A következő direkt hatás az a banda basszusgitárosának Csányi Lacinak a távozása volt. itt maradtunk megfogyatkozva és nem volt egyszerű megoldást találnunk a pótlásra, már csak ezért sem, mert Lackó nagyon magasra tette a “lécet” és mi nem szerettünk volna engedni a színvonalból. Végül Gaál Szilárd személyében érkezett a segítség, de Szilárd ( bár szerettük volna, ha végleg marad ), eleve csak kisegíteni érkezett. Ő több formációban is zenél, egy igazi profi, kiváló zenész és kiváló, ám roppant elfoglalt ember, ezért amikor a Name Project-tel bejutottak “A DAL” című televíziós produkcióba, akkor be kellett látnunk, hogy kell egy állandó ember, aki ide tartozik és teljes mellszélességgel ezt a zenekart teszi az első helyre.

Szerencsére ezt az embert Antal Ottó “Otti” személyében sikerült megtalálnunk. Ő a felvidékről csatlakozott hozzánk, így az ő kapcsolatain keresztül talán az ország határain túl is megismerhetnek bennünket.

Az a koncerten is látható volt, hogy Otti egy igazi, klasszikus, színpadra termett figura, első pillanattól kezdve tökéletes az összhang. Egy csupaszív, végtelenül kedves, barátságos ember, aki tiszta szívből imádja a zenét, azt az irányvonalat amit mi képviselünk. Szóval igen, Őt kerestük és reméljük sokáig marad.

Visszatérve az eredeti kérdésre, természetesen a korlátozások miatt nagyon beszűkült a mozgásterünk, 2020-ban összesen egy két állomásos “turnét” tudtunk összehozni. Később, ősztől tavaszig nem tudtuk használni a próbahelyünket, mivel a művelődési házakra vonatkozó szabályok ezt nem tették lehetővé, ez volt talán a legnehezebb időszak. Persze így is csak köszönetet mondhatunk a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ vezetésének hiszen immár hatodik éve adják a csapat hátterét és ez óriási segítség. A tagcsere miatt értelemszerűen újra fel kellett építeni a műsort, így túl sok koncert idén nyáron sem lesz sajnos, de szeptember 2-án immár szokásosan mi nyitjuk a Győrújbaráti Motoros Találkozót. Az egy jó bulinak ígérkezik.

  • Mik a tervek a jövőre nézve?

Mivel úgy tűnik, hogy Ottival hosszú távon is számolhatunk, a banda teljes és színpadkész, természetesen szeretnénk minél többet koncertezni. Ez elsősorban a vírushelyzet alakulásától függ. Jelen pillanatban az a valószínűbb, hogy az őszi klubszezont ismét korlátozni fogják, legalábbis mi most erre számítunk, úgyhogy koncertek terén inkább már a 2022-es évben gondolkodunk. Ha így lesz, mi akkor is aktívak szeretnénk maradni és tervezzük a 2019-es EP folytatását elkészíteni. Épp a napokban vettük fel az egyik új dal demóját Oszival a házi “stúdiómban”, szóval alakul az új anyag. Tervben van egy új klip készítése is és még sok-sok ötlet lapul a “fiókban”, azon leszünk, hogy minél több megvalósuljon. Végülis most egy olyan világot élünk amiben bármi megtörténhet, miért ne történhetnének meg a sok rossz után a jó dolgok is.

Egyébként meg egy dolog a fontos igazán! Egészség legyen, a többi meg majd alakul valahogy!

Köszönjük szépen a zenekarnak a szuper koncert élményt, Richienek pedig az interjút és ezúton kívánunk minél több koncertet a Fiúknak és persze magunknak!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X