Ezt is koronamortizátuk – a Corona Mortis zenekar új albuma

Megjelent az algyői zenekar új, egyben a negyedik hanganyaga, amelyet ,,átdolgozás lemez”-nek titulálnak, mely a ,,Keleti mesék, Nyugati Zenék” címet viseli. A zenekar a magyar történelemből és a mondavilágból merít, melyet többek között Slayer, Megadeth és Iron Madien feldolgozásokkal vegítenek.

A zenekar énekes-gitárosa, Petrik Róbert így nyilatkozott az albumról:

,,Ez egy átdolgozás lemez! Szándékosan használom ezt a szót, mert először is magyar nyelvű, másodsorban sok helyen a magunk képére  írtuk át a dalokat. Szeretném még elmondani, hogy ez nem cover vagy tribute, és nem akartunk senkit utánozni. Ez a gondolat bennem mára nyolcvanas évek közepén, szinte gyerekként megfogalmazódott, mikor mi még csak az orosz nyelvet tanulhattuk és egy kukkot sem értettünk angolul. A jobbnál-jobb muzsikák pedig érkezte folyamatosan, de a szövegekből nem értettünk semmit. Akkor támadt az a gondolatom, hogy ezeket a dalokat meg kellene csinálni magyar nyelven. Akkor még nem tudtam, hogy a feldolgozás ilyen nagy divat lesz. A Corona Mortis-szal egy olyan társaság jött össze, ahol mindenki magáévá tudta tenni ezt a gyerekkori bolondságot, és így jött létre ez a lemez.” 

Petrik azt is elmesélte, hogy az alapokat hagyták úgy, ahogy vannak, csak a szóló részekhez nyúltak hozzá általában és formázták a szöveg mondandójához. Hozzátette, hogy a lemezen van két zenekar, akiknek két nótáját összeboronálták.

Az album ingyenesen meghallgatható/letölthető az alábbi linken: https://audiomack.com/coronamortis/album/keleti-mesek-nyugati-zenek

A lemezen egyébként 10 dal található:
1. Egri hősök
2. A Hadak útján
3. Jönnek még
4. Kinizsi Pál
5. Vár a szabadság
6. Bánk Bán
7. Bulvár Kund
8. Atilla halála
9. Fehér ló
10. Európai indián

A képen a következők lehetnek: 4 ember, szöveg

Ne feledjétek, további hírekért kövessetek minket itt, Facebookon és Instagramon is!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X