Esperfall dal -és klippremier: Tempest In Paradise

Esperfall dal -és klippremier: Tempest In Paradise (The First Advent) – megjelent az Origins In Darkness lemez!

“Tempest In Paradise (The First Advent)”

“Origins in Darkness” online zenehallgatás:
https://songwhip.com/esperfall/act-i-origins-in-darkness 

Az áprilisi HammerWorld magazin mellékleteként megjelent a budapesti power/melodic death metal zenekar első nagylemeze, amely a ???????? ?? ?????, ???? ?????, ????? és a korai ????????? kedvelőinek egyaránt ajánlott. Az északi metal vonal dallamos és sokszínű, mégis sötét és feszes elemeivel átitatott dalokat a tiszta és hörgős női ének kombinációja teszi még izgalmasabbá.

Az újságos terjesztés mellett a lemez gyönyörű digipak terjesztésben is megjelenik 20 oldalas booklettel, ami hamarosan a webshopon is elérhető lesz, illetve személyesen a zenekartól is vásárolhatsz április 8-án a lemezmegjelenős-beszélgetős esten az Analog Music Hallban:
facebook.com/events/1017525972168638/

A zenekar aktivitása 2018-ra nyúlik vissza, amikor a bemutatkozó EP-jük megjelent “A Leap Of Faith” címmel, majd az ezt követő kislemez, a “The Leaf Legacy” 2019-ben látott napvilágot. Az első nagylemezük “Origins In Darkness” címmel a H-Music Hungary gondozásában.

? ??????? ?? “??????? ?? ????????” ???????́?:
“A lemez egy fájdalmas lelki utazás kezdetét mutatja be, egy olyan utat, amikor kénytelenek vagyunk szembenézni a démonainkkal. Ahogyan életünk minden sötétebb, nehezebb szakasza, ez is egy nagyon mély spirituális út kezdete, amikor elkezdjük újra felfedezni önmagunkat. Minden egyes dal egy-egy lelki probléma visszhangja, tele önkritikával, dühvel, kétellyel, félelemmel, reménytelenséggel, és néha nyers társadalomkritikával.

Vannak olyan krízisek, amikor nincs más választásunk, befelé kell fordulnunk, egyre mélyebbre kell néznünk magunkban és szembesülni mindennel, amit el akarunk temetni. Léteznek olyan kérdések amiket nem is merünk feltenni magunknak, azonban ez a lemez kíméletlenül kimondja a válaszokat a hallgató helyett is. Aki ilyen krízisbe kerül és elég bátor elindulni a megoldás felé vezető úton az úgy érezheti, mintha élve boncolná saját magát.

Nagyon sok betegséget, legyen az fizikai vagy pszichés zavar, saját magunknak teremtünk meg. Ez a kijelentés reprezentálja legjobban az albumon végig hullámzó rengeteg érzelem és önmarcangoló töprengés valódi üzenetét.”

? “??????? ?? ???????? (??? ????? ??????)” ?????? ?????́? ???? ??́?? ?́????? ?????????:
“Ez a dal pozitívabb kicsengésű a lemez többi trackjéhez képest, pedig egy reménytelen helyzetet ír le. Ez az a pillanat a főhős életében amikor minden összeomlik, nincs már semmi, amibe tudna kapaszkodni és elveszítette azt, ami eddig a legfontosabb volt számára. Ennek ellenére megmarad a remény és a minden áron küzdeni akarás, hogy saját erejével megteremtsen mindent, ami eddig csak illúzió volt – ez össze is foglalja a főhős ars poetica-ját. Mintha a legsötétebb pillanatban érné a megvilágosodás és ekkor szembesül a saját küldetésével. Ez teszi különlegessé, a nagyon nehéz, de transzformatív út kezdőpontjává ezt az állapotot – amikor már nincs semmink, de tudjuk, hogy valójában mi magunk képesek vagyunk arra, hogy megteremtsünk mindent, amire szükségünk van.

A lemez előző, már korábban megjelent videoklipes számához képest (??????? ???? ?????????) ez a dal a zenekar egy másik oldalát helyezi inkább előtérbe. A tempóból most sem vettünk vissza, azonban erre a dalra sokkal jellemzőbb a dallam centrikusság és a tiszta ének, és természetesen a gitár-szinti szólók itt sem maradhatnak el. Ez egy igazi power metal dal, szóval a ?????? ???????, ???????????? és old-school ????????? fanoknak remélhetőleg be fog jönni a cucc.”

A videoklip a SYNDROME stábjának köszönhető, a hanganyag pedig a Denevér Hangstúdióban készült.Tempest In Paradise (The First Advent)

???̋??̋ ????????? ?? ???????́?: ??????? ???? ?????????

“??????? ?? ????????” ????? ?????????:

01. A Gift From The Gods
02. Tempest In Paradise (The First Advent)
03. Retreat Into Dreamland
04. Plato’s Cave
05. Nature Of The Disease (The Second Advent)
06. Don’t Leave Me Behind
07. No Tomorrow (The Third Advent)
08. Futures & Options
09. Black Flag
10. Cortex Breakdown

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X