Előrendelhető a Depresszió új lemeze! Halász Ferivel beszélgettünk:

Négy napja jelentette be a Depresszió zenekar hogy hamarosan jön az új lemezük, aminek megkezdődött az előrendelési lehetősége. Az album beszerezhető pendrive-on, vagy cd korongon, de jött a csapat új pólókkal is. Természetesen az egész egy csomagban is rendelhető.

Most hogy jön az új lemez és elindult a rendelés, megkerestük a zenekart pár kérdéssel, amire szívesen válaszolt Halász Ferenc a zenekar frontembere.

Október 4-én jelent meg az Elsötétül c. dal a lemezről. Mi inspirálta a nótát?

Nem nagyon szeretem elemezni a dalszövegeket, mert jobb, ha a hallgató maga találja meg benne a számára szimpatikus tartalmat. Másrészt, előfordul, hogy 1-1 sort egy könyvnyi terjedelemben tudnék pontosan magyarázni. De nagy vonalakban, az elmúlásról szól a dal és egyben az élet dicsőítéséről.

A dalban Diószegi Kiki is vendégeskedik. Sok nótában láttuk már, nektek hogy jött az ötlet hogy csatlakozzon a dalhoz?

Már a közös turnénk előtt is jóban voltunk. Ezt megerősítette a közös koncertezés. A dalt eleve duettként képzeltem el, és a modern stílusába szuperül passzolt Kiki.

Lesz esetleg más vendég is az albumon?

A lemez producere és hangmérnöke, Varga Zoltán játszott fel pár szinti témát a lemezre, de őket leszámítva, nem lesz más vendég.

A lemez borítója elég sajátos, és amúgy állati jól néz ki. Ki tervezte, illetve csinálta meg?
Kinek volt az ötlete a kinézet?

Köszönjük! Nagyon kaotikus volt most a lemez grafikai része. Amikor már eleve szűkös volt az időnk, akkor a korábbi grafikusunk családi okok miatt minden zenekarokkal kapcsolatos munkát lemondott. Egyből tudtuk, hogy Havancsák Gyulát szeretnénk. Szerencsére, igent mondott, pedig nagyon szűkös volt az időbeosztása. Több koncepción is dolgoztunk. Végül, amikor elakadtunk, akkor én dobtam be ezt az egy ideje már a fejemben motoszkáló ötletet. Ez mindenkinek tetszett. Gyulát annyira inspirálta és egybe vágott az ő stílusával, hogy két nap múlva már nagyjából hasonló formában meg is kaptuk a front borító tervét.

Ha összességében nézzük az albumot, és a dalokat. Mit fogalmaznak meg számotokra, mit jelképez, jelent nektek ez az album?

Ez a következő fontos mérföldkő a zenekar életében.

Miért pont a Vissza a földre lett az album címe?

Van egy ilyen című dal a lemezen, és jól átfogja lemez gondolatiságát.

Nektek melyik dal tetszik a legjobban a lemezen?

Mindegyik tetszik. Ezért csináltuk meg őket. Inkább hangulattól függ, hogy mikor melyik esik jobban.

Minden zenekar, vagy akár album életében van egy nóta, ami kimagasló a többi között. Úgymond “sláger” dal. Szerintetek ezen a lemezen melyik lesz a “sláger”?

Bár van szakmai rutinunk és okkal készítünk videó klipet, de ezt a közönség reakciója fogja eldönteni.

Előrendelhető a lemez, külön, pendive-on, vagy akár csomagban! Mit tartalmaz a csomag, és mi alapján állítottátok össze a csomag tartalmát?

A csomagot a kiadónk állította össze, úgy, hogy a lehető leginkább kedvezzen a rajongóinknak.

Novemberben indul a lemezbemutató! Sok helyszínt érint majd a turné. Melyik bulit várjátok a legjobban?

A turnézást várjuk. Szerencsére, az ország minden területén sikeres és jó hangulatú koncerteket tudunk adni.

Van kedvenc város, vagy hely a turné helyszínei közül, amit különösen vártok?

Mi a közönséggel való találkozást várjuk. Talán Budapest annyival kiemeltebb, hogy a több ember miatt, nagyobb a költségvetésünk. Több lehetőségünk van technikailag varázsolni, és egyedibbé, minőségibbé, szórakoztatóbbá tenni a produkciónkat.

Junkies, Jolly Jackers, Plastic Ocean! Miért pont rájuk esett a választás a turnéra?
Régi barátság, vagy egy új kezdete lehet ez?

A Junkies-zal már régi a jó viszony. Közös a szervezőnk és ő javasolta, hogy pár állomásra ugorjanak be hozzánk különleges vendégként, egy extra produkcióval a turnénkhoz. Plasticékat még nem ismerjük, de jókat hallottunk róluk és fontosnak gondoljuk, hogy támogassuk a feltörekvő zenekarokat, amikor lehetőségünk van rá és valóban segíteni is tudunk azzal, hogy helyet adunk nekik. Jolly-ék egy érdekes helyzet, mert Bálinttal már évtizedes a cimboraság az Insane által, és reméljük, hogy a banda is jó fej, és tetszeni fognak a közönségünknek.

Mit üzentek a rajongóknak, mire számítsanak akár az album, vagy a lemez kapcsán?

Szerintem, az is elégedett lesz, aki a tőlünk megszokott dolgokat várja, de frissíteni is sikerült sok téren, tehát mindig az előrelépést keressük.

Köszi a válaszokat, és sok sikert kívánunk!
Szombathelyi bulin pedig találkozunk hamarosan!

Közben pedig az interjú után újabb dalt közölt a zenekar, ami a Helyettem cimet viseli!
Hallgassátok, és szeressétek:

 

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X