Elementum zenekar bemutatkozása a Haverock közösségnél!

Tavaly év végén zajlott a Haverockerek tehetségkutatónk, ahol sok zenekar indult versenybe a nyereményekért. Egyik dobogósunk, az Elementum zenekar díja az volt, hogy készítünk velük egy interjút, ami alapján jobban megismerhetitek őket.

Sajnos a vírus helyzet nem teszi lehetővé a személyes találkozót, mégis próbáltuk elhozni az infókat a csapattól közvetlenül Nektek. Így hát fogadjátok, és olvassátok az Elementum válaszait:

Mit lehet tudni a zenekarról bővebben?
Nem olyan régi a zenekar, és a 2020-as év sem kedvezett senkinek!
A dobosunk Zsolt hívta meg az előző zenekarába (Lane Rower) Gergőt a basszusgitárosunkat, akivel régóta ismerték egymást. Zsolt volt az, aki a közös fellépések által ismerte Bertoldot és hívta meg zenélni az együttesbe.
Hat hónap saját számok írásával töltött idő után, készen álltunk arra hogy egy énekessel egészítsük  ki a produkciót. A hirdetésünkre válaszolók közt pedig ott volt Alexandra is.
Elementum nevezési anyaga:

Ha nem indulna el, a linken megtekinthető:

https://www.facebook.com/haverockkozosseg/videos/835603253953416

Alexandra egy kanadai énekes és dalszövegíró, rockzenei háttérrel (a budapesti Elyx-R metal bandának is alapító tagja). Amikor Sopronba költözött, akkor találtuk meg a hirdetésünkkel.
Ebben a felállásban zenélünk 2019 novembere óta.
Hogy éltétek meg ezt a nehéz helyzetet, voltak-e koncertek?
Ha voltak, adódik a kérdés hogy sikerült? 
2020 természetesen minket is megviselt, és kihívások elé állított. Először a már leszervezett koncerteket kényszerültünk eltolni bizonytalan időre, majd a megtartható koncertünket tette tönkre a rossz időjárás (szakadó eső szabadtéren).
De a közeljövőben szeretnénk sokat koncertezni és megismertetni minél több emberrel a zenénket.
Hogyan képzeljük el az alkotás időszakát? Mindenki ötletel/tesz bele, vagy egy/pár tag rakja össze az anyagokat? 
Javarészt Bertold, és Gergely dolgozza ki a zenei részeket közösen, melyet Zsolti tesz véglegessé. Erre írja Alexandra a szövegeket, de alapvetően minden változtatást közösen végzünk a zenéken.
Mit terveztek az évre? (persze ez nehéz kérdés a jelenlegi helyzetben)
Az első albumunk megjelenése már úton van. Valamint szeretnénk összerakni egy nagyon pörgős műsort a közönségnek, ha ez a szituáció javul.
Éppen most jelentettük meg második dalunkat a “The Rune” -t ami megtalálható YouTube csatornánkon (Elementumrockband) és Soundcloud.com/elementumrockband -on.
Próbálunk, hogy igazán ütős legyen a műsorunk és amint lehet bemutathassuk a közönségnek.
Természetesen ez hosszabb folyamat, de dolgozunk az első albumunkon, ami az elkövetkező hónapokban jelenik meg.
A jelentkezésetekben írtátok, hogy a Lady Misfortune dal a 2020-as évről szól. Mesélnétek erről bővebben? 
A Lady Misfortune egy történet, ami mint jelenséget, karaktert mutatja be a 2020-as járványt. Bemutatja, hogy hat ránk érzelmileg, személyesen és szociálisan ahogy átérünk a  pandémia viharos utazásán.
Hogy reagálnánk és milyen érzéseket keltene  bennünk ennek a karakternek az irányába, illetve  különböző szintjein amit okozott.
Milyen témájú dalokat írtok leginkább? 
A dalaink többsége alapvető emberi érzéseken, és élményeken alapszik, ami mindenkivel vagy bármelyikünkkel közös.
Mit üzentek az oldalunk olvasóinak? 
Nagyon szépen köszönjük, hogy ennyien érdeklődtek a zenénk iránt, és meghallgatták a Lady Misfortune-t! Reméljük ez az érdeklődés továbbra is kitart, hiszen folyamatosan posztoljuk ki az újabb számainkat.
Továbbá reméljük, hogy minél előbb találkozunk is az olvasókkal egy koncert keretében!
Köszönjük a válaszokat, további sikereket kívánunk, vigyázzatok magatokra!
Zenekar Youtube csatornája:

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X