Egyre feljebb tör a Február30! Interjú Boros Zoltánnal!

Bár még kezdő/feltörekvő zenekar, mégis sokan ismerik, sokan dúdolják a dalaikat, és sokan ellátogatnak a koncertjeikre. A kapuvári csapat egyre feljebb halad azon a bizonyos létrán, amin minden nagy csapat végig küzdötte magát. Mostanában beindult nekik a zenei élet, így megkerestük őket pár kérdéssel, amikre Boros Zoltán (énekes,gitáros) válaszolt! Jó olvasást 😀

Február30 Kapuvárról indult. Én is talán mondhatom, hogy már jól ismerlek titeket. Eddig koncerteztetek próbáltatok aktívak lenni, most pedig úgy látom mintha valami beindult volna nálatok. Klippek, dalok. Mi ennek az oka, ért valami hatás bennetek, amitől ennyire beindítottátok ezt a „prodzsektet”?  

A hatás még mindig ugyan az mint az elején. Szeretünk zenélni. A dalok, és a felvételek folyamatosan készültek, és fognak is készülni, és most jött el az ideje, hogy közzétegyük ezt a három videót.

Ha jól tudom három éves a csapat. Hogy éltétek meg az eddigi három esztendőt?  

Egészen pontosan két és fél éves. 2014 szeptember 9-én volt az első próba, de inkább mondhatnánk megbeszélésnek, mert ekkor döntöttük el, hogy csinálunk egy zenekart. Az elején még nem is volt dal amit eljátszhattunk volna. Megpróbáltunk pár feldolgozást a kedvenc zenekarainktól, de tudtuk, hogy mi saját dalokat akarunk, ezért a következő hónapok a dalszerzésről szóltak. Amint volt már valami, amit lehetett játszani, elkezdtünk próbálni, és fejleszteni a játéktechnikánkat, később felvételt, és videót csinálni, és persze koncertezni.

Hogyan tovább? Mik a tervek a jövőben, mondjuk a közelebbiben 2017-re nézve?

Tavaly már ígértük, hogy csinálunk nagylemezt. Ez egy kicsit tolódott, ugye csak három új dallal jöttünk ki, szóval a legnagyobb tervünk 2017-re megjelentetni az első nagylemezünket. Már dolgozunk rajta, és úgy érzem, hogy jól állunk, és idén már mindenki meghallgathatja.

Egy éve került fel első klipetek a Folyamatosan. Erről már beszélgettünk kicsit, de most azért megkérdem. Milyen nehézséggel jár egy kezdő csapatnak, akár egy klipfelvétel, egy hangrögzítés, vagy egyeltalán az, hogy megismertessék magukat? Nálatok ez, hogy működik?

Erre a kérdésre már nagyon sokan válaszoltak nálunk sokkal tapasztaltabbak is. Az én véleményem kettős. A hang, és videó felvételek készítése a technika fejlődésének köszönhetően egyre könnyebb. Mi is saját magunknak csináltunk majdnem mindent. Az internet miatt az emberek elérése is könnyebb, illetve könnyebb lehetne, ha ne lenne ekkora túlkínálat. Ugye ha egy kép már nem mozog, nem is kelti fel az érdeklődésünket, és görgetünk is tovább.

Telt az idő azalatt az egy év alatt. Ráhangolódtatok a koncertekre, buliztatok, kicsit talán megismertettétek magatokat, és persze felléptetek nekünk is, amit ezúton is nagyon köszönünk. Ti hogy értékelitek az elmúlt egy évet a klipmegjelenés óta? Változott valami, segített a megjelentett dal azon, hogy ismertebbek legyetek?

Amíg nem készült el az első kislemezünk, és nem csináltunk videót, addig az emberek nem is tudtak rólunk, nem is volt sok lehetőség koncertezni. Amikor már volt valamit felmutatni, elkezdtek jönni a lehetőségek. Kezdtek megkeresni minket koncertlehetőségekkel. Ezt így tartom normálisnak, és a jövőben is folyamatosan frissülni akarunk, hogy legyen mindig valami új dolog, és szépen lépegetjük a lépcsőfokokat.

Két hónapja beindult a zenekar youtube csatornája. Felkerült egy lyrics klip, ami Miért nem néztél szét névre hallgat. Nektek mit jelent ez a nóta, van esetleg számotokra valami élmény, ami ehhez a dalhoz köthető?

 Ezen a dalon nagyon sokat ültünk. Megvolt a zene, és a szöveg egy része, és az utolsó sorok nemigazán akartak jönni. Többszöri nekifutásra sikerült végül is befejezni. A dal arról szól, amikor nem túl szép jelzővel illetsz valakit a társaságban, de az illető véletlenül meghallja. Ez számtalanszor előfordult velünk, és szerintem másoknak sem ismeretlen ez az érzés. 

Ha már dalok, hogy születnek meg a zeneszövegek, mindenkinek megvan a szereposztása, vagy tesz hozzá mindenki egy picit, és abból születik valami?

A szövegek java részét én írom. Ha valahova nincs ötletem vagy nagyon nem tetszik a többieknek, akkor közösen kitaláljuk. A zene változó. Régebben megírtam az összes hangszer témáját, de mostanában úgy összeszoktunk, hogy a legtöbbször, csak a semmiből közösen eljátszuk harmadik próbálkozásra a kész dalt. 

Mondhatjuk, hogy elég pörgős „punk” nótákat toltok. Megjelent 1 hónapja egy újabb klipetek az Eszeveszett Rock n Roll címen. Valljuk be ez egy elég pörgős „muzsika” hogy fogadta a közönség, mik a visszajelzések?

 Aki hallotta, annak tetszik. Szoktam hallani amikor mások dúdolják. Viszont még nem tudtunk elég időt, energiát ráfordítani, hogy szélesebb körben megismerjék.

 Ha már stílus, miért punk? Kinek az ötlete volt, hogy ezt a vonalat kellene követni?

 Mert szeretjük a pörgős dalokat. A stílusunk amúgy lassan, de folyamatosan változik. Próbálunk egyre dallamosabb, és változatosabb dalokat írni. A nagylemezen lesz sokkal gyorsabb, és meglehetősen visszafogott dal is.

Most a napokban megjelent, nekem egyik személyes kedvenc dalom az Első nap. Elég egyértelmű a szöveg, mindent elárul, ahogy a többi dalnál is. Ez a klip nem lett túlkombinálva. Stúdió felvétel lett összerakva egy klip alá. Sok zenekar csinál ilyen klipet, titeket mi vitt rá erre a videó megjelenésre?

 Tavaly év végén vettük fel ezt a három dalt félig itthon, félig a szegedi Miracle Sound stúdióban. Úgy gondoltuk, hogy mindegyikhez csinálunk valamilyen mozgóképet, mert szerintem sokkal izgalmasabb, mint ha csak egy képpel lenne kirakva. Egyiket se bonyolítottuk túl, nem is akartuk. Volt pár videó ötletünk, és párosítottuk a dalokkal, hogy melyik melyikhez passzolna. A stúdiós videó is a pakliban volt, és ehhez a dalhoz passzolt.

 Mennyire érzitek most jelen pillanatban magatokénak a zenekart, kell-e rajt javítani, vagy jó ahogy van, és halad a maga útján?

A folyamatos fejlődés a kulcsa a dolognak. Törekszünk egyre jobb dalokat írni, egyre minőségibb felvételeket készíteni. A zenekar mindenkinek egy fontos támpont az életében. Van hogy napi szinten próbálunk, pusztán azért, mert nagyon szeretjük. Bizonyos, hogy a jövőben jobb számokat jobban fogunk előadni mint most, de mindig örömmel fogunk visszanézni ezekre a felvételekre.

Lesz-e még klip?

A három felvett dalra elkészítettük, és közzétettük a videókat. Egyenlőre a nagylemez felvételein dolgozunk, hogy minél előbb legyen újra hallgatni-, néznivaló.

Köszönjük szépen a megkeresést!

Mi is köszönjük a lehetőséget, sok sikert kívánunk nektek a jövőben.  

Kedves olvasók, ti pedig tessék szeretni a feltörekvő csapatokat is 😀

Jelentkezz videókritikusnak weboldalunkhoz!
Részletek, és jelentkezés az info@haverockkozosseg.hu
e-mailen.

(A jelentkezésben szerepeljen egy általad készített videó kritika kedvenc albumodról!)

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X