Dorothy – GOS! Megjelenések, hírek, interjú!

A Dorothy zenekar, most már mondhatjuk hogy egy nagy rajongói táborral bír. Egyre jobban törnek fel, egyre nagyobb célokkal, és álmaik megvalósításával. Nem olyan rég megjelent a Girls On Stage daluk, és videoklipjük. Ennek kapcsán kaptuk el őket pár kérdéssel, na meg persze szó volt másról is! Ezúton is köszi nekik!

A Dorothy egyre csak nagyobb, egyre több koncertet ad, és egyre több dallal jön ki. Minden siker más, nálatok mi az eredményességetek titka?

Dodo: Rengeteg munka, és kitartás, mint az összes zenekarnál, akik előre tudnak lépni, és kitörni az előzenekari státuszból. Nekünk is szükségünk van arra, hogy más, és más közegekbe eljussunk folyamatosan, és törekszünk is rá, hiszen rengetegen nem ismernek még mindig minket. 🙂 Szuper zenei producerünk van, aki tisztában van a mai trendekkel. Ez nagyon fontos dolog. Olyan emberekkel dolgozunk együtt, akik nagyon segítőkészek, és képben vannak. De ez nyilván akkor működik, ha látják, hogy kitartóak vagyunk, és lelkiismeretesek. Soha nem állunk/állhatunk meg szünetelni, folyamatosan a jövőn, a terveken, és az előrelépésen jár az agyunk. Nincs pihenő! 🙂

Ja és nem nyaralunk évek óta normálisan. 😀

Indulnak a bulik, kezdődik a koncertszezon, majd a fesztiválozás. Ti hogy készültök az idei buliőrületre, általában hogy készültök egy koncertre?

Klo: Kisminkeljük magunkat. 😀 Három bulin vagyunk túl idén, még nagyon év eleje van nekünk koncertezés szempontjából. Amikor nincs buli, akkor próbálunk, tehát minden hétvége a zenekarról szól. Közben mindenki gyakorol egyénileg is, aztán meg együtt átnézzük a koncertprogramjainkat.

Mint Facebook oldalatokon is közöltétek, volt egy álmotok réges-régen… Teljesült minden álom, vagy még van, amit szeretnétek megvalósítani?

Brigi: Egyre magasabbra helyezzük magunknak azt a lécet, amit át kell ugranunk. Fokozatosan haladunk, vannak lépcsőfokok, amiket meg kell lépni, nem tudod kettesével szedni őket. Viszont mindig is a szemünk előtt van az, hogy meddig, és mit szeretnénk elérni. 🙂 De a leghatalmasabb álmunknak vannak kisebb szeletei, melyek már teljesültek, és ezért nagyon hálásak vagyunk. 🙂

Sok megjelenésetek mellett most itt a legújabb a Girls On Stage. Hogy látjátok, mennyire fogadta a közönség?

Dodo: Szerencsére abszolút szeretik, és jól fogadták. Már a lemez bemutató bulinkon is, amikor először eljátszottunk, tomboltak az emberek rá. Ezért is választottuk egy újabb klipes dalra ezt a tracket. Nem utolsó sorban mi is szeretjük. Mivel szerelmes dalok jöttek ki az utóbbi időben klip formájában, ezért most más oldalunkat szerettük volna megmutatni.

Szerintem ez az igazi Dorothy feeling. 😉

Sok esetben egy dal teljesen mást jelent az írónak, mint a hallgatónak. Nektek mit jelent ez a nóta?

Dodo: Nem is tudom melyik sort idézhetném ebből a dalból, mert mindegyiket szeretem! 😀

Ez az a dal, a Dorothy életében, amiből nagyon nagy energiát tudunk meríteni a folytatáshoz. Ez az, amiért eddig küzdöttünk. Ez az a dal, amivel elmondjuk, kik vagyunk mi hárman együtt a lányokkal. Ez az a dal, ami a múltat, a jelent, és a jövőt mutatja meg. A jó irányt.
“Az ész, az erő, a szív, a lélek.” Amik nélkül senki nem megy semmire, bármilyen területen is munkálkodik. 🙂

Klipben egy szerelő műhely kap teret, ahol csináljátok a napi a munkátokat, majd a végén zúztok egy hatalmasat. Voltak-e más ötletek is a klipre, vagy célirányosan ezt az egyet képzeltétek el?

Brigi: Az alapötlet nem változott sokat, ugye a helyszín adta a lehetőségeket, hogy milyen jeleneteket lehet kihozni belőle. Sokat rögtönöztünk, mert mondjuk egy előre kigondolt jelenetet nem lehetett megvalósítani vagy épp sokkal jobb ötlet született a műhelyben, mivel ott már láttuk mit lehet megvalósítani. Nagyon jó csapattal dolgoztunk együtt, segítettünk egymásnak, mi hogy nézne ki jól, ki mit csináljon és a hangulat sem volt rossz. Egyébként egy „szakmai titkot” megosztok most: a klipben látható és elfogyasztott italok mennyisége valós, sőt a kimaradt jelenetekben, illetve a forgatási szünetekben senkinek sem lehetett üres a pohara… Legfőképp a klip hitelessége miatt volt erre szükség. 😀

Voltak-e akadályok a forgatás ideje alatt, ami esetleg hátráltatta, megnehezítette a munkát?

Klo: Csak az idő. 😀 Egy napos forgatás volt betervezve, tartottuk is magunkat ehhez, de nagyon sűrű nap volt, kb. reggel 8-tól este 10-ig toltuk, a végére rendesen elfáradt mindenki, de ez ilyen. Szerencsére remek csapattal dolgoztunk és mindenki tette a dolgát, nem volt fennakadás, pörögtünk végig.

Milyen élményekkel gazdagodtatok?

Brigi: Szerintem minden forgatás után leginkább a sok tapasztalattal gazdagodunk első sorban és most a GOS forgatásakor már eléggé felkészültek voltunk és nem a helyszínen kapunk észbe, hogy „ezt sem hoztunk”, vagy „erre nem gondoltunk”. Viszont jelen esetben a Dorothy, a Dorothy crew és a velünk járó, koncerteken a bulit színvonalasabbá tévő barátaink kapcsolata is erősödött, hiszen ők is szerepelnek a klipben és kihozták magukból a maximumot és nagyot alakítottak. Itt is meg szeretnénk köszönni nekik köszönni a segítséget, nagyok voltak a srácok, lányok! Köszönjük szépen! 🙂

Várhatunk-e még klipet az albumról?

Klo: Eddig a Te vagy a szívverésemre és a GOS-ra forgattunk klipet az 555 új dalai közül, valamint a Nekünk lett kitalálva c. dalra kiadtunk egy lyric videót. Maradt még kettő dal… 😉 Szeretnénk majd ezeket is feltölteni valamilyen formában a csatornánkra, de még nem áruljuk el, hogy mikor és hogy klipként, vagy egyéb módon tesszük. :

Mit üzentek a Dorothy rajongóknak?

Dodo: Feladtak a leckét a kérdéssel! 😀

Ez nehéz kérdés, de szeretem a kihívásokat! Úgy gondolom, akik szeretnek és követnek minket ‘szív’ emberek lehetnek csak. Hiszen a szövegeinkkel egyre komolyabb dolgokba és mélységekbe megyünk bele. Hiába vannak az úgy nevezett ‘negatív’ szerelmes dalaink, azok is az igazi érzelmekről árulkodnak. Az elmúlt napokban kaptunk egy üzenetet és megragadott egy mondat belőle nagyon: Erő és hit árad belőle! Csak így tovább lányok!

Ez nagyon sokat jelent nekünk! Szóval az üzenet az, hogy érezze mindenki jól magát a koncertjeinken, és reméljük mindenki megtalálja benne a hitét! 🙂

Köszönjük a válaszokat, itt pedig az emlegetett Girls On Stage:

További sikereket kívánunk a lányoknak, nektek pedig jó zenehallgatást! 🙂

Jelentkezz videókritikusnak weboldalunkhoz!
Részletek, és jelentkezés az info@haverockkozosseg.hu
e-mailen.

(A jelentkezésben szerepeljen egy általad készített videó kritika kedvenc albumodról!)

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X