Depresszió zenekar üzenete: Tartsatok ki, veletek vannak!

Elindítottuk interjú sorozatunkat, melyben zenekarokat kerestünk meg az aktuális járvány helyzetről, véleményükről, és terveikről. Ezúton is köszönjük Halász Ferinek a Depresszió zenekar frontemberének, hogy válaszolt pár kérdésünkre!

Íme, mit is gondol jelen helyzetben a Depresszió zenekar:

Berobbant a járvány ami azt eredményezte, hogy elmaradtak a koncertek. Hogy fogadta a hírt a
zenekar?

Hát, nem repestünk az örömtől. Igyekszünk pozitívak lenni, és előnyünkre fordítani a kényszerpihenő adta lehetőségeket, de nyilván nem jó, hogy el vagyunk vágva a hivatásunk lényegi részétől.

Mivel töltitek ezt a kényszerpihenőt?

Számos olyan itthoni és zenekari feladat elvégzésére jut most idő, amire korábban kevesebb volt. Kihasználjuk a lehetőséget, hogy most rendszerezettebb lehet az időbeosztásunk. Én is többet tudok magammal és az egészségemmel foglalkozni például.

Minden csapat próbálja online felületen elérni a közönséget. Nektek mennyire megy? Van erre jól
bevált praktika?

Mi tartjuk a kapcsolatot a közönséggel on-line, mert egyrészt nagyon hiányoznak már, másrészt, hogy tudják, hogy velük vagyunk ebben a nehéz helyzetben is. Nyilván, semmi sem tudja pótolni az élőben való találkozást.

Hatalmas kiesés most a koncertek megszűnése. Ráfordítjátok az energiát dalok írására, vagy
esetleg van más tervetek?

Igen, a mi terveinket is felülírta sok szempontból a járvány. Össze kell húznunk a nadrágszíjat, de nem akarunk panaszkodni, mert tudjuk, hogy mindenkinél ez a helyzet most. A produkciónál a 20 éves jubileumra való tekintettel, komoly látványtechnikai beruházásokat terveztünk. Ezeket sajnos el kellett halasztanunk, de az eddig megszokott színvonalat tudjuk majd tartani a koncerteken. Főleg új dalok írására koncentrálódik most a zenekari munka. Őszre egyébként is terveztünk egy speciális kiadványt a jubileumi turné mellé, amin 1-2 új dal már hallható lesz, és pár régebbi dalt is újra rögzítünk majd. Hamarosan eláruljuk a részleteket is.

Van aki szerint jó dolog is van abban, hogy most picit pihen a földünk. Ti hogy látjátok ezt?

Környezetvédelmi szempontokból határozottan előnyös ez a leállás. Az is jó dolog szerintem, hogy most van ideje mindenkinek egy kicsit megállni és átgondolni a dolgait. Áthelyeződnek a hangsúlyok a fontosabb dolgokra és megtanít minket jobban értékelni azt, amink van. Viszont, iszonyatos károkat okoz, rengeteg feszültséget és keserűséget generál ez a helyzet, és néhány embernek óriási fájdalommal is jár, tehát nem tudom pozitívnak látni.

Mik a tervek a jövőben, akár a járvány alatt, vagy az után?

Ha végre kiszabadulunk, akkor igyekszünk utolérni magunkat koncertezés terén, amennyire csak
lehet. Utána jön a 20 éves Jubileumi turné, ha addigra rendeződik a járvány-helyzet. Jól haladunk az új dalokkal, tehát elképzelhető, hogy 2021 őszén egy új lemezzel is jelentkezünk.

Mit üzentek most ebben a helyzetben az embereknek?

Hogy tartsanak ki. Mi velük vagyunk. Utána pedig találkozunk a koncerteken, és nagyobbakat
bulizunk majd, mint eddig bármikor.

Nagyon köszönjük a válaszokat, kitartást kívánunk, és persze nektek, és olvasóinknak is azt üzenjük, hogy vigyázzatok magatokra, és egymásra!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X