De Facto – videóklip a tavasszal megjelenő albumról

Hello Világ!

A De Facto zenekar 2015 nyarán újra aktív üzemmódba kapcsolt. Ennek kapcsán a csapat főnöke, Tóth Gyula újra életre hívta a legendás Nightbreed fesztivált, továbbá egy vadonatúj nótával is kedveskednek a banda hűséges szimpatizánsainak.

2016 fontos év lesz a zenekar életében, hiszen nyolc év kihagyás után valamikor jövő tavasszal jelenik az NAIL Records / Hammer Music gondozásában, a HammerWorldmagazin CD-mellékleteként a De Facto új albuma, a “Nihil”.

A megjelenés kapcsán Tóth Gyula énekes, zenekarvezető a következő információkat árulta el:

“Az első videóklip a
“Sámán ének”-hez készült, ami az egyik kedvenc dalunk a készülő új lemezről. A Hammer Concerts jóvoltából lehetőséget kaptunk, hogy a Moonspell bulin bebizonyítsuk, hogy az elmúlt években nem savanyodtunk meg, mint az aludttej. A “Sámán ének” ezen az estén debütál élőben.

Úgy érezzük, hogy a készülő új
De Facto album, zenekari pályafutásunk főműve lesz. Szerencsére az elmúlt időszakban egyikünk sem állt le a zenéléssel, így formában vagyunk. A moonspelles buli érdekessége még, hogy egy vendéggitárossal megerősítve toljuk le, ami még tökösebb megszólalást eredményezhet.

000


A “
Nihil” album megjelenéséig további két videó várható még tőlünk. Az egyik a “Sámán ének” alternatív változata lesz, a másik pedig egy új szerzeményre készül, melynek címe:“Fekete tűz”.

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a “Nihil” lemez dalait, mert nagyon hiszünk az anyagban, amit zeneileg és szövegileg kevésbé jellemez a goth atmoszféra, inkább valami csak ránk jellemző hangulat fonja át, amit egyre kiforrottabbnak érzünk. Ahogyan minden eddigi lemezünkkel, a “Nihil”-lel is egyfajta egyediségre törekszünk. Ezzel együtt szeretnénk, ha a régi barátainknak is tetszene az album, szerencsére az eddigi visszajelzések ebbe az irányba mutatnak. A zenénket mindig is olyan arcok szerették, akik nyitottak és fogékonyak az újításokra.”

A De Facto következő kiemelt fellépése 2015. október 24-én, szombaton lesz Budapesten, a Barba Negra Music Club-ban -a Gothica fesztiválok szellemét megidézve- aMoonspell, a Dagoba, a Jaded Star, a Nevergreen és a Gyöngyvér társaságában.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X