De Facto: Sámán ének – új klip, jövőre album

Hello Világ!

 

Elkészült a De Facto zenekar új videoklipje, ami a legutóbb megjelent “Sámán ének”alternatív verziója. Az első image klip változat után, ez egy sztoris videó lett.

A klip készítője Tóth Gyula, a banda frontembere így mutatta be a De Facto friss munkáját:

„Ez a kisfilm, azért kapta az
”alternatív verzió” címet, mert ez az én egyik saját alternatívám a dalhoz. A szöveg számomra egyfajta híd a régi és új világ vagy másképpen egy ember közelibb és egy elgépiesedett, elidegenedett világ között.  De létezhet más alternatíva is. Nézőpont kérdése. Ezért is hagytam a filmben direktebb és vagylagos elemeket. Számomra nem az a fontos, hogy azt értse  a néző, hallgató amit én, hanem hogy hatással legyen rá. Érezzen, ha úgy tetszik.”

A videóval egy időben jelenik meg a “Sámán ének” digitális kislemez formában is, ami minden hálózatban (Deezer, GooglePlay, iTunes, Spotify, stb.) elérhető, letölthető lesz. A következő De Facto klip és kislemez, a “Fekete szív” idén decemberben várható.

Esemény ITT!

A zenekar nagyban készül az év utolsó koncertjére is, ami egyben az első önálló bulijuk nyolc év után Budapesten. A koncert a Kék Yukban lesz december 5-én. Az est folyamán fellép még a Cantara és a Paradise HostParadise Lost tribute zenekar is különleges vendégként. Az előadáson főleg régi dalok csendülnek majd fel, felidézve a régi Yukas hangversenyeket.

Jövő tavasztól viszont egy új koncertműsor lesz terítéken, a szintén akkortájt megjelenő“Nihil” című új De Facto lemez okán. De ez az este még a nosztalgia jegyében zajlik. A koncerten kedvezményesen kapható majd a vadi új De Facto póló, ajándék CD-vel.
De Facto Saman enek single cover
A zenekar minden lemeze különbözik egymástól, mind stílusában, mind hangzásvilágában, mind mondanivalójában. Ez szándékosan van így, a művészi koncepció része. A jelenleg készülő anyag kevésbé személyes hangvételű, inkább a társadalmi problémákat boncolgató szövegek jellemzik. Zeneileg pedig rengeteg folkos elemet tartalmaz. Főleg a magyar népzene, de mellette más kultúrák zenei hatásai is vegyülnek a klasszikus és a modern rockzenei megoldásokkal.

000

A banda üzenete és az alapvető mondanivalója az évek során nem változott. A dalszövegek általában az élet kevésbé napfényes oldaláról szólnak, de e mellé minden De Facto szerzeményben megtalálható a feloldás, a pozitív üzenet is.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X