Dalriada: Forrás – megjelent az akusztikus album

Hello Világ!


Dalriada: Forrás – megjelent az akusztikus album,
letöltő link

2016. május 13-án, pénteken jelent meg hazánk elsőszámú folk metal csapatának akusztikus válogatása. A Dalriada „Forrás” című albuma a NAIL Records / Hammer Musicgondozásában látott napvilágot. A lemez első előzeteseként a “Hajdútánc” akusztikus verziója szolgált, másodszorra pedig a “Téli ének” került publikálásra.

DALRIADA_FORRAS_FRONT_1400X1400 (1)

A tizennégy tételes “Forrás” CD-re tizenegy jól ismert Dalriada nóta áthangszerelt, unplugged verziója került fel, vagyis egy csokorravaló -vegyesen késői és korai korszakos- dal átdolgozása a legkülönfélébb stílusokban, de mindvégig akusztikus köntösben; valamintWeöres Sándor “Galagonya” versének megzenésítése (egy későbbi projekt előzeteseként), továbbá két különleges feldolgozás: a “Középeurópai Hobo Blues III” Deák Bill Gyularepertoárjából és a “Bukott diák” Zámbó Jimmy-től.

Ficzek András énekes-gitáros a következőket nyilatkozta az akusztikus albummal kapcsolatban:

“Régóta tervezett ötletünk valósul meg a
“Forrás” albummal, hiszen az elmúlt években, gyakorlatilag az “Arany-album” óta folyamatosan napirenden volt egy ilyen lemez elkészítése. Ez év elején aztán vettünk egy mély levegőt, és belevágtunk, de akkor már igyekeztünk a lemezre kerülő dalokat, köztük a feldolgozásokat is úgy kiválogatni, hogy igazi érdekességet, különlegességet is hordozzanak a hallgatóság számára. Érdekes volt dolgozni a dalokon, és érdemes fülessel is meghallgatni az anyagot, mert telis-tele van apró kis finomságokkal, kikacsintásokkal, zenei gegekkel.

DALRIADA_FORRAS_LOGO_1400X1400
Nagyon sok stílust érint a lemez, van itt teljesen átértelmezett dal, és akad olyan is, amihez szinte nem is kellett hozzányúlni, csak eljátszani akusztikusan. Véleményünk szerint egy dinamikus, érdekes, és szerethető album született, amely jó szívvel illeszthető -persze különlegességként- a Dalriada sorba.”

A Zámbó Jimmy feldolgozásról:

“Régi adósságot törlesztünk ezzel a felvétellel, mert sosem volt még igazi lírai dal egyik lemezünkön sem, most mindenki megnyugodhat, ezen a CD-n van! A szövege igazán passzol hozzám, ezért is választottuk ki.”

A Középeurópai Hobo Blues III-ról:

Laura javasolta a dalt, maga a feldolgozás pedig a zenekar közös munkája, és az akusztikus jellege ellenére már-már hard rockosra sikerült. (nevet) Nagyon szeretjük!”

A Weöres Sándor verssel kapcsolatban:

Weöres Sándor “Galagonya” című verse voltaképp egy másik zenekar, a Gaborgya -vagyis az akusztikus lemezen szereplő gitáros barátunk, Kárpáti Péterrel közös projektem- első elkészült dala, viszont az átfedések, és a részben közös irányvonal miatt szépen felfért a“Forrás” albumra is. Dob és basszusgitár nincs a dalban, van viszont perka Tadeuszjóvoltából, továbbá nagybőgő, hegedű, és akusztikus gitár.”

Untitled-11-300x238

 

Egy kis menedzselésre van szükséged, vagy egy videóra? Keress meg itt: 

 

dfgh    fgh

Bulizzatok velünk, köszöntsük együtt a nyarat! Csatlakozzatok:

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X