Csakazértis – ” járjatok koncertekre!”

Hello Rockerek!
Itt a Csakazértis zenekar! Mai napon sikerült elérnünk a zenekart, és készíteni velük egy interjút. Olvassátok, hallgassátok!

Sziasztok! Mit tudhatunk a zenekarról?

Sziasztok! A zenekar 2001-ben alakult, totálisan más felállásban és más zenével. Annak idején „rap-metál” -nak nevezte a zenéjét a banda. 2008-ban feloszlott ez formáció és gyakorlatilag 2010-ben újraindult a zenekar. Ez a Csakazértis már nem volt „folytatása” az első időszakos Csakazértisnek. Egy picit kisérletezősebb, szokatlan volt. Amikor készítettük az 5 számos kislemezt akkor kaptunk egy olyan szemlélet váltást amit magunkévá tettünk. Hogy kell egy számot összerakni, mire kell odafigyelni, mitől működnek a témák, gyakorlatilag, hogy kell egy jó nótát összerakni.

Láttuk részt vettetek a Megyer fesztiválon! Milyen emlékeitek vannak a buliról?

Igen, nagyon szeretjük ezt a fesztivált. A legjobb szó, ami eszembe jut az a családias.

Mit tartogattok még erre a nyárra?

Sajnos ez a nyár véget ér hamarosan és ugye a zenekar is megszűnt, de egy nótával tartozunk mindenkinek, így ezt fogjuk előhúzni a tarsolyból.

Volt a pályafutásotok során pillanat, amikor azt mondtátok vége?

Személyes tapasztalatom az, hogy ameddig a zenekarban mindenki „egy húron pendül” addig szinte legyőzhetetlennek érzi magát az ember. Nekem az idei év volt az amikor azt mondtam, hogy állj. De ez is csak egy ideiglenes stop, mert szerintem, aki igazán szereti a zenét és szeret embereknek játszani, mozogni az úgy nevezett zenész körökben az soha nem fogja tudni végleg abbahagyni. Olyan ez, mint egy drog 😀

Sokakat érdekel a téma! Egy zenekar, ahogy halad feljebb egyre nagyobb sikereket ér el! Szerintetek a sikerek miatt egy személy meddig bír ember maradni? Vagy ha bír bármeddig mi az, ami visszahúzza, hogy ne szálljon el?

Ahogy egy zenekar egyre sikeresebb, egyre több a teendő vele. Egyre több ember fordul meg a koncerteken és ezek az emberek szeretnének személyes kontaktust is felépíteni az adott zenekarral, zenésszel. Részemről fontos a koncertre járók, rajongók visszacsatolása és szívesen is beszélgetek velük. Ilyenkor szokott kialakulni az a kép az adott muzsikusról, hogy nagyképű, pedig valószínűleg ugyanazt a beszélgetést folytatja le a 100. emberrel aznap este. Természetesen vannak olyan arcok is akik tényleg bunkók és elszállnak, de nem ez a jellemző. J

 Van konkrét egy kitűzött cél ami után haladtok? Vagy mindig apró célokat tesztek magatok elé amit igyekeztek elérni?

Az egész utat próbáljuk nézni és azokon a megállókat. Szeretem tudni hova szeretnék eljutni és ehhez mit kell megtennem. J

Milyen cél , vagy célok lebegnek a zenekar előtt ?

Elsődlegesen az, hogy jó zenét, számunkra tetsző zenét írjunk, ami aztán eltalál a közönséghez. Ez a legfontosabb. Rengeteg kisebb cél van, amit aztán vagy sikerül elérni vagy nem. Ezek pl: megfelelő körülmények között zenélés, egyre jobb színpadkép.

Mit üzentek a rajongóknak, olvasóknak?

 

Hallgassatok jó zenéket, figyeljétek az újdonságokat, az új bandákat és járjatok koncertekre! ROCK J

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X