Cool Head Klan: megjelent a Tűzben edzett nagylemez, dalpremier: Képeslap ‘86-ból

Tizenegy új dallal érkezett meg a COOL HEAD KLAN friss nagylemeze, a Tűzben edzett. A zenekar 11. korongja egy ízig-vérig igazi klasszikus heavy metal és hard rock irányvonalat követő anyag lett, melyet számos vendégzenész és énekes közreműködése tesz igazán különlegessé. A felvételek a hangmérnöki teendőket is végző Ángyán Tamásnál (gitár, hegedű) készültek (Time Key Studio), a borító pedig Devecz Ádám (HammerWorld, SUNDSGN) munkája.

Molics Zsolt énekessel egy részletes, múltat és jelent egyaránt érintő interjút is olvashatsz a HammerWorld Magazin 320-as, december-januári dupla számában. A lemezt nyitó “Képeslap ‘86-ból” szerepel a magazin mellé érkező Hammered CD-válogatáson is, a dalhoz készült friss  videó pedig már elérhető a zenekar youtube csatornáján.

A lemezen szereplő instrumentális dal, a “Corvina Burana” Utasi András gitáros szerzeménye, és közreműködik benne a Kárpátia soraiból ismerhető Garamvölgyi Bene Beáta furulyán. A “Féktelen blues” nótában Kasza Zsolti hammondozik, Nagy Dénes (Deák Bill Gyula) játszik egy gitárszólót, Hirleman Bertalan (Zártosztály) pedig dobol, illetve a “Nem bánom…” népdal feldolgozást is ő hozta. Az “Emlékkép” dalt Ráduly Levente és Molics Zsolt duettje teszi különlegessé, és Szabó Zoltán gitáros szerzeménye a lemezt nyitó “Képeslap ‘86-ból”, és Szíjártó Zsolt (Kárpátia) is felelős egy gitárszólóért.

“Tűzben edzett” CD rendelés, metalshop.hu:
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=21684

“Tűzben edzett” hallgatás online felületeken:
songwhip.com/album/cool-head-klan/tzben-edzett

Idén még három alkalommal lehet látni a zenekart, amelyeken már az új korong dalaiből is ízelítőt kaphatnak a rajongók: december 6-án Gödöllőn, 7-én Miskolcon adtak koncertet a Lord, Kárpátia és Kalapács József – Rudán Joe közös fellépése mellett, majd december 29-én szintén a Kárpátia és a Lord zenekarokkal együtt zárják az évet Székesfehérváron. A 2020-as lemezbemutató turnén a repertoár nagy részét a “Tűzben edzett” lemez dalai fogják képezni a korábbi klasszikusok mellett. A turné nyári állomásain Ángyán Tomi Magyarországon tartózkodik, így ő is csatlakozik a színpadon a Cool Head Klan-hoz.

Kárpátia / Lord / Cool Head Klan
(2019. 12. 29. – Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok)
www.facebook.com/events/2556035627809878/

Cool Head Klan: Tűzben edzett
2019. 12. 06. // Nail Records // NAILCD309
01. Képeslap 86-ból
02. Tűzben edzett
03. Emlékkép
04. Nem bánom, hogy parasztnak születtem
05. Menny és pokol
06. Arany, ezüst és bronz
07. Corvina Burana
08. A kősziklára állj
09. Nyugtalan vér
10. Féktelen blues
11. Szép hazám útjain

Cool Head Klan online:
www.utasiandras.com/chk/index.html
www.facebook.com/CoolHeadKlan/

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X