Céllal a Starton – megjelent a Pollen zenekar új lemeze!

Március 17-én jelent meg a Pollen zenekar második albuma, a Céllal a Starton. Egy nehéz időszak után állt össze ez a remek album, amin a zenekar himnusza, a Hű menedék! is hallható. A teljes albumot ide kattintva hallgathatjátok meg, itt pedig a zenekar mesél az új albumról.

Az új album címe a Céllal a Starton. Mi ez a cél, amit képvisel?
A közelmúltban volt egy nagyon nehéz időszaka a zenekarnak. Fogalmazzunk úgy, hogy volt fél év szünetünk. Félbeszakítva a lemezfelvételeket, mindent… . Aztán mikor sikerült újra összekovácsolódni, és leporolni a hangszereket, visszavonulni a stúdióba, akkor hangzott el párszor ez a szókapcsolat, és valahogy ráragadt az albumcímre is. A cél pedig természetesen nem más, mint felfelé, felfelé együtt és minél messzebb!

Mennyi idő alatt, hogyan készült az új album?
Az imént említett “szünet” miatt kicsit nehéz is megmondani, hogy mennyi időt vett igénybe a lemez elkészítése. Az első lemez megjelenése után, a koncertek mellett természetesen azonnal nekiálltunk új dalokat írni, rengeteg ötletünk volt. Nagyjából másfél év kellett az újabb tíz dal írásának, felvételeinek, és annyira vártuk már, hogy most el sem hisszük, hogy kész. 🙂  Hűen az első album készítőjéhez, a másodikat is Komlón a Cett-hangstúdióban, Peti András barátunkkal készítettük. Nagyon jó volt visszatérni, imádunk ott lenni. Jó légkör, jó hely, profi munka, finom pizza… 🙂 Szóval minden ami egy stúdióhoz illik.

Melyik szám áll hozzátok a legközelebb az új albumról?
Az összes! 🙂 De ha mégis ki kéne egyet emelni, akkor egyértelműen a Hű menedék! Ha valaki meghallgatja, és odafigyel a szövegre, tisztán látható, hogy az a dal rántott ki minket a fél éves gyötrelmes hullámvölgyből, az a dal állított talpra minket, és az a dal arról szól, amit a zene jelent nekünk. Az a dal a himnuszunk!

Jelent már meg egy nagylemezetek, miben lesz más a mostani?
Az első lemez minden zenekar életében stíluskeresőnek számít, ott még nem teljesen vagy önmagad, nem “forrtál ki”. Ég és föld a két album közti különbség, a második sokkal színesebb, dallamosabb, befogadhatóbb. András (Cett-hangstúdió) kérdezte is többször a munkálatok során, hogy biztos így akarjátok? Biztos ilyen vokálok legyenek? Nem lesz túl “populáris”? 🙂 Valóban sokkal “könnyebb” zene mint az Addig járok. A célunk, hogy minél tágabb rétegeknek tetsszen, nem feltétlenül kell, hogy csak fekete ruhás embereknek szóljon.

Mik a terveitek a tavaszi szezonra nézve, hol találkozhat veletek a közönség a közeljövőben?
Sok a háttérmunka. Tervben van a közeljövőben videoklip gyártás, akár több is. Valamint egy saját hangstúdió kiépítése, ahol könnyebben, hatékonyabban, többször tudnánk próbálni. Végiggondoltuk már a költséghatékony megoldásokat, a tervek szinte kész vannak, már csak néhány “engedélyre” várunk, aztán csak idő és meló kérdése az egész. Ezen felül természetesen a koncertek a legfontosabbak. Vannak már fix időpontjaink, és vannak tárgyalás alatt lévő dolgok, de tavaszra azért már sikerült magunkat betáblázni. Legközelebb április 14-én Mágocs  –Rock’N’Hall Fesztivál, aztán április 21-én Szekszárd – Alisca Fesztivál. Aztán lehetőleg a szélkakas minden irányába. 🙂

Várjátok már a szombathelyi fellépést, amit a Haverockerek Versenyen nyertetek?
Természetesen nagyon várjuk, és kíváncsiak vagyunk, miként sül el. Arrafelé még nem jártunk. Nagyon örülünk a lehetőségnek. A célunk egy jó kis buli mellett, hogy ismerkedjünk az ottaniakkal, szervezőséggel, kapcsolatokat építsünk, barátokat szerezzünk. Szeretnénk visszatérni oda többször is.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X