Canis Cara a Végállomás Színpadán

Január 12. Végállomás klub!
Teszünk nektek egy ajánlatot, most hétvégére!

 

Január 12. Szombaton fellép a Canis Cara szombathelyi zenekar a Végállomás klubban!
A csapat a Copy Con, és a Reggae Express zenekarral együtt lép fel. Nem Rock, de szívünkhöz közel álló csapat, így megosszuk veled az infót!

Hallgass bele:

– Meghallgattam a zenéteket, és találtam benne erősebb, inkább rock-os témákat, de finomabb lágy lüktetést is. Ti melyik hangulatot tartjátok meghatározónak?

– Egyértelműen a roots reggae vonalat képviseljük. Viszont a tagok zenei múltja, és ízlése miatt természetes, hogy a rock-os elemek is megjelennek. Ezt arra használjuk, hogy a zenei betéteknél örömködhetünk a lendületes gitár témákkal. A visszajelzésekből is azt látjuk, hogy a reggae zenét kereső hallgató eleve ráérez a hangulatra, de több hozzánk közel álló, más műfajt játszó ismerős is megtalálta már benne ami neki tetszik. Pedig egy rockernek azt mondani, hogy gyere le egy reggae koncertre, az elsőre talán furcsán hangzik.

– Ez tudatos döntés, hogy így szélesebb közönséget érjetek el?

– A dalszerzésben egyáltalán nem ez a cél. Azt játsszuk, amit fontosnak érzünk ahhoz, hogy a szöveg mondanivalóját, hangulatát kiemelje. Ösztönösen jönnek a megoldások. A Fehér madár című szám például egy két akkordos, nagyon egyszerű, lassú, hömpölygő nótának indult. De éreztük, hogy még kell bele valami izgalmas rész. Ekkor jött az ötlet, hogy tegyünk bele szájharmonikát meg a szólót felvezető “stadion rock”-os részt.

A szervezésben viszont mindig is törekedtünk arra, hogy szélesebb közönséghez is eljusson a zenénk, ezért más stílusú, de egymást jól kiegészítő zenekarokkal is szoktunk közös bulit tartani, amit 2019-ben is szeretnénk folytatni. Érdemes figyelni a híreket a facebook oldalunkon.

Esemény:

https://www.facebook.com/events/2039221069709678

Zenekar facebook oldala:

https://www.facebook.com/caniscaraband

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X