Bukott diák: Zámbó Jimmy feldolgozás

Hello Világ!

Bukott diák: Zámbó Jimmy feldolgozás is hallható a Dalriada új akusztikus lemezén, meghallgatható a Téli ének akusztikus verziója

2016. május 13-án, pénteken jelenik meg hazánk elsőszámű folk metal csapatának akusztikus válogatása. A Dalriada „Forrás” című albuma a NAIL Records / Hammer Music gondozásában lát majd napvilágot. A lemez első előzeteseként a “Hajdútánc”akusztikus verziója szolgál, másodszorra pedig a “Téli ének” került publikálásra.

A tizennégy tételes “Forrás” CD-re tizenegy jól ismert Dalriada nóta áthangszerelt, unplugged verziója került fel, vagyis egy csokorravaló -vegyesen késői és korai korszakos- dal átdolgozása a legkülönfélébb stílusokban, de mindvégig akusztikus köntösben; valamintWeöres Sándor “Galagonya” versének megzenésítése (egy későbbi projekt előzeteseként), továbbá két különleges feldolgozás: a “Középeurópai Hobo Blues III” Deák Bill Gyularepertoárjából és a “Bukott diák” Zámbó Jimmy-től. Utóbbi május 9-én, hétfőn debütált a legnépszerűbb videómegosztón.

Ficzek András énekes-gitáros a következőket nyilatkozta a friss akusztikus albummal kapcsolatban:

“Régóta tervezett ötletünk valósul meg a
“Forrás” albummal, hiszen az elmúlt években, gyakorlatilag az “Arany-album” óta folyamatosan napirenden volt egy ilyen lemez elkészítése. Ez év elején aztán vettünk egy mély levegőt, és belevágtunk, de akkor már igyekeztünk a lemezre kerülő dalokat, köztük a feldolgozásokat is úgy kiválogatni, hogy igazi érdekességet, különlegességet is hordozzanak a hallgatóság számára. Érdekes volt dolgozni a dalokon, és érdemes fülessel is meghallgatni az anyagot, mert telis-tele van apró kis finomságokkal, kikacsintásokkal, zenei gegekkel.

DALRIADA_FORRAS_FRONT_1400X1400 (1)

Nagyon sok stílust érint a lemez, van itt teljesen átértelmezett dal, és akad olyan is, amihez szinte nem is kellett hozzányúlni, csak eljátszani akusztikusan. Véleményünk szerint egy dinamikus, érdekes, és szerethető album született, amely jó szívvel illeszthető -persze különlegességként- a
Dalriada sorba.”

A Zámbó Jimmy feldolgozásról:

“Régi adósságot törlesztünk ezzel a felvétellel, mert sosem volt még igazi lírai dal egyik lemezünkön sem, most mindenki megnyugodhat, ezen a CD-n van! A szövege igazán passzol hozzám, ezért is választottuk ki.”

A Középeurópai Hobo Blues III-ról:

Laura javasolta a dalt, maga a feldolgozás pedig a zenekar közös munkája, és az akusztikus jellege ellenére már-már hard rockosra sikerült. (nevet) Nagyon szeretjük!”

A Weöres Sándor verssel kapcsolatban:

Weöres Sándor “Galagonya” című verse voltaképp egy másik zenekar, a Gaborgya -vagyis az akusztikus lemezen szereplő gitáros barátunk, Kárpáti Péterrel közös projektem- első elkészült dala, viszont az átfedések, és a részben közös irányvonal miatt szépen felfért a“Forrás” albumra is. Dob és basszusgitár nincs a dalban, van viszont perka Tadeuszjóvoltából, továbbá nagybőgő, hegedű, és akusztikus gitár.”

Az akusztikus Dalriada CD már előrendelhető a zenekar hivatalos honlapjáról. Az exkluzív, limitált digipak formátumú változat mellé egyedi, csak az előrendeléshez beszerezhető póló is rendelhető, illetve az összes korábbi NAIL Records kiadású Dalriada album, kedvezményes áron!

www.dalriada.hu

DALRIADA_FORRAS_LOGO_1400X1400

A “Forrás” című CD bemutatása a megjelenés napján, a Barba Negra Track-ben zajlik majd, ahol -egy speciális, két részre osztott bulin- előbb egy akusztikus szett-et, majd pedig egy főként az “Áldás” album dalaira koncentráló hangosabb műsorblokkot fog bemutatni a banda.

András
a következő gondolatokat osztotta meg a Barba Negrás lemezbemutató bulival kapcsolatban:

“Egy norvég csapatot hívtunk el.
Bergtatt a nevük, és énekesnős folk rockot játszanak. Vannak velük távlatos közös terveink is. Fellép még a Nevergreen, akiket kamaszkorom óta szeretek. És fellép a Wisdom énekes NG friss csapata is, a Candlelight. Ezen a bulin fognak élőben bemutatkozni.

És persze fellépünk mi is! (nevet) Lesz majd egy harmincöt-negyven perces akusztikus blokk, utána pedig egy nyolcvan perces
Dalriada-őrület. A tavaly szeptemberben kiadott “Áldás”lemez dalaiból jó sokat előveszünk majd, mert rengeteg kritikát kaptunk az utóbbi időben, hogy keveset játszunk az új lemezről. Érdekes, mert inkább olyan vélemények szoktak jönni, hogy játszhatnánk több régit is. De örülünk annak, hogy sokan szeretik az “Áldás” nótáit.”

www.facebook.com/events/1022689254463194/

Untitled-11-300x238

 

Egy kis menedzselésre van szükséged, vagy egy videóra? Keress meg itt: 

 

dfgh    fgh

Bulizzatok velünk, köszöntsük együtt a nyarat! Csatlakozzatok:

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X