Benzin és vér: a legfrissebb Cool Head Clan nagylemez

Benzin és vér: a legfrissebb Cool Head Clan nagylemez / Most szombaton a Barba Negrában!

 

Új nagylemez a hard rock/klasszikus heavy metal felsőligás képviselőjétől, a Cool Head Klan-tól, hazánk egyik legnagyobb hangjával, Molics Zsolttal a mikrofonnál.

chk_benzinesver_cd_front_2400x2400

A szeptember első hétvégéjén megrendezett ingyenes Rock On! Fest-hez igazodva jelent meg a Cool Head Klan, „Benzin és vér” című új albuma a Hadak Útja Kiadó / Hammer Music gondozásában. A hazai rock/metal színtéren már három évtizede alkotó – hazánk egyik legnagyobb hangjaként és ikonikus alakjaként ismert – Molics Zsolt énekes által vezetett banda eddigi legrockosabb, legmetalosabb megnyilvánulása ez a 10 új dalt, valamint egy régi nóta újra felvett verzióját tartalmazó lemezanyag.

chk_benzinesver_cd_promo_01_2400x2400

A négy évvel ezelőtti „Ister-gam” után érkező „Benzin és vér” címadó számát már tavaly tavasszal publikálta az 1999 tavaszán indult, tehát közel már húsz éve aktívan működő és koncertező csapat, az „Örök nemzedék” dal pedig most nyáron került fel a legnagyobb videómegosztóra. A lemezanyagot húzós, motoros himnuszok, lendületes metal témák, és progresszív elemeket sem nélkülöző zúzós riffek és szólók, valamint néhol a magyarságtudatot erősítő, sőt keresztény gondolatokat is közvetítő szövegvilág jellemzi. A szerzemények legtöbbjét Molics Zsolt partnereként a már több évtizede Németországban élő, hegedűművészként és stúdiósként tevékenykedő Ángyán Tamás jegyzi.

Benzin és vér:

Örök nemzedék:

“Benzin és vér” album ízelítő:

A lemezt még a Molics Zsolt énekes (Mamut, Molicsrock, Seneca, Sámán, Moby Dick, Classica), Koós József gitáros (Sicuband), Koncz Tibor basszusgitáros (Mamut, Tirana Rockers), Hornyák Balázs dobos (Molicsrock, Hard, In-Dock, Well, Wisdom, Dinasty, stb.), valamint örökös tagként, (mondhatni) állandó vendégként Ángyán Tamás gitáros, hegedűs (Mamut, Carpathia Project, Sámán) felállás rögzítette, de nemrégiben csere történt a hathúros poszton, Koós József helyére Utasi András (Rose ’N Trogers, Black Box, Pandora, Mr. Basary Group, Mirror, Meridian, stb.)érkezett, akivel a próbák már teljes erővel zajlanak.

chk_benzinesver_cd_promo_03_2400x2400

Érdekesség, hogy a lemezanyag egy-egy dalában két plusz dobos – Beloberk Zsolt (Kalapács, Ego Project, Sámán) és Hirleman Bertalan (Háború, Tirana Rockers, Edda, Beatrice, Bikini, stb.) is szerepel. Valamint, az új szerzemények mellett az eredetileg a 2002-es „Harc” CD-n megjelent – a Kárpátia vezér Petrás János által írt – „Bye, bye” új verzióban is rögzítésre került. A kiadvány grafikáját és tipográfiáját Palancsa Gábor készítette, aki négy dalszöveget is írt az albumra.

A lemez hangfelvételei a Timekey Stúdióban készültek, a hangmérnöki teendőket Ángyán Tamás látta el.

A „Benzin és vér” CD a Metalshop kínálatában is megtalálható:
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=18292

A Cool Head Klan a hónapban az alábbi helyeken játszik:
november 12. Budapest, Barba Negra Music Club
november 18. Győr, Dongó Romklub
november 19. Budapest, Big Bike Pub

A Cool Head Klan Facebook-oldala:
www.facebook.com/Cool-Head-Klan-310756558656

Untitled-11-300x238

Szavazzatok Haverockerek tehetségkutatónk résztvevőire.
Nyomj egy Like-ot arra a csapatra, akik a legjobban tetszenek!
Nevezők videói itt:

https://www.facebook.com/haverockkozosseg/videos/

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X