Bátorság, bátorság! – Zenés darabot készít Szent Lászlóról a VálaszÚt

Bátorság, bátorság! – Zenés darabot készít Szent Lászlóról a VálaszÚt

Idén ősszel jelenik meg az a Szent László királyról szóló verseskötetet, mely kiadvány egy tizennégy dalos, prózai részeket is tartalmazó zenés darabot, egy új VálaszÚt CD-t is magában foglal majd. A költeményeket, és a mű szövegeit Dr. Varga Tibor jogtörténész, a Szent Korona Szabadegyetem alapítója, a Szent Korona Országáért Alapítvány elnöke írta, melyek megzenésítését Szebelédi Zsolt, a P. Mobil dobosa, és a VálaszÚt zenekar vezetője, énekes-dobosa vállalta. A jelenleg is folyó stúdiómunkálatok eredményeként elkészült a darab első felvezető videója, mellyel kapcsolatban a két szerző a következő gondolatokat osztotta meg:

Dr. Varga Tibor, szövegíró:

„Ma egy sunyi, gyáva világot élünk, ahol az interneten hazugmódon elbújó emberek élnek nyomasztó valóságot. Ebben a silány korban a hősi élet a föld alá kényszerül. Sajátos módon, egy légópincéből szólal meg ez a rock szám is, amely a Képes Krónikára és Szent Lászlóra hívja fel a figyelmet. Azonban, nincsen baj! Ilyen boldog, bizakodó fiatal zenészeket még nem látott a világ! Szeretik országukat, őseik múltját és a zenét. Dolguk van a világban.”

Szebelédi Zsolt, zeneszerző:

„Dr. Varga Tibor tavaly ősszel keresett meg, hogy az általa írt versekből szeretne a jövőben egy Szent Lászlóról szóló zenés darabot írni. Tizenhat verset zenésítettem meg, amiből tizennégyet választottunk ki. Ebből fog elkészülni a legújabb VálaszÚt nagylemez, ami a „Szent László – Bátorság, bátorság!” címet fogja viselni, és Tibor verseskötetének CD-mellékleteként fog megjelenni. Reményeink szerint októberben. Egy igazán sokszínű anyag lesz, ami szerintünk többet fog adni, mint egy átlagos lemez vagy koncerthangulat. Egyszerre lesz meg benne az erő, a dinamika, az érzelem, és az igaz történelem.

Az első alkalom, ahol az új koncertanyagot fogjuk játszani, 2017. július 28-án lesz Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Házban. Várunk mindenkit!”

https://www.facebook.com/events/1923048197941531/
http://www.valaszutzenekar.hu/
https://www.facebook.com/valaszutzenekar

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X