Barba Negra heti menü! Ínyenc falatok

Barba Negra heti menü: rock-metál ínyenc falatok

 

Igazán nincs okunk a panaszra, hiszen a héten annyi rock-metál csemegét fogyaszthatunk, amennyi csak belénk fér, ráadásul mindezt michelin csillagos minőségben. Első fogásnak mindjárt a svéd pop metál banda, az Amaranthe, majd 2. fogásként az Overkill Killfest turnéja, 3. fogásként egy eltérő íz világ, a Majka & Curtis, 4.-ként pedig a Sing Sing-Sex Action páros szolgál. De a desszertről se feledkezzünk el, amihez az Iron Maiden basszusgitárosa, Steve Harris Brisitsh Lion szólóformációját kapjuk.

November 15-én érkezik a Barba Negra színpadára a svéd pop metál együttes, az Amaranthe. A dallamos death metálból építkező, de a modern megoldásokat és populáris műfajokat is bátran használó zenekar korábban már járt hazánkban. Ez úttal Maximalism című vadonatúj albumukat hallhatjuk élőben, amely egy újabb zenei kiáltvány a világ felé.

amaranthe

A címadás már önmagában is sokat sejtet a korongról, hát még, ha tudjuk, hogy a csapat minden koncert alkalmával bizonyítja, hogy egytől egyig színpadra termettek, és elsöprő hangulatú estét képesek teremteni. A mostani turnéjukhoz pedig egy teljesen új élő show-t is összeraktak, így kíváncsian várhatjuk, hogy pontosan hogy mutat és hová vezet ez a maximalizmus. Az elvárásainkat nyugodtan magasra tehetjük, garantáltan nem fogunk csalódni.

Ráadásul másik két modern rock-metál zenekar, a brit és svéd tagokból álló Sonic Syndicate és a szintén svéd Smash Into Pieces is játszik majd. Lendületben és energiában tehát dúskálni fogunk ezen a különleges estén.

FB esemény: https://www.facebook.com/events/1160243517381461/

Komoly darálásra készülhetünk november 17-én, hiszen a Barba Negrába érkezik a Killfest turné és vele az Overkill, a Crowbar, az ausztrál Desecrator és az izraeli Shredhead. Az 1980-ban, New Jersey-ben alakult Overkill soha sem tért le a heavy metal szegecsekkel kivert ösvényéről: mindig megbízhatóan szállították a jobbnál-jobb lemezeket, így máig ők számítanak a Keleti part egyik legsikeresebb thrash metal zenekarának, arról nem is beszélve, hogy a mikrofon mögött a thrash metal történetének egyik állócsillagát, Bobby ’Blitz’ Ellswoth-öt tudhatják magukénak. Legújabb korongjukat hozza a banda, de különleges felállással, Dave Linsk gitáros helyett Waldemar Sorychta-val lépnek majd színpadra. Mire számíthatunk tőlük? Már hónapokkal ezelőtt beígérték, hogy olyan darálást kapunk, amelyet igazán megemlegetünk majd.

overkill

De a másik 3 banda is belead majd apait-anyait abba, hogy garantáltan a trash metál mennyországba röpítsenek minket.

FB esemény: https://www.facebook.com/events/225603351142594/

„Amikor édes íze van a mocskos Rock ‘n’ Rollnak! Korszakos este, korszakot rajzoló bandákkal, a magyar rockzene jelentős fejezeteivel.” – igen, egy este, azon belül is november 19-e, amikor a Barba Negrába masírozik minden rock zene rajongó, hiszen a Sing Sing, a Sex Action és a Snake Heart triumvirátusa gondoskodik majd rólunk.

sing-sing_sex-action

A Sex Action ezen az estén különleges felállásban lép színpadra, a részletekről Döglégy Zolee egy szolgálati közleményben tudósított minket, amit itt nézhettek meg: https://www.facebook.com/sexactionband/videos/o.297752713919527/10154816751595466/?type=2&theater

Pár órára tehát önkényesen bebörtönözzük és életfogytig rock and rollra ítéljük magunkat, az énekléstől vöröslő ajkunk a színpad felé emeljük és hagyjuk, hogy a zene és a fény átjárjon bennünket – mert élni tudni kell! Éld át velünk te is ezt a kihagyhatatlan bulit szombat este!

FB esemény: https://www.facebook.com/events/297752713919527/

Az Iron Maiden basszusgitárosa, Steve Harris British Lion zenekarával érkezik november 20-án a Barba Negrába. Az eddigi legmasszívabb európai turné állomásaként az angol hard rock zenekar, a Vodoo Six társaságában lépnek majd színpadra.

steve-harris_british-lion

A British Lion formációt Steve Harris mellett Richard Taylor énekes, Graham Leslie és David Hawkins gitárosok, illetve Simon Dawson dobos alkotják, a projekt megalakulása pedig hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Graham Leslie-vel és zenekarával indult, amelynek számos dalt írt Harris és titokban producere és menedzsere lett a bandának, majd szépen lassan belépett a képbe Ritchie, Graham és David is. Majd 2012-ben kiadták első lemezüket, amelyet természetesen egy turnéval is megfejeltek, de azóta nem halhatta élőben őket a közönség, így külön öröm, hogy a mostani turnén Budapestet is útba ejtik. Állatok királya, avagy a rock zene királya tehát a Barba Negrában november 20-án, megjelenés kötelező!

FB esemény: https://www.facebook.com/events/960977084014697/

Untitled-11-300x238

Szavazzatok Haverockerek tehetségkutatónk résztvevőire.
Nyomj egy Like-ot arra a csapatra, akik a legjobban tetszenek!
Nevezők videói itt:

https://www.facebook.com/haverockkozosseg/videos/

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X