Az egész világ gyászol! Elhunyt Lemmy!

Hello Világ!

Eddig nem mertük közölni, hisz azt hittük csak egy rossz tréfa! Most már egyre világosabb, és biztosabb az a tény hogy a Motörhead zenekar frontembere itt hagyott minket a földön! Ismét egy legendát vesztettünk el, amit nehéz feldolgozni minden igaz rockernek!

(A zenekar Facebook oldalukon közölte a hírt)

There is no easy way to say this…our mighty, noble friend Lemmy passed away today after a short battle with an extremely…

Szerző: Official Motörhead2015. december 28.

Lemmy Magyarországon utoljára a VOLT fesztiválon lépett fel, mint most utólag kiderült, itt búcsúzhatott a Magyar közönség a legendától! A Frontember sajnos már régóta betegeskedett, és most szervezete feladta a harcot!

Egy kis részlet Lemmy szavaiból: 

“A halál elkerülhetetlen, ugye? Egyre inkább tudatosul benned, ahogy az én koromba lépsz. Én nem aggódom miatta. Készen állok rá. Ha elmegyek, szeretném úgy tenni, hogy közben azt csinálom, amihez a legjobban értek. Ha holnap meghalnék, nem panaszkodnék. Jó volt.”

Egyes források szerint 26.-án tudta meg Lemmy hogy egy komoly betegség támadtam meg, majd december 28.-án elhunyt! Gyászol mindenki, emberek, zenekarok, oldalak tették közzé egész éjjel a hírt! Sajnáljuk hogy egy ilyen hírrel kellett indítani a napot!

R.I.P. Lemmy, Legyen könnyű neki a föld!

lemmy-vodka

Lemmy Kilmister 1945. december 24. – 2015. december 28. (70) 

Egy kis infó Lemmy életéről, munkájáról:

Lemmy (eredeti nevén Ian Fraser Kilmister) (Stoke-on-Trent, 1945. december 24.) egy angol énekes, basszusgitáros, dalszerző,Grammy-díjas előadó, a rock zene egyik kultikus alakja, aki a Motörhead együttes alapító frontembereként vált ismertté. Zenekarával 1975 óta készít lemezeket és koncertezik folyamatosan. Legnagyobb sikereit az 1980-as évek kezdetén érte el a No Sleep ’til Hammersmith és az Ace of Spades lemezekkel, melyek Angliában az eladási listák csúcsát ostromolták. 1990-ben Angliából Los Angelesbe költözött és azóta ott él. 2006-ban Damage Case címmel duplalemezes antológia jelent meg Lemmy 40 éves pályafutását bemutatandó, kezdve a Rockin’ Vickerstől a Hawkwinden át egészen a Motörheadig és a különböző időszakos projektekig. 2010 márciusában mutatták be a Lemmy című dokumentumfilmet, ami aztán 2011. januárjában DVD-n is megjelent. A három éven át forgatott filmben Lemmy karriejének bemutatása mellett számos rockzenésszel készült interjú is látható, többek között Dave Grohl, Slash, Ozzy Osbourne, James Hetfield, Lars Ulrich és Alice Cooper beszélnek Lemmy-ről.

Motörhead legújabb klipje: 

cropped-Untitled-11.png

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X