AWS interjú a vírus helyzetről, tervekről!

Még a korlátozások ideje alatt indítottunk egy megmozdulást, ahol zenekarokat kerestünk meg egy interjú felkéréssel ami a helyzetről, tervekről, a jövőjükről szól. Így került képbe az AWS is ami igaz kicsit elcsúszva kerül most ki, hiszen már egyre lazább az élet, és oldják fel a korlátozásokat. Ennek ellenére megosztjuk veletek a válaszokat, hiszen biztosan vannak akiket érdekel a csapat véleménye, és hozzáállása a témához.

Berobbant az egész világba a járvány! Hogyan fogadtátok a vele járó eseményeket?

Természetesen minket is nagyon rosszul érintett az egész. Éppen a turnénk kellős közepén voltunk amikor jött a hír, hogy akkor jövő héttől nem lehetnek koncertek. Az első sokk után rögtön azon kezdtünk el dolgozni, hogy a körülményekhez képest a lehető leghasznosabban használhassuk fel az így keletkezett kényszerpihenőt.

Kihirdették, hogy augusztus 15-ig biztosan nem lesznek rendezvények. Van már tervetek erre az időszakra?

Abszolút! Mindig is rosszul éreztük magunkat amikor hosszabb ideig úgymond csendben voltunk
„online jelenlét” ügyileg. Igyekeztünk olyan alternatív, eddig nem használt felületekhez nyúlni, hogy még több tartalmat, érdekességet tudjunk nyújtani a közönségünknek. Beindítottuk a Twitch
fiókunkat, ahol a zenei tartalmaktól kezdve a beszélgetős műsorokon át a gameplayek-ig mindent megtalálhat, akit érdekel a zenekar.

Mennyire használjátok ki a kényszerpihenőt, dalok írására?

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy amúgy is éppen a következő, sorban az 5-ik nagylemezünkön dolgozunk, ami november elején fog megjelenni. A dalok zenei alapjai nagyrészt már összeálltak, jelenleg az ének és szövegírás zajlik.

Ti zenekar szinten találkoztok személyesen, vagy szigorúan online tartjátok a kapcsolatot?

Nemrég tartottunk egy online koncertet, amit közel kétezren követtek élőben. Ez kis túlzással két full Barba Negra, úgyhogy nagyon örültünk neki. A fő célunk az volt, hogy addig is minőségi tartalmat tudjunk nyújtani a rajongóinknak amíg nem koncertezhetünk. A live streamekről amúgy is az a közhiedelem, hogy csak rosszul szólhatnak, hiszen még a Download fesztivál kaliberű rendezvények élő közvetítéseinél is nagyon rossz a hangzás az esetek döntő többségében. Ezt a hiedelmet is meg akartuk dönteni. Ez volt az első alkalom az enyhítések után, hogy személyesen találkoztunk, addig csak online meetingeket tartottunk.

Próbák zajlanak még, vagy csak megbeszélések, tervek tárgyalása zajlik?

Egyelőre csak egy-két próba és az online koncert erejéig találkoztunk, de a következő pár hétben
elkezdjük majd személyesen is a következő lemez munkálatait. Ezekkel párhuzamosan zajlanak a meetingek, amiken az elkövetkező 2 év terveit véglegesítjük.

Ha már tervek! Mit terveztek a közel, és a távol jövőben?

A következő lépés a lemez felvételeinek elkezdése. Utána augusztusban remélhetőleg elindulnak a koncertek és visszatérhetünk a normál kerékvágásba. Novemberben fog megjelenni és több dalpremier is meg fogja előzni, de ennél többet egyelőre nem szeretnénk lelőni.

Mit üzentek a rajongóknak?

Azt, hogy tartsanak ki, nemsokára újra találkozhatunk a koncerteken!

Nagyon köszönjük a lehetőséget a zenekarnak, és mi is annyit kívánunk, hogy tartsatok ki, és vigyázzatok magatokra/egymásra!

Csapat egyébként már tervezte a feloldás utáni bulikat, amiknek az időpontjait, és helyszíneit itt láthatjátok:

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X