Augusztus 30.-án újra színpadon az USEME – még egy klipet is kiadtak

Az USEME tavaly a Nagy-Szín-Pad nyertes zenekara volt – nem lazsáltak, most is egy vadiúj klipet adtak ki a Leszel-e még? című dalhoz. A főszerepet a Balázs Béla-díjas Dér András és felesége, Dér Denisa alakítja.

A zenekar számára ez a szerzemény nagyon különleges, hiszen a feltétel nélküli szeretetről és kitartásról szól, bár a sorok között megjelenik ezek elvesztése is – egy sötét árnyékként.
„Eredetileg a saját párkapcsolatomról kezdtem írni a dalt, aztán ahogy egyre jobban elmélyültem benne, megláttam a párhuzamot édesapám és magam között. Végül az egész jelentés kitágult  minden emberi kapcsolatra vonatkoztatható gondolatokra és érzésekre. Az üzenet az, hogy az igazi szeretet mindenen átsegít, legyen szó szerelemről, családról vagy akár barátságról. Végül sajnos úgy hozta az élet, hogy a dal most már emléket állít édesapámnak és az ő kapcsolatuknak édesanyámmal.” – mesélte Csongor Bálint, a banda frontembere és a zeneszöveg írója.

„Próbáltuk a humort és a könnyedséget hangsúlyosan belevinni a képekbe, hogy bár megmaradjon a zene és a szöveg pátosza, kapjon még egy réteget a jelentés. Picit el akartuk emelni a valóságtól, mégis hétköznapi helyzetekkel megtartani a jelenetek realitását.
Bálint elképzeléséhez jól illeszkedett az én vízióm, mely a társ létezését és hiányát állítja szembe egymással.
A szereplőkhöz különleges viszony fűz: András a tanárom volt az egyetemen, Denisával pedig tavaly forgattunk közösen egy sorozatot. Fantasztikus emberek, és isteni energiákkal működnek együtt – ráadásul ez a képernyőn is remekül látszik, így igazán jól sikerültek a helyzetek.” 
– mondta Koblicska Örs rendező a koncepcióval és a közös munkával kapcsolatban. Az elismert rendező/operatőr Dér András és felesége, Denisa hol boldog-szomorú, hol vicces jelenetekben mutatja be az életnek értelmet adó, mindenen átívelő szeretetet. 

A dal egyébként a tavasszal megjelent Üveghegy c. album utolsó tétele. A zenekar mindenképpen szeretett volna klipet forgatni a számhoz, már csak az üzenete miatt is.
Ha szeretnétek találkozni a srácokkal, augusztus 30.-án megtehetitek, hiszen koncertet adnak majd a Barba Negra Trackben.

Az Üveghegy c. lemezt elérhetitek itt: https://songwhip.com/useme/uveghegy
Az augusztus 30.-i Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/572523203425075/
Illetve a USEME Facebook-oldala: https://www.facebook.com/usemezenekar/

A mi elérhetőségeink pedig:
Facebook: https://www.facebook.com/haverockkozosseg
Instagram: https://www.instagram.com/haverockkozosseg/?hl=hu
Weboldal: https://www.haverockkozosseg.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X