Amorphis & Soilwork – január 25-én lemezbemutató Budapesten!

2019-et egyből egy hatalmas Barba Negrás bulival kezdhetik az Amorphis és a Soilwork rajongói, ugyanis Budapesten is bemutatják új lemezüket január 25-én, közös európai turnéjuk keretében, melyre az ukrán Jinjer és a német Nailed to obscurity társaságában érkeznek hozzánk.

A finn melankólikus/folk/progresszív metal csapat májusban adta ki hatalmas sikerű legutóbbi, “Queen Of Time” című albumát a Nuclear Blastnál, amelyen újra játszik a tavaly visszatért alapító basszusgitáros, Olli-Pekka Laine (Barren Earth) is. A rengeteg meglepetést, kórusokat, Anneke van Giersbergen (VUUR, Devin Townsend Project, ex-The Gathering) vendégénekét felvonultató új himnuszokat élőben pedig 2019-ben a svéd Soilwork társaságában mutatják be.

Utóbbi zenekar épp keményen dolgozik a 2015-ös “The Ride Majestic” (Nuclear Blast) albumának utódján, amit itt fognak először bemutatni a közönségnek.

Ha ez a csomag nem lenne elég, a headlinerekhez csatlakozik az ukrán modern metalos Jinjer és a német melodic death/doom metalos Nailed to obscurity is, akik épp a Nuclear Blast-os debüt anyagukon dolgoznak.

Az Amorphis  gitárosa, Esa Holopainen így nyilatkozott a turnéról:

Alig várjuk, hogy újból végigjárjuk Európát és egy új szinte vigyük az Amorphis koncertélményt a Queen Of Time turnén! Nagyon örülünk nekik hogy a fantasztikus Soilwork, Jinjer és a Nailed to obscuity lesznek a társaink ezen az úton. Szerezzétek be a jegyeiteket hamar, ez egy igazi meglepetésekkel teli múlt-idézés lesz!

A Soilwork énekes Björn “Speed” Strid ezt tette hozzá:

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az Amorphissal közös az első turné, amelyen bemutatjuk az új albumunkat! Tini korom óta az Amorphis a kedvenc finn bandám, a Tales From The Thousand Lakes-et napi szinten hallgattam végig. A két zenekar egyedi zenei világa egy különleges, epikus koktéllá áll majd össze, ahogy együtt turnézzuk végig Európát. Már nagyon ideje volt, alig várom!

A Jinjer is hozzászólt:

Borzalmasan lelkesítő és megtisztelő hogy két ekkora metal-óriás, az Amorphis és a Soilwork oldalán turnézhatunk, szinte túl szép, hogy igaz legyen! A lehető legjobbat fogjunk nyújtani, és biztosan játszunk majd az új anyagunkról is. Európa, készülj fel, mert 2019 hangos lesz!

A Nailed to obscurity gitárosa, Jan-Ole Lamberti ezt mondta:

Alig várjuk, hogy újra úton legyünk, és nagyon örülünk hogy része vagyunk ennek a gyilkosan jó csapatnak! Örömmel várjuk hogy újra ismerős arcokat lássunk a városokban és klubokban, ahol már játszottunk azelőtt, és azt is, hogy újakkal találkozzunk olyan helyeken és országokban, ahol még soha nem voltunk. Ez nagyszerű lesz!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X