Abaliget Prog Camp – 2019. augusztus 16-18.

A második alkalommal megrendezésre kerülő rock fesztivál, az Abaliget Prog Camp 2019-ben is 3 napra rendezkedik be az abaligeti kempingben.

2018-ban debütált a fesztivál a Baranya megyei településen, Abaligeten, így nagyon fiatal rendezvényről beszélhetünk. Sokakhoz talán még a híre sem jutott el, de nagyon jól sikerült ez az alulról építkező fesztivál. Családias hangulatban telt, igazi sikerként könyvelhető el. A fesztivál által kitűzött cél teljesült. Igazán hiánypótló, több napos rendezvényről beszélhetünk, ottalvási lehetőséggel és az Abaliget által kínálkozó igazán természetközeli tájegységgel. Egyáltalán nem cél különböző fesztiválokkal versenyezni, a koncepció inkább (elsősorban hazai, de nyomokban tartalmazhat külföldi zenekarokat is) a progresszív rock/metal bemutatása, de mivel a műfajt nagyon szélesre tárt szemmel szemléli, ezért bátran tudjuk ajánlani bárkinek, aki szereti a rock zenét, mert itt valóban olyan zenekarokkal tud megismerkedni a nagyérdemű, akikkel általában a nagy fesztiválokon nem tud összefutni. Rengeteg kiváló zenekar van, ők az Abaliget Prog Camp fesztiválon nagyon jó körülmények között be is tudnak mutatkozni. Első évben jó szolgáltatásnak tűnt és jól működött a Pécsről indított fesztiválbusz járat, ami Pécsről Abaligetre és Abaligetről Pécsre szállította a fesztiválozókat. 2019-ben is megmarad az utaztatás.

A helyszín az abaligeti kemping, ahol a sátrazás lehetősége adott, emellett a településen számos szállás található.

http://www.abaliget.hu/szallashelyek

A területen kulturált mosdók, zuhanyzók és wc-k vannak.

Mind a zenekaroktól, mind a közönségtől rendkívül jó visszajelzések érkeztek, nagyon jó hangulat és tökéletes vendéglátás várta őket. A kézműves sörök és pálinkák, a borok és kemencében sült ételek társaságában garantált volt a szórakozni vágyók kényelme. Arra is odafigyeltek, hogy a vegák és inkább az alkoholmentes italokat kedvelők is megtalálják a kínálat közt a maguknak valót. De a vendéglátás csak megkoronázta a koncerteket, hogy így legyen teljes az élmény.

A fesztivál felhozatala idén is igen erősre sikeredett:

Augusztus 16. péntek:

AVEMENT

BARIONS

SOLIDITY

PLASTICOCEAN

SKORE

THE VOID

NOVA PROSPECT

OVER MY DAWN

THE ROYAL FREAK OUT

Augusztus 17. szombat:

HATRED SOLUTION

SIRENS CHANT

STABBED

DREAMGRAVE

58

SPECIAL PROVIDENCE

PERFECT SYMMETRY

ROOM OF THE MAD ROBOTS

MISERIUM

Augusztus 18. vasárnap:

LEAVE NO TRACE

NEST OF PLAGUES

TIANSEN

OMEGA DIATRIBE

CADAVERES

SALVUS

DYSTOPIA

GHOST TOAST

PHRENIA

KING FURIA

https://www.facebook.com/abaligetprogcamp/

Az idei fellépők között szerepel a nemzetközi szinten is elismert Special Providence, és a koncert mellett egy workshopot is tartanak, amire előzetes regisztráció szükséges. A teljes kurzus ára 2500 Ft/fő, összesen 120 perc, Markó Ádám (dobok), Fehérvári Attila (bass), Kaltenecker Zsolt (keyboards), Alek Darson (gitár).

Regisztráció: abaligetprogcamp@gmail.com

Néhány szó a jegyárakról:

3 napos fesztivál bérlet mindössze 6000 Ft, a napi jegy pedig 2500 Ft. Igazán pénztárca barátnak tűnik, így irány az online bérletvásárlás: http://bit.ly/2Q2fUtk

Ha a helyszínen vásárolnád meg a bérletet vagy a napi jegyet, lehetőség lesz rá. Meg tudod váltani a kemping bejáratánál is, ahol továbbra is várnak Rád a fesztivál merch-ek is.

Látogassatok ki idén, ha tehetitek! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk: a táj, a miliő, a vendéglátás és a koncertek; igazán hangulatos.

Irány Abaliget! Találkozunk OTT.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

X